Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet από τη γραμμή εντολών

Μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα Speedtest ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια υπηρεσία στο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά μερικές φορές υπάρχει μια τέτοια διάθεση ώστε τα χέρια να κατευθύνονται απευθείας στη γραμμή εντολών. Είναι σε αυτές τις στιγμές που μπορείτε να δοκιμάσετε τη νευρικότητα του Διαδικτύου σας με έναν ελαφρώς πιο ενδιαφέροντα τρόπο.

Παρόμοια διασκέδαση είναι επίσης διαθέσιμη στους χρήστες των Windows μετά την εγκατάσταση του Cygwin, curl ή wget. Για το Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το curl, αλλά οι fans της wget θα πρέπει να το εγκαταστήσουν εκ των προτέρων.

Δοκιμάστε με μπούκλα

Όλα είναι στοιχειώδη εδώ. Απλά αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω εντολή (μην ανησυχείτε ότι εμφανίζεται εδώ σε 2 γραμμές, όλα θα εισαχθούν κανονικά).

curl-o / dev / null http://speedtest.sea01.softlayer.com/downloads/test100.zip

Σε αυτή την περίπτωση, η δοκιμή χρησιμοποιεί ένα αρχείο zip των 100 megabyte από την τοποθεσία Softlayer. Με μια πολύ γρήγορη σύνδεση, αυτό το μέγεθος ίσως να μην είναι αρκετό και τότε τα ισχυρότερα αρχεία με το Thinkbroadband θα είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα, εδώ είναι αυτό το αρχείο σε 1 gigabyte.

curl-o / dev / null http://download.thinkbroadband.com/1GB.zip

Σημειώστε ότι -o είναι ένα κεφαλαίο γράμμα “o”, όχι μηδέν. Επειδή η λήψη πραγματοποιείται στο / dev / null, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το αρχείο θα διαγραφεί αυτόματα.

Δοκιμάστε με το wget

Η διαφορά στην περίπτωση αυτή είναι μόνο στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται. Διαφορετικά, η σύνταξη της εντολής είναι σχεδόν ίδια με το πρώτο παράδειγμα, μόνο στη θέση -O είναι το κεφαλαίο γράμμα.

wget -O / dev / null http://speedtest.sea01.softlayer.com/downloads/test100.zip

Χρόνια σε λεπτά σε περιβάλλον τοπικού τερματικού σταθμού.