Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Οδηγία για τη διέλευση

Η πραγματική ζωή είναι ένα παιχνίδι που όλοι παίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό. Μπορεί να είναι όμορφη ή σκληρή, και όλοι επιλέγουν τι θα είναι. Εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός για το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που ονομάζεται “Life”.

Βασικά στοιχεία του παιχνιδιού

Μπορεί να μην το συνειδητοποιήσετε αυτό, αλλά η πραγματική ζωή είναι ένα παιχνίδι στο είδος της στρατηγικής. Περιλαμβάνει διάφορα μίνι παιχνίδια, όπως ο χορός, η οδήγηση, το τρέξιμο ή το σεξ και το κλειδί για τη νίκη ολόκληρου του παιχνιδιού είναι η σωστή κατανομή των πόρων.

Η διαφορά ανάμεσα στους υπέρ και τους ηττημένους είναι αυτό που ξοδεύουν το χρόνο τους, τον πιο πολύτιμο πόρο τους. Και τι γίνεται με τα χρήματα; Ναι, είναι επίσης ένας πολύτιμος πόρος, αλλά εξακολουθεί να παραμένει η κύρια προτεραιότητα με την πάροδο του χρόνου, και για να κερδίσετε, πρέπει πάντα να ξέρετε τι πρόκειται να πάρει.

Παιδική ηλικία

Το παιχνίδι σας αρχίζει με το γεγονός ότι ο χαρακτήρας σας (δηλαδή εσείς) γεννιέται με τυχαίο χαρακτήρα, σε τυχαίες περιστάσεις. Μετά από αυτό, τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής σας περνάτε από αποστολές σπουδών που δεν μπορείτε να χάσετε.

Επιλέξτε το χαρακτήρα σας

Η αρχή ενός σοβαρού παιχνιδιού

Όπως κάθε νέος παίκτης, έχετε πολλή ενέργεια και χρόνο, αλλά σχεδόν καμία εμπειρία. Πολλά πράγματα, όπως η καλύτερη δουλειά, τα ακριβά περιουσιακά στοιχεία και οι συνεργάτες, δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα για εσάς.

Αυτή είναι η στιγμή που αυξάνετε συνεχώς το επίπεδό σας και η εμπειρία σας μεγαλώνει γρήγορα. Ποτέ δεν θα έχετε πια τον ελεύθερο χρόνο για προπόνηση και περισσότερη ενέργεια από αυτή την εποχή.

Το κύριο καθήκον σας είναι να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο όσο το δυνατόν γόνιμα. Θυμηθείτε, κάθε περίπτωση που κάνετε, αντλεί τις ικανότητές σας και αλλάζει τη θέση του παιχνιδιού:

Ποτό-εναντίον-κώδικα-1024x684

Μπορεί να φαίνεται ότι αυτό είναι πολύ απλό για τη ζωή: επιλέξτε τις σωστές δεξιότητες, αντλίες τους, και την τάξη, μπορείτε να κερδίσετε. Φυσικά, η ζωή είναι λίγο πιο περίπλοκη στη ζωή, επειδή δεν βλέπεις έναν κλάδο ταλέντου και δεν μπορείς να προβλέψεις με ακρίβεια ποια δεξιότητα είναι χρήσιμη, μόνο μαντεύεις γι ‘αυτό. Επιπλέον, το σώμα σας δεν υπακούει πάντα και εκτελεί όλα όσα έχετε προγραμματίσει. Γιατί; Ας το καταλάβουμε.

Πώς να κάνετε το σώμα σας να υπακούει

Είστε διαφορετικοί από τον χαρακτήρα του παιχνιδιού ηλεκτρονικού υπολογιστή επειδή το σώμα σας δεν υπακούει πάντα στις επιταγές του νου. Για παράδειγμα, όταν παραγγείλετε τον εαυτό σας για να πάτε στο γυμναστήριο, το σώμα αγνοεί εντελώς αυτό το θαυμάσιο, στην πραγματικότητα, ώθηση.

Αυτό δεν είναι ένα σφάλμα στο παιχνίδι, όλα είναι σκεπτόμενα και λογικά. Έχετε μια ειδική “κρατική κλίμακα”, η οποία, δυστυχώς, δεν βλέπετε. Φαίνεται έτσι:

Κράτος

Αν κάποιο κριτήριο της κατάστασής σας είναι πολύ χαμηλό, το σώμα σας δεν συμφωνεί να εκτελέσει αυτό που θέλετε. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να μάθετε κάτι, όταν είστε εξαντλημένοι ή πεινασμένοι, και θα δείτε πόσο δύσκολο είναι, είναι σχεδόν αδύνατο.

Επίσης, η κλίμακα θέλησης σας είναι πολύ σημαντική. Έχετε μια ορισμένη ποσότητα θέλησης την ημέρα, ανεβαίνει ελαφρώς κατά τη διάρκεια των γευμάτων και αποκαθίσταται πλήρως κατά τη διάρκεια του ύπνου βαθιάς νύχτας. Αν έχετε εξαντλήσει τη δύναμη της θέλησής σας και είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, μπορείτε να κάνετε μόνο αυτό που πραγματικά σας αρέσει.

Θυμηθείτε ότι κάθε απόφαση υπέρ μιας λιγότερο ελκυστικής επιλογής (για παράδειγμα, να πάτε στο γυμναστήριο αντί να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα ταινία στο σπίτι), παίρνει κάποιο ποσό θέλησης.

Υπάρχουν πολλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη συμπεριφορά σας στη δεδομένη γραμμή παιχνιδιού:

  1. Διατηρήστε τον τόνο. Εάν είστε κουρασμένοι, θέλετε να φάτε ή να είστε λυπημένοι, η δύναμη της θέλησης σας θα είναι σε χαμηλό επίπεδο. Έτσι αξίζει να φροντίζετε τον χαρακτήρα σας έτσι ώστε να μπορεί να κάνει οτιδήποτε.
  2. Ορθολογικώς διανείμετε καθήκοντα. Θυμηθείτε ότι η δύναμη της θέλησης είναι ένας πόρος που πρέπει να αναπληρωθεί και να μην το ξοδέψετε πάρα πολύ. Εάν έχετε πολλές εργασίες που απαιτούν πολλή δύναμη θέλησης, διασκορπίστε τις σε διαφορετικές ημέρες, ανακατέψτε τους με πιο ευχάριστες για εσάς.
  3. Κάνετε πρώτα τα πιο σημαντικά καθήκοντα. Εάν έχετε μια πολύ σημαντική υπόθεση, αξίζει να ξοδεύετε πολλές από τις πολλές φορές που θέλετε. Θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να εκτελέσετε άλλα καθήκοντα, αλλά τα κύρια καθήκοντα θα εκτελούνται τέλεια και εγκαίρως.
  4. Αφαιρέστε τους πειρασμούς. Εάν μπείτε στον πειρασμό να μεταβείτε από μια δύσκολη δουλειά σε μια εύκολη διασκέδαση, θα χρειαστείτε περισσότερη ισχύ για να το κάνετε αυτό. Ως αποτέλεσμα, ο πειρασμός θα αντλήσει από εσάς πιο πολύτιμους πόρους και δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την εργασία εγκαίρως. Για παράδειγμα, συντάσσετε μια αναφορά και σε μια γειτονική καρτέλα ανοίγει μια σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο. Θέλετε πάντα να αλλάζετε, να ανεβαίνετε σε σελίδες και δημόσιους χώρους άλλων ανθρώπων και αυτό σας εξαντλεί περισσότερο από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Αυτό αποδεικνύεται Το κλειδί για την επιτυχία του παιχνιδιού είναι να συνδυάσετε σωστά την κατάσταση του σώματός σας και να εκτελέσετε τις απαραίτητες εργασίες

Επιλέγοντας τις σωστές εργασίες

Η επιλογή των σωστών εργασιών στην κατάλληλη στιγμή είναι ένα από τα κύρια σημεία του παιχνιδιού. Ορισμένες εργασίες επηρεάζουν περισσότερο την κατάστασή σας:

Τρώγοντας-1024x634

Άλλες εργασίες – σχετικά με τις ικανότητες και τις ικανότητές σας:

Rocking-1024x634

Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σας βοηθήσουμε να μείνετε σε άριστη κατάσταση, για παράδειγμα, να τρώτε καλά και να κοιμάστε έξω για να υποστηρίξετε τη θέληση. Και μετά από αυτό πρέπει να ξοδέψετε αυτόν τον πόρο (θέληση) για την άντληση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων σας.

