Δείπνο με δείπνο: 5 κανόνες για το bento

Το Bento (ιαπωνικό 弁 当 bento) είναι ένας ιαπωνικός όρος για ένα συσκευασμένο συσκευασμένο φαγητό. Παραδοσιακά, το bento περιλαμβάνει ρύζι, ψάρι ή κρέας και ένα ή περισσότερα είδη τεμαχισμένων λαχανικών σε ένα κομμάτι με ένα καπάκι. Τα κουτιά μπορεί να είναι διαφόρων σχημάτων και μία μέθοδο βιομηχανικής κατασκευής – με απλές μεθόδους παρασκευής της μαζικής παραγωγής, σε δοχεία που εργάζονται εγκλωβιστούμε, σπάνια ξύλα, βερνικωμένα, είναι έργα τέχνης.

Και αν είναι απλό, είναι τρόφιμο, το οποίο είναι όμορφα αποσυντεθειμένο και συσκευασμένο σε ένα όμορφο κουτί, το οποίο είναι πολύ βολικό για να πάρετε μαζί σας. Όπως όλοι οι Ιάπωνες, αυτό είναι μια πολύ περίεργη περιοχή, δεν φοβάμαι αυτή τη λέξη, την τέχνη, γιατί μερικά bentos μοιάζουν με έργα τέχνης. Στην Ιαπωνία, πωλούνται σε καταστήματα ήδη έτοιμα και συσκευασμένα. Και κάθε νοικοκυρά θεωρεί ότι είναι καθήκον της να μάθει πώς να κάνει ένα bento.

Αλλά το bento μπορεί να είναι όχι μόνο παραδοσιακό. Η Δύση, όπως πάντα, παίρνει το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον από την Ανατολή και την Ασία και το αλλάζει ελαφρώς με τον δικό της τρόπο. Μπορούμε επίσης να προσθέσετε τον εαυτό σας για να εργαστεί ως γεύμα ή τα παιδιά στο σχολείο Bento μας, η οποία θα είναι τηγανίτες με τυρί cottage ή Κοτόπουλο Κιέβου αντί για ρύζι και τα ψάρια. Εν πάση περιπτώσει, από αυτό που αποφασίζετε να φτιάξετε το δείπνο σας, το κυριότερο είναι ότι αντιστοιχεί στους 5 βασικούς κανόνες του banto. Πώς μπορεί αυτό να είναι χρήσιμο για εμάς; Καλά, πρώτα, έτσι το φαγητό μοιάζει πιο όμορφο και επομένως πιο ορεκτικό. Δεύτερον, σε ένα τέτοιο bento μπορείτε να συσκευάσετε οργανικά μερικά νόστιμα και υγιεινά πιάτα, αντί για ένα. Και, τρίτον, είναι μια πολύ καλή ιδέα για παιδικές περιποιήσεις στις διακοπές ή για να πάτε σε πικνίκ με μεγάλες εταιρείες.

Μερικά bentos μοιάζουν με αυτό:

1
© φωτογραφία

Στην ίδια αυτή θέση θα μιλήσουμε για απλούστερες και πιο νόστιμες επιλογές. Για παράδειγμα, εδώ είναι τα εξής:

2

Έτσι, οι 5 βασικοί κανόνες της σύνταξης bento για κάθε ημέρα:

  • Το φαγητό πρέπει να είναι νόστιμο. Ο απλούστερος και ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες.
  • Υγιεινή σε λογικά και θρεπτικά όρια. Μπορείτε να φάτε γλυκά και άλλα dzhankfud σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά το δείπνο θα πρέπει να είναι νόστιμο, χρήσιμο και θρεπτικό, γιατί είναι – καύσιμο μας μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτός είναι ο δεύτερος κύριος κανόνας!
  • Ακριβής και ορεκτική εμφάνιση. Μία από τις βασικές αρχές του bento, καθώς και ολόκληρης της ιαπωνικής κουζίνας – η εμφάνιση των τροφίμων είναι σημαντική, όπως και η γεύση της.
  • Απλή και γρήγορη προετοιμασία. Επειδή έχετε αφήσει πάρα πολύ χρόνο για όλα τα άλλα. Ακόμη και αυτοί που επιθυμούν να μαγειρέψουν, το καθημερινό ρολόι στη σόμπα και η παραγωγή μαγειρικών αριστουργημάτων αφαιρούν πάρα πολύ χρόνο και προσπάθεια. Και η διαδικασία δεν είναι χαρά και αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, για τη δημιουργικότητα, επιλέξτε μια ημέρα μακριά για τον εαυτό σας, και για τις εργάσιμες ημέρες, αφήστε την απλότητα και τη λειτουργικότητα. Κάντε τα γεύματά σας από απλά, χρήσιμα και νόστιμα συστατικά.
  • Τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι ακριβά. Προετοιμασία γεύματα για τη λήψη ενός σπιτιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Δεδομένου ότι ακόμη και αν σας φαίνεται ότι το κόστος ενός επιχειρηματικού γεύματος είναι πολύ φθηνό, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αρκετές φορές. Αλλά ακόμη και το φθηνότερο πολύπλοκο δείπνο στο τέλος για ένα μήνα θα σας κοστίσει ένα στρογγυλό kopeck. Και είπα ήδη ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο από κάθε γεύμα εργασίας;

Και ένας ακόμα κανόνας του μπάντο – όλα όσα συσκευάσατε πρέπει να τρώγονται μέσα σε λίγες ώρες. Δηλαδή, αν έφερετε το γεύμα μαζί σας, θα πρέπει να το φάτε κατά το γεύμα και όχι στις 16:00 για το τσάι. Ως εκ τούτου, πρέπει να προετοιμάσετε ένα δείπνο από τέτοια προϊόντα που είτε δεν επιδεινώνονται σε θερμοκρασία δωματίου, είτε μπορείτε να τα φάτε κρύα και από αυτό το κοινό πιάτο δεν θα χάσει τη γεύση του.

