ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Σπιτικό παγωτό από 3 συστατικά (χωρίς παγωτό)

Το μερίδιο του λέοντος από σπιτικές συνταγές παγωτού χωρίς παγωτό, που έχω δει στο Runet πριν από αυτό, φαινόταν απλό: γάλα, βανίλια, ζάχαρη, ανακατεύουμε στην καταψύκτη – και είναι έτοιμο! Μαγεία, σωστά;

Φυσικά, όποιος είναι ακόμη λίγο εξοικειωμένος με τις φυσικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα σε υγρά, είναι σαφές ότι η παραγωγή θα είναι ένα απλό κομματάκι γάλακτος αντί για την επιθυμητή γέμιση με κρέμα. Για την παρασκευή του τελευταίου, είναι απαραίτητη η τακτική ανάδευση, αποτρέποντας το σχηματισμό ενός στερεού κρυσταλλικού πλέγματος. Μπορείτε να επιτύχετε την επιθυμητή υφή είτε με τη βοήθεια ενός καταψύκτη είτε με μια πραγματικά μαγική συνταγή, για την οποία θα ήθελα να μιλήσω για το επόμενο.

Το μυστικό μιας σφραγίδας

Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, ψύξτε την ίδια την κρέμα, το χτύπημα του μίξερ και την χωρητικότητα με την οποία θα τα μαστίσετε. Έτσι, η διαδικασία θα πάει πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χάρη στο γεγονός ότι τα διατηρημένα με απλή ψύξη μόρια λίπους από την κρέμα είναι πολύ πιο πιθανό αντίο στον περιβάλλοντα μανδύα για συγχώνευση μαζί με τις γύρω φυσαλίδες αέρα που θα κορεστεί το γαλάκτωμα κατά τη διάρκεια μαστίγωμα.

Αφού ετοιμάσετε όλα όσα χρειάζεστε, αρχικά ανακατέψτε την κρέμα με συμπυκνωμένο γάλα …

Σπιτικό παγωτό από τρία συστατικά

… και στη συνέχεια προσθέστε τον στιγμιαίο καφέ. Φυσικά, ο καφές μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα πρόσθετα όπως βανίλια, μια κουταλιά της αγαπημένης σας λικέρ ή μερικές σταγόνες αρωματικών ουσιών τροφίμων.

Σπιτικό παγωτό από τρία συστατικά

Τώρα ας αρχίσουμε να χτυπάμε. Η χτύπημα της κρέμας με το χέρι είναι μια ευκαταφρόνητη εργασία, οπότε αν δεν έχετε τη δύναμη του Hulk, αλλά υπάρχει ένας μίξερ, πάρτε το και ενεργοποιήστε το με μεσαία ταχύτητα.

Όταν η κρέμα αρχίσει να πάει πάχος, η ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί στο μέγιστο, αλλά προσέξτε να μην κτυπήσετε το βούτυρο. Η προκύπτουσα συνοχή είναι ακριβώς η ίδια με αυτή ενός λιωμένου παγωτού: μια υγρή, αλλά κορεσμένη με τον αέρα κρέμα.

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτό

Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, μένει μόνο να χυθεί η βάση για το παγωτό σε μορφή κατάλληλη για κατάψυξη και να καλυφθεί με μια μεμβράνη.

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτό

Τοποθετούμε το δοχείο στον καταψύκτη για 6-12 ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες γέμισμα, το οποίο δεν είναι κατώτερο από πλευράς συνέπειας με ένα αγορασμένο ανάλογο.

σπιτικό παγωτό

Συνταγή

Συστατικά:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 33%.
  • 116 g συμπυκνωμένου γάλακτος.
  • 1,5 κουταλιές της σούπας. l. στιγμιαίο καφέ.

Προετοιμασία:

  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ευχάριστο κρεμώδες μείγμα.
  2. Βάζουμε τη βάση για το παγωτό σε ένα δοχείο, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες.