Από το espresso στο woof brju: εξαπατήστε το φύλλο στα ποτά καφέ

Ζεστά ροφήματα καφέ

Εσπρέσο

Ποτά καφέ
beanscoffee.ru

Ένα ποτό για το οποίο διοχετεύεται ζεστό νερό υπό υψηλή πίεση μέσω φίλτρου με αλεσμένο καφέ. Δεκάδες άλλα ποτά καφέ παρασκευάζονται με βάση τον εσπρέσο.

Doppio

Τα καφενεία πάνω από τη μέση τάξη προσφέρουν αυτό το ποτό ως εσπρέσο ή διπλό εσπρέσο και η θέση του doppio στο μενού συχνά απουσιάζει.

Ristretto

Καφές για όσους αγαπούν πιο δυνατά. Ο ίδιος εσπρέσο, αλλά μικρότερος και πιο ανθεκτικός.

Lungo

Lungo – εσπρέσο, που χύνεται περισσότερο, μαγειρέψτε περισσότερο. Έχει μια λιγότερο κορεσμένη, αλλά πιο πικρή γεύση.

Americano

Το Americano παρασκευάζεται από μία ή δύο μερίδες εσπρέσο, από τις οποίες προστίθενται 30 έως 470 ml ζεστού νερού.

Καπουτσίνο

Εσπρέσο με ζεστό γάλα, το ανώτερο στρώμα του οποίου είναι χτυπημένο σε ένα λείο γυαλιστερό αφρό. Το καπουτσίνο είναι συνηθισμένο να πίνετε χωρίς ζάχαρη, είναι νόστιμο λόγω της φυσικής γλυκύτητας του γάλακτος.

Latte

Latte
youtube.com

Υπάρχουν μερικές διαφορές στις συνταγές, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια: latte – καφές με γάλα. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του ποτού και του καπουτσίνο είναι ότι όταν μαγειρεύουμε το λατέ, ο εσπρέσο προστίθεται στο γάλα και όχι το αντίστροφο. Εάν ενδιαφέρεστε για τις αναλογίες στις οποίες αναμιγνύεται ο εσπρέσο με γάλα και αφρό γάλακτος, ρωτήστε τον barista: πολλοί καφετιέρες έχουν τη γνώμη τους για αυτό. Απλά μην ξεχάσετε να προφέρετε σωστά το όνομα του ποτού: το άγχος στη λέξη “latte” εμπίπτει στην πρώτη συλλαβή.

Raff-καφέ

Ένα ποτό που αποτελείται από εσπρέσο, κρέμα γάλακτος (μη χτυπημένο και υγρό) και ζάχαρη βανίλιας. Εκτός από την κλασική γεύση βανίλιας, τα σπίτια καφέ μπορούν να προσφέρουν εσπεριδοειδή, λεβάντα ή, για παράδειγμα, μούρο.

Flat λευκό

Το επίπεδο έδαφος προετοιμάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το καπουτσίνο. Η διαφορά έγκειται στο επίπεδο του αφρού γάλακτος, το οποίο κατά την παρασκευή αυτού του καφέ είναι αυστηρά 0,2 cm.

Mokkachino (mocha)

Mokkachino
kivahan.ru

Μια παραλλαγή της latte, η οποία περιλαμβάνει ένα πρόσθετο συστατικό – σοκολάτα (με τη μορφή σκόνης κακάο, σιρόπι ή ζεστή σοκολάτα).

Makiyato

Το Makiyato είναι ένας εσπρέσο με μια κούπα γαλακτώδους αφρού. Το γάλα δεν χύνεται, ο αφρός είναι τακτοποιημένος με ένα κουτάλι για να σχηματίσει έναν λευκό κύκλο με έναν καφέ εσπρέσο.

Cortado

Καφές-γάλα ποτό με αναλογία εσπρέσο και γάλα 1: 1.

Piccolo

Μια μικρογραφία του καπουτσίνο. Για να φτιάξετε ένα piccolo, πρέπει να φτιάξετε εσπρέσο, να νικήσετε και να προσθέσετε γάλα σε αυτό.

Το Συμβούλιο

Espresso ή doppio με ένα καπάκι της σαντιγί.

Glyasse (affogato)

Γκλασέ
chefcuisto.com

Καφές με παγωτό. Affogato παγωμένο και μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς με τον τρόπο του παρασκευάσματος: για χρήσεις affogato εσπρέσο, η οποία είναι γεμάτη με παγωτό και παγωμένο συνταγή δεν είναι τόσο αυστηρή στην επιλογή ενός βάσης καφέ και την σειρά προσθήκης των συστατικών στο ποτό.

Καφές στη Βιέννη

Καφές στη Βιέννη
ibanet.org

Οι συνταγές μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικές, αλλά η βασική αρχή είναι η μία: ο βιεννέζικος καφές είναι ο καφές και η κτυπημένη κρέμα.

Καφές σε αμερικανικό στυλ (καφές φίλτρου)

Ένα ποτό που λαμβάνεται απλά διαχύνοντας νερό μέσω καφέ (σε αντίθεση με τον Αμερικανό, όπου το νερό προστίθεται απλά στο ποτό). Παρασκευασμένο σε μηχανή καφέ.

Καφές με κακάο

Τα συστατικά και η μέθοδος παρασκευής είναι ξεκάθαρα από το όνομα του ποτού. Οι αναλογίες μπορεί να διαφέρουν.

Καφές στα τουρκικά

Καφές στα τουρκικά
theothertour.com

Αυτό το είδος καφέ παρασκευάζεται σε Τουρκικά. Πολλοί προτιμούν αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος, αρνούνται να πίνουν, ετοιμάζονται με μηχανή καφέ.

Καφές στα ιρλανδικά

Καφές στα ιρλανδικά
thespiceapron.com

Καφές, κρέμα, καφετιά ζάχαρη και ιρλανδικό ουίσκι.

Καφές με κονιάκ

Δεν είναι το πιο δημοφιλές, αλλά εξακολουθεί να συναντάται στο μενού του καφέ σπίτια ένα ποτό. Σε ένα αλκοολούχο κοκτέιλ προστίθενται συχνά κανέλα, γαρίφαλα ή φλούδα πορτοκαλιού.

Καφές με baily

Μια άλλη έκδοση του ποτού καφέ με την προσθήκη ιρλανδικού κρεμώδους λικέρ.

Κρύα ροφήματα καφέ

Frappe

Φραπέ παρασκευάζεται με τη βοήθεια ενός αναδευτήρα ή αναμικτήρα μέσω ενός ή δύο μερίδες espresso, ζάχαρη και μικρή ποσότητα ύδατος, η οποία είχε κτυπηθεί προς έναν αφρό. Το ποτό σερβίρεται σε γυάλινο ποτήρι με την προσθήκη κρύου νερού, πάγου και γάλακτος.

Παγωτό

Οι μέθοδοι παρασκευής ενός πάγου-latte μπορεί να ποικίλουν. Μια δημοφιλής συνταγή περιλαμβάνει την ανάμιξη κρύου γάλακτος, σιροπιού και θρυμματισμένου πάγου και στη συνέχεια την προσθήκη εσπρέσο στο μείγμα.

Καφές στην Ταϊλάνδη (καφές του Βιετνάμ)

Καφές στην Ταϊλάνδη
tatyanaseverydayfood.com

Ένα κρύο ποτό γάλακτος καφέ παρασκευάζεται ως εξής: συμπυκνωμένο γάλα και καφές προστίθενται σε ένα ποτήρι με πάγο, μετά το οποίο χύνεται γάλα ή σαντιγύ. Ωστόσο, η προσθήκη των δύο τελευταίων συστατικών δεν είναι απαραίτητη.

Κρύο bru

Κρύο bru
squarespace.com

Ένα ποτό καφέ που παρασκευάζεται με το σκάψιμο κρύου νερού μέσα από ένα στρώμα καφέ ή μια μακρά έγχυση αλεσμένου καφέ σε μη ζεστό νερό. Ωστόσο, οι μέθοδοι παρασκευής μπορεί να διαφέρουν: μερικές κάνουν το bru krü ζεστό, και στη συνέχεια δραματικά δροσερό.

