Πώς να επαναφέρετε μια μονάδα flash

– 1 –

Αρχικά, λάβετε τα βασικά βήματα για να αποκλείσετε τυπικά προβλήματα στην πλευρά του υπολογιστή. Συνδέστε τη συσκευή μέσω άλλης θύρας USB. Δεν βοηθάει – επανεκκίνηση του υπολογιστή.

– 2 –

Εάν το σύστημα δεν ανταποκρίνεται καθόλου στη σύνδεση της μονάδας flash USB, διαβάστε πρώτα πώς να κάνετε τον υπολογιστή να βλέπει τη συσκευή USB.

– 3 –

Ελέγξτε τη μονάδα δίσκου για προγράμματα που ενδέχεται να επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία της, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Μετά από περαιτέρω οδηγίες, μπορείτε να επαναφέρετε μόνο την απόδοση της μονάδας flash, αλλά όχι τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Εάν η συσκευή USB δεν αποθηκεύει σημαντικά δεδομένα, προχωρήστε με ασφάλεια.

Διαφορετικά, προσπαθήστε πρώτα να επαναφέρετε τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα. Και μόνο στη συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να επιδιορθώσετε την ίδια τη μονάδα δίσκου.

– 4 –

Σχηματίστε σωστά τη συσκευή USB.

– 5 –

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για να επισκευάσετε τη μονάδα flash από τον κατασκευαστή. Τέτοια εργαλεία βρίσκονται σε Transcend, PQI, ADATA και άλλους προγραμματιστές USB-drives. Απλά πρέπει να πάτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή, να βρείτε το σωστό λογισμικό εκεί, να το κατεβάσετε στον υπολογιστή και να το χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

– 6 –

Εάν ο προγραμματιστής της μονάδας δίσκου σας δεν παρέχει λογισμικό υποστήριξης ή δεν βοηθάει, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα επισκευής μονάδας flash τρίτων κατασκευαστών. Ένα τέτοιο βοηθητικό πρόγραμμα που είναι απίθανο να βρείτε για το macOS, αυτή η επιλογή έχει σχεδιαστεί για χρήστες των Windows.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει και να καταστρέψει τη μονάδα δίσκου. Εάν δεν είστε βέβαιοι, μην διακινδυνεύετε.

Η ουσία της μεθόδου είναι η εξής: πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους VID και PID της μονάδας σας, να βρείτε ένα συμβατό με το πρόγραμμα οδήγησης flash και να το χρησιμοποιήσετε για την αποκατάσταση.

Για να βρείτε το VID και το PID, συνδέστε τη μονάδα στον υπολογιστή, εγκαταστήστε το πρόγραμμα ChipGenius και εκτελέστε το. Στο παράθυρο του προγράμματος κάντε κλικ στο όνομα της μονάδας δίσκου – κάτω θα δείτε τις τιμές των απαιτούμενων παραμέτρων.

Πώς να επαναφέρετε μια μονάδα flash USB χρησιμοποιώντας το ChipGenius

Για να βρείτε ένα κατάλληλο βοηθητικό πρόγραμμα για τα VID και PID, αντιγράψτε τις τιμές τους στα κατάλληλα πεδία του FlashBoot.ru και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση. Εάν τα δεδομένα σχετικά με το μοντέλο της μονάδας flash βρίσκονται στον κατάλογο, τότε μεταξύ των αποτελεσμάτων αναζήτησης και της μονάδας δίσκου θα δείτε έναν σύνδεσμο για να κατεβάσετε το πρόγραμμα για την επισκευή του.

Εάν αντί του συνδέσμου ο ιστότοπος εμφανίζει μόνο το όνομα του βοηθητικού προγράμματος, μπορείτε να το βρείτε αναζητώντας στον ίδιο ιστότοπο ή μέσω της Google.

Πώς να επαναφέρετε μια μονάδα flash χρησιμοποιώντας το FlashBoot.ru

– 7 –

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν βοηθάει και ο οδηγός αρνείται να εργαστεί σε άλλους υπολογιστές, τότε προσπαθήστε να το επιστρέψετε με εγγύηση ή επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης για βοήθεια.