Πώς να επικολλήσετε ένα προστατευτικό γυαλί στο smartphone σας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του γυαλιού ασφαλείας

Το προστατευτικό γυαλί είναι αρκετές φορές πιο σκληρό από το ισχυρότερο φιλμ και επομένως εξοικονομεί τη συσκευή όχι μόνο από γρατζουνιές. Όπως λένε οι κατασκευαστές, μπορεί να αντέξει ακόμη και ένα χτύπημα με σφυρί. Δεν συνιστούμε τη διεξαγωγή τέτοιων πειραμάτων. Αλλά μπορούμε να πούμε: όταν πέφτει, είναι πιο πιθανό ότι το προστατευτικό γυαλί, παρά η οθόνη της συσκευής, θα σπάσει.

Σε αυτή την περίπτωση, το γυαλί δεν επηρεάζει την ευαισθησία του αισθητήρα και τη φωτεινότητα της εικόνας.

Σπασμένο γυαλί ασφαλείας
iphones.ru

Ωστόσο, το γυαλί είναι πιο ακριβό από το φιλμ. Και μπορείτε να το επιλέξετε μόνο για σχετικά δημοφιλή μοντέλα smartphones και tablet.

Πώς να επικολλήσετε ένα προστατευτικό γυαλί

Βήμα 1. Ετοιμάστε το δωμάτιο

Αν η σκόνη φτάσει κάτω από το προστατευτικό γυαλί, θα πρέπει να ζήσετε με φυσαλίδες στην οθόνη του gadget ή να πετάξετε με την αφαίρεσή τους. Για να αποφύγετε αυτό, κάνετε έναν υγρό καθαρισμό στο δωμάτιο ή τουλάχιστον:

  1. Εξαερώστε το δωμάτιο.
  2. Καθαρίστε το πανί, κατά προτίμηση με απορρυπαντικό, σκουπίστε το τραπέζι στο οποίο πρόκειται να κολλήσετε το προστατευτικό γυαλί.
  3. Πλύνετε τα χέρια σας.

Βήμα 2. Προετοιμάστε τα εργαλεία

Εκτός από τη συσκευή και το προστατευτικό γυαλί, θα χρειαστείτε:

  1. Υγρό για καθαρισμού οθόνες, αντιστατικό ή συνηθισμένο αλκοόλ.
  2. Ένα ύφασμα από μικροΐνες.
  3. Σκωτσέζικο χαρτί.
  4. Ψαλίδι.
  5. Πλαστική κάρτα ή ξύστρα.

Βήμα 3. Απολιπάνετε την επιφάνεια της οθόνης

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα υγρό για καθαρισμό των οθονών, αντιστατικό ή αλκοόλ. Αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα στίγματα. Αν μόλις αφαιρέσατε την παλιά ταινία από το τηλέφωνο, σκουπίστε οποιαδήποτε κόλλα που απομένει. Αφού στεγνώσετε, σκουπίστε την οθόνη με μικροΐνες.

Πώς να επικολλήσετε ένα προστατευτικό γυαλί: απολιπάνετε την επιφάνεια της οθόνης
geek-nose.com

Βήμα 4. Κόψτε το γυαλί

Σηκώστε το προστατευτικό κάλυμμα. Από τη μία πλευρά καλύπτεται με μια ταινία, πρέπει να αφαιρεθεί. Τώρα το γυαλί θα πρέπει να διατηρείται γύρω από τις άκρες έτσι ώστε να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα στην επιφάνεια.

Πώς να επικολλήσετε ένα προστατευτικό γυαλί σε ένα smartphone: αφαιρέστε την ταινία
geek-nose.com

Προσεκτικά, χωρίς να αγγίζετε την οθόνη, τοποθετήστε το γυαλί σε απόσταση 5-10 mm από το smartphone. Ευθυγραμμίστε το γυαλί έτσι ώστε τα ηχεία και τα κουμπιά να βρίσκονται κάτω από τις αντίστοιχες οπές.

Πώς να κολλήσετε ένα προστατευτικό γυαλί σε ένα smartphone: Ευθυγραμμίστε το γυαλί
geek-nose.com

Η πιο συναρπαστική στιγμή έχει έρθει. Όταν η γυάλινη επιφάνεια είναι τελείως ευθυγραμμισμένη στις άκρες, απλά χαμηλώστε την στην οθόνη. Χάρη στην αυτοκόλλητη εσωτερική επικάλυψη θα σταθεροποιείται ανεξάρτητα.

Πώς να επικολλήσετε ένα προστατευτικό γυαλί στο τηλέφωνο: χαμηλώστε το γυαλί στην οθόνη
geek-nose.com

Οι φυσαλίδες, αν εμφανιστούν αυτές, αφαιρέστε με μια πετσέτα από μικροΐνες. Σκουπίστε την οθόνη από το κέντρο προς τα άκρα, αποβάλλοντας τον υπερβολικό αέρα.

Βήμα 5. Αφαιρέστε τα σωματίδια σκόνης που λείπουν

Ίσως κάποια σωματίδια σκόνης έπεσαν ακόμα κάτω από το γυαλί και άφησαν μια επιπλέον φούσκα στην οθόνη. Δυστυχώς, η μικροΐνη δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Πρέπει να ξαναβάλετε την προστατευτική επίστρωση.

Αυτό μπορεί να γίνει με πλαστική κάρτα ή ξύστρα. Επιπλέον, θα χρειαστούμε μια ταινία γραφείου Scotch. Είναι καλύτερα να πάρετε μια διαφανή κολλητική ταινία: λευκή ταινία scotch ή χρωματιστές ποικιλίες θα αφήσει ίχνη στην οθόνη.

Σηκώστε την άκρη του γυαλιού, σηκώστε την έτσι ώστε να μπορείτε να πάρετε μια κηλίδα σκόνης. Τώρα επικολλήστε ένα κομμάτι scotch πάνω σε αυτό και κόψτε το απότομα μαζί με τα σκουπίδια. Αυτό είναι όλο. Απομένει μόνο να επιστρέψετε το προστατευτικό γυαλί στη θέση του.

Loading...