Πώς να διορθώσετε το σφάλμα iTunes 9006

Συνήθως, το σφάλμα 9006 συνοδεύεται από ένα μήνυμα ότι υπήρχε πρόβλημα με τη λήψη της ενημέρωσης για το iPhone ή το iPad. Μερικές φορές η λήψη απλώς τελειώνει με το μήνυμα err = 9006.

Σφάλμα 9006 παρουσιάζεται εξαιτίας μιας ανεπιτυχούς προσπάθειας σύνδεσης με τους διακομιστές ενημέρωσης της Apple, η οποία με τη σειρά της προκαλείται από κατεστραμμένη λήψη.

Συνήθως, για όλα αυτά είναι υπεύθυνο ένα ιών ή ένα τείχος προστασίας, αλλά μερικές φορές το πρόβλημα μπορεί να συνδεθεί με μια σύνδεση στο Internet, έναν συγκεκριμένο υπολογιστή, iTunes ή έκδοση λειτουργικού συστήματος. Για να διορθώσετε το σφάλμα 9006, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου και βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Internet.
  2. Πλήρης ολοκλήρωση του iTunes.
  3. Ελέγξτε και εγκαταστήστε τις ενημερώσεις του iTunes και τις ενημερώσεις MacOS ή Windows, εάν είναι διαθέσιμες.
  4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.
  5. Για λίγο, απενεργοποιήστε οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς και τείχη προστασίας.
  6. Προσπαθήστε να συνδέσετε τη συσκευή iOS σε άλλη θύρα USB.

Κατά κανόνα, η απενεργοποίηση τείχους προστασίας τρίτου μέρους και λογισμικού προστασίας από ιούς κατά την ενημέρωση συμβάλλει στην αποφυγή σφαλμάτων. Για πιο πολύπλοκες περιπτώσεις, υπάρχει μια εναλλακτική λύση.

Είναι απαραίτητο να διαγράψετε το κατεστραμμένο αρχείο IPSW και, στη συνέχεια, να το κατεβάσετε με το χέρι στο Internet και να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να μην ενημερώσετε, αλλά να επαναφέρετε τη συσκευή iOS κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Option στο Mac και Shift στα Windows και, στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο IPSW που έχετε λάβει.

Η αναζήτηση των ίδιων αρχείων υλικολογισμικού βρίσκεται στους ακόλουθους φακέλους:

  • macOS – ~ / Βιβλιοθήκη / iTunes / iPhone Ενημερώσεις λογισμικού
  • Windows XP – \ Documents and Settings \ username \ Δεδομένα εφαρμογών \ Apple Computer \ iTunes \ iPhone Ενημερώσεις λογισμικού
  • Windows Vista και Windows 7 – \ Users \ username \ AppData \ Περιαγωγή \ Apple Computer \ iTunes \ iPhone Ενημερώσεις λογισμικού
  • Windows 8 και Windows 10 – \ Users \ USERNAME \ AppData \ Περιαγωγή \ Υπολογιστής Apple \ iTunes \

Αν δεν βοηθήσει, και το πιθανότερο είναι το πρόβλημα, ή η σύνδεση Internet που μπορεί να έχουν περιορισμούς που εμποδίζουν την επαφή με το διακομιστή της Apple, ή σε έναν υπολογιστή, λόγω της αλλαγής των ρυθμίσεων στο αρχείο hosts για να εμποδίσει την πρόσβαση στο διακομιστή ενημέρωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενημερώσετε τη σύνδεση με άλλο δίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο υπολογιστή.