Γιατί να ακούτε μουσική στο VK είναι χάσιμο χρόνου

Σήμερα η VKontakte είναι ο πιο δημοφιλής μουσικός πόρος στη Ρωσία. Η ποσότητα της μουσικής σε αυτήν υπερβαίνει ακόμη και τον αριθμό των κατεβασμένων πειρατικών ταινιών. Πολλές ομάδες καταφέρνουν να απομακρυνθούν αποκλειστικά μέσω αυτού του κοινωνικού δικτύου. Ωστόσο, η ακρόαση μουσικής στο VK είναι χάσιμο χρόνου και κατηγορηματική δυσαρέσκεια τόσο για τον ερμηνευτή όσο και για τα αυτιά του.

Ο πόρος έχει καταργήσει πρόσφατα τον περιορισμό της μεταφόρτωσης αρχείων. Προηγουμένως, μπορείτε να κάνετε λήψη μόνο MP3 με μέγιστο μέγεθος 10 MB. Τώρα το ανώτατο όριο έχει αυξηθεί, μπορείτε να κάνετε λήψη ήδη ένα βαρύ 200-megabyte κομμάτι, αλλά και μόνο σε μορφή MP3. Αυτοί οι περιορισμοί – η κύρια μάστιγα της μουσικής, που τοποθετείται στους διακομιστές του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στο ΚΣΚ.

Την αυγή της ψηφιακής μουσικής, θα μπορούσατε συχνά να βρείτε αρχεία MP3 σε bitrate 192, 128 και ακόμη και 96 kbps. Για μεγαλύτερη συμπίεση δημιουργήθηκε VBR – Μεταβλητή ταχύτητα Bit. Το πρόγραμμα κωδικοποιητή, όταν επιλέγει έναν τέτοιο αλγόριθμο, αλλάζει αυτόματα το bitrate του αρχείου. Περισσότεροι κορεσμένοι τόποι της σύνθεσης, αφήνει στη μέγιστη καθορισμένη ποιότητα, σε λιγότερο κορεσμένο (ή απλά πιο ήσυχο) – μειώνει την ποιότητα της σύνθεσης. Αυτά τα αρχεία δεν διαρκούν περισσότερο από 10 MB χώρο στο σκληρό δίσκο.

Εάν προσπαθήσετε, τότε αυτός ο περιορισμός μπορεί να φιλοξενηθεί και ένα set πολλών ωρών DJ (που γίνεται συχνά). Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική μείωση όχι μόνο του μεγέθους του αρχείου, αλλά και της ποιότητας. Μέχρι το γεγονός ότι η σιωπή μπορεί να γίνει πιο ήσυχα μέρη της μελωδίας – ο ήχος θα είναι πολύ χειρότερος σε σύγκριση με το πρωτότυπο.

Πιο σωστά, η μορφή “Feng Shui” είναι ένα MP3 με σταθερό bitrate – CBR. Τουλάχιστον αυτή η έκδοση κωδικοποίησης ήχου εισάγει βασικές παραμορφώσεις στην ακουστική περιοχή συχνότητας μέχρι 16 Hz και μετά από 20 kHz, εξοικονομώντας τις κύριες συχνότητες.

Παρόλο που ακόμα και εδώ ο κωδικοποιητής είναι πολύ σημαντικός. Αν γυρίσουμε σε εξειδικευμένες κοινότητες, μπορείτε να δείτε ότι η ελάχιστη παραμόρφωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν χρησιμοποιείτε το Lame κωδικοποιητή εντελώς ορισμένες εκδόσεις, τον ήχο αποκωδικοποίηση σε CBR με bitrate των 320 kbit / s.

Ένα πλήρες μουσικό άλμπουμ σε κατάλληλα αποκωδικοποιημένο MP3 με μέγιστη ποιότητα διαρκεί περίπου 100-200 MB. Το τετραπλάσιο τραγούδι είναι περίπου 12-20 MB.

Εάν οι ιδιότητες του αρχείου υποδεικνύουν 320 kbps, αυτό δεν υποδεικνύει την ποιότητά του.

Σήμερα, ο “μετασχηματισμός” εξαπλώνεται πολύ ενεργά – μετασχηματίζοντας από το χαμηλό bitrate σε υψηλότερο bit που υποδηλώνει υπερεκτιμημένα χαρακτηριστικά. Εκτός από την αναγνώριση των ακουστικών αναπαραγωγής ως 320 ή 256 kbps, δεν υπάρχει βελτίωση σε μια τέτοια λειτουργία (παρεμπιπτόντως, το πιο συχνά το μέγεθος του αρχείου παραμένει το ίδιο).

Εκτός από τα χαμηλά bitrates, άλλα χαρακτηριστικά μπορεί να υποτιμηθούν. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να πείτε τίποτα σχετικά με τις ιδιότητες του αρχείου χωρίς πρόσθετα εργαλεία και πρόσθετα προγραμμάτων περιήγησης (για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε ξεχωριστά).

Ακούγοντας μουσική στο VK είναι πολύ βολικό. Αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε μια ποιοτική καταγραφή εκεί.

Περιορισμοί κατά τη μεταφόρτωση αρχείων σε διακομιστές VKontakte οδήγησαν σε τεράστιο αριθμό κομματιών χαμηλής ποιότητας σε VBR ή CBR με χαμηλά bitrates. Μια χαμηλή κουλτούρα ακρόασης αυξάνει μόνο τον αριθμό κακής ποιότητας ηχογραφήσεων.

Πολλοί χρήστες κατεβάζουν σκόπιμα κομμάτια χαμηλής ποιότητας για ταχύτερη λήψη. Ως εκ τούτου, μπορείτε να ακούσετε μουσική στο αγαπημένο σας ρωσικό κοινωνικό δίκτυο. Αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακούσεις. Αλλά αφού όλη η αντίληψη της μουσικής εξαρτάται από την ποιότητα της εγγραφής και το τελικό αρχείο ακρόασης.

Με την ευκαιρία, μην ξεχνάτε ότι η μουσική στην VK είναι πειρατική και εκτός από την PR, χτυπά ουσιαστικά το πορτοφόλι του καλλιτέχνη.

Η μουσική στην VK παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι διοικητικά τιμωρούμενο και σε περίπτωση ανεπιτυχής διευθέτησης των αστεριών θα οδηγήσει σε πρόστιμο.

Έτσι, παρά την ευκολία, η ακρόαση μουσικής στο vk.com είναι μια κακή ιδέα.

Loading...