Νιτρο-καφές

Νιτρο-καφές
arizonacoffee.com

Ο νιτρο-καφές δεν είναι τόσο το είδος του ποτού του καφέ, όπως ο τρόπος παρασκευής του, χάρη στον οποίο ο καφές αποδεικνύεται ότι είναι ανθρακούχος. Κατά κανόνα, ο νιτρο-καφές είναι μια αφρώδη εκδοχή του krod bru.

Εσπρέσο-τονωτικό

Αναζωογονητικό ποτό καφέ, παρασκευασμένο με βάση εσπρέσο και τονωτικό. Συχνά προσθέτουμε επίσης λεμόνι, κρύο νερό και διάφορα σιρόπια.

Εναλλακτικοί τρόποι παρασκευής καφέ

Purower

Purower
youtube.com

Το Pourover είναι μια μέθοδος ζυθοποιίας, στην οποία το καυτό νερό περνά μέσα από αλεσμένο καφέ, τοποθετημένο σε ειδική χοάνη με χάρτινο φίλτρο. Σε αυτή την περίπτωση, η δύναμη του ποτού μπορεί να ελεγχθεί με μείωση ή αύξηση της ποσότητας αλεσμένου καφέ που χρησιμοποιείται. Επίσης, αυτή η μέθοδος ονομάζεται Hario ή V60 (Hario V60 – συσκευή για τον βρασμό του καφέ με τη μέθοδο purver).

Γαλλικό Τύπο

Γαλλικό Τύπο
squarespace.com

Γάλλος Τύπος – το όνομα της συσκευής για την παρασκευή καφέ, καθώς και η ίδια η μέθοδος παρασκευής του καφέ με τη μέθοδο έγχυσης και περιστροφής. Πιστεύεται ότι ένας γαλλικός Τύπος μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική γεύση και άρωμα των εξαιρετικών ποικιλιών καφέ.

Έξυπνο και Bonavita

Το μπύρες σε αυτές τις διοχετεύσεις είναι παρόμοιο με τη μέθοδο “purver”, μόνο αντί για το Harrogo V60 που χρησιμοποιείται για τη μηχανή συλλογής, χρησιμοποιούνται άλλες συσκευές. Μετά την παρασκευή του καφέ ανοίγει η βαλβίδα της κάτω χοάνης, ο καφές αποστραγγίζεται μέσω του φίλτρου μέσα στο κύπελλο και δεν έρχεται πλέον σε επαφή με το νερό. Η γεύση του ποτού αποδεικνύεται πιο καθαρή, λιγότερο σκονισμένη.

Καλίτα

coffeenow.ph

Ένας επίπεδος πυθμένας με τρεις οπές σε μια τέτοια χοάνη συμβάλλει σε μια πιο ομοιόμορφη εκχύλιση. Λόγω των οπών, το νερό παραμένει λίγο στο χωνί και προσθέτει και τον καφέ, ο οποίος συμβάλλει στον κορεσμό της γεύσης.

Aeropress

Aeropress
seaislandcoffee.com

Η Aeropress ονομάστηκε “εγχώριος εσπρέσο” για την αρχή της δράσης, η οποία είναι παρόμοια με την προετοιμασία του εσπρέσο σε μια μηχανή καφέ. Το ποτό, που ετοιμάζεται σε αεροπρίσκε, φαίνεται λίγο λασπώδες και γευστικό – κορεσμένο και πυκνό.

Σίφωνα

Το ζεστό νερό στο σιφόνι περνά μέσα από τον καφέ υπό πίεση. Ετοιμάζεται με αυτό τον τρόπο το ποτό είναι καθαρό και τσάι, διατηρώντας ταυτόχρονα όλες τις εγγενείς αποχρώσεις της γεύσης και του αρώματος.

Kemex

Kemex
enjoycoffees.com

Η παρασκευή ποτού καφέ στο kemexa επιτρέπει την αποκάλυψη των όξινων ποικιλιών καφέ. Ταυτόχρονα, η γλυκύτητα υπογραμμίζεται και η υπερβολική πικρία του ποτού εξομαλύνεται.