Για πικνίκ είναι μεγάλη:

  • Πρωτεΐνες που παραμένουν νόστιμες και ασφαλείς σε θερμοκρασία δωματίου. Αυγά σκληρά βρασμένα, τηγανητό ή βραστό κοτόπουλο, λιχουδιές κρέατος (ζαμπόν, ζαμπόν κ.λπ.)
  • Στον ατμό, διατηρημένα με απλή ψύξη ή ωμά λαχανικά, τα οποία δεν σβήνουν (καρότα, σπαράγγια, αγγούρια, ντομάτες, μπρόκολο, κλπ).
  • Υδατάνθρακες που παραμένουν νόστιμοι και ασφαλείς σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό μπορεί να είναι ψωμί, μαγειρεμένο και καλά συσκευασμένο ρύζι ή άλλοι κόκκοι. Τα ζυμαρικά με σάλτσες ή σάλτσες δεν βασίζονται στη μαγιονέζα.
  • Στεγνό φαγητό. Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σπόροι, κράκερ ή ψωμί.
  • Κονσέρβες. Για παράδειγμα, μαρμελάδα ή αγγουράκια.

Εάν συλλέγετε το μεσημεριανό γεύμα σας για δουλειά, μπορείτε ασφαλώς να πάρετε μαζί σας σε ξεχωριστά δοχεία ό, τι μπορείτε και ακόμη και να χρειαστεί να φάτε ψύξη. Για παράδειγμα, μια σαλάτα από σαλάτα τόνου ή λαχανικών. Και όμως, δεδομένου ότι δεν είμαστε στην Ιαπωνία και δεν πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες, μπορούμε να πάρουμε μαζί μας αυτό που μπορούμε να ζεσταθούμε. Φυσικά, αν έχετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στην εργασία. Η σούπα μπορεί να φέρεται χωριστά και η δεύτερη μπορεί να συσκευαστεί όμορφα σε ένα δοχείο.

Πώς να κάνετε μια κλίση για κάθε μέρα;

Καταρχήν, γράψτε μια λίστα με τα αγαπημένα σας φαγητά και φαγητά που θα θέλατε να φάτε κάθε μέρα. Στη συνέχεια διαιρέστε το φύλλο σε 5 στήλες: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, συνδυασμένα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα και γλυκά. Και γράψτε σε κάθε στήλη τουλάχιστον 3-4 πιάτα ή μεμονωμένα προϊόντα σε κάθε κατηγορία.

Στη συνέχεια, κάντε γεύματα από τα επιλεγμένα προϊόντα για λίγες μέρες μπροστά. Περικοπές – επιλέξτε ένα βολικό και ευρύχωρο κουτί για τα γεύματά σας. Εκτός από την τυποποιημένη φόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά καλούπια σιλικόνης για cupcakes για να βεβαιωθείτε ότι ένα πιάτο δεν αναμιγνύεται με οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε dzadziki ή hummus, ή κάτι άλλο που δεν θα θέλατε να συνδυάσετε με το κύριο πιάτο.

Παραδείγματα bento

Bento №1

3

Συλλέξτε σάντουιτς με τα αγαπημένα σας συστατικά και προσθέστε ένα κουτί φρέσκων λαχανικών!

Bento №2

4

Συστατικά: ζυμωτό ζαμπόν, τυρί, σταφύλια, προσούτο, ψωμί ολικής αλέσεως και μίγμα πράσινου.

Bento №3

5

Ζυμωμένο λάχανο με ψητές πατάτες, χόρτα και ένα κομμάτι από σκληρό τυρί με τη μορφή ενός αγγέλου. Και ακόμα καλύτερα και πιο γρήγορα για να μην σβήσει το λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και να λάβει (τόσο βολικό), κομμένα στη μέση και παλτό με ελαιόλαδο. Βάλτε το σε ένα δίσκο ψησίματος και στείλτε το για ψήσιμο ή σχάρα. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο νόστιμο, με λιγότερη αναστάτωση, είναι καλά αποθηκευμένο στο ψυγείο και πολύ νόστιμο ακόμη και σε κρύα μορφή. Πώς να ψήσετε μια πατάτα, νομίζω ότι ξέρετε. Με τυρί, επίσης, δεν είναι απαραίτητα τόσο αποφύγετε, αλλά αν θέλετε – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφές cookie αλουμινίου.

Bento №4

6ο

Μαγειρεμένο ρύζι, σπαράγγια, μπιζέλια, ομελέτα, αλατισμένο σολομό και ντομάτες. Στο σπαράγγι, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ξύδι κρασιού για να δοκιμάσετε.

Bento №5

7ο

Αυτή η εγκιβωτισμένη κομμάτια γεύμα μπρόκολο (σε βραστό αλμυρό νερό για δύο ή τρία λεπτά), τηγανητά ζυμαρικά (πρωτότυπο τηγανητά ραβιόλια), μάραθο (μπορεί να αντικατασταθεί από οποιαδήποτε άλλη αγαπημένο λαχανικό ή ρίζα) και κεφτεδάκια. Νομίζω ότι μόνο τηγανητά κομμάτια κρέατος ή πουλερικών θα κάνουν το ίδιο.

Παραπομπές σε άλλες συνταγές.

Καλό φαγητό!

Loading...