Ορισμένες δεξιότητες είναι πιο πολύτιμες και μερικές από αυτές μπορούν ακόμη και να σας ανοίξουν ολόκληρο τον τρόπο, όπως ένα κλάδο του ταλέντου:

  Δεξιότητες

Άλλοι είναι ανεξάρτητοι και δεν έχουν συνέχεια:

  Δεξιοτεχνία

Το πιο αποτελεσματικό είναι να αποκτήσετε διάφορες ικανότητες και να τις συνδυάσετε. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει ο καλύτερος σε κάθε τομέα, η ανάπτυξη μόνο μιας δεξιοτεχνίας είναι σχεδόν αδύνατη. Πολύ ευκολότερο επιλέξτε αρκετές σχετικές δεξιότητες που σχετίζονται μεταξύ τους και αντλούν τους όλους.

Περιβάλλον

Το περιβάλλον σας έχει μεγάλη σημασία για την κατάστασή σας, τις δεξιότητές σας και τις πιθανότητες να αυξήσετε το επίπεδο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να παίξετε οπουδήποτε, αλλά σε ορισμένα σημεία – είναι πολύ πιο εύκολο. Για παράδειγμα, εάν παίζετε για μια γυναίκα σε πολλές χώρες, ορισμένες ευκαιρίες για εσάς θα κλείσουν.

Οι πιθανότητες να αποκαλυφθείτε πλήρως στον τόπο όπου βρισκόσασταν αρχικά, μπορεί να είναι πολύ μέτρια. Επομένως, αφού καθορίσετε τις εργασίες για τον εαυτό σας, εξετάστε την επιλογή αλλαγής της θέσης. Αν σε ένα νέο μέρος μπορείτε να επιτύχετε περισσότερα, είναι καλύτερο να αναπτύξετε δεξιότητες και να βελτιώσετε την κατάσταση, γιατί όχι;

Αναζήτηση εταίρων

Η συμμετοχή εταίρων είναι ένα πρόσθετο μίνι παιχνίδι στο πλαίσιο του κύριου και η επιτυχία σε αυτό, πιο συχνά, δεν εξαρτάται από το πόσο καλά περνάτε από την ιστορία.

Αν έχετε καλή κατάσταση και ικανότητες, έχετε ήδη μια καλή πιθανότητα να κερδίσετε ένα μίνι παιχνίδι.

Γάμος-1024x589

Στην αρχή του παιχνιδιού, μπορείτε να απορρίψετε τους συνεργάτες σας και να τους απορρίψετε. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά μερικές φορές η αρνητική εμπειρία έχει κακή επίδραση στην κατάσταση του παίκτη. Για να προχωρήσει περισσότερο σε αυτό το μίνι-παιχνίδι, ο παίκτης πρέπει να συγκεντρώσει αρκετή δύναμη θέλησης και να συνεχίσει να προχωράει.

Το 80% της επιτυχίας στην εξεύρεση ενός συνεργάτη εξαρτάται από την ελκυστικότητα του παίκτη, και αν είναι, τότε ξοδεύει χρόνο στα σωστά πράγματα. Αν αγαπάτε τη δουλειά σας, ακτινοβολείτε καλοσύνη και αισιοδοξία, γίνεστε αυτόματα ελκυστικοί.

Το υπόλοιπο 20% της επιτυχίας εξαρτάται από την ευκαιρία να είστε στο σωστό μέρος για να συναντήσετε το άλλο μισό. Δηλαδή, αν είστε όλοι ελκυστικοί, αλλά εκτός από την εργασία και στο σπίτι, είναι απίθανο να βρείτε έναν σύντροφο.

Χρήματα, χρήματα, χρήματα

Αργότερα στο παιχνίδι θα πρέπει να διαχειριστείτε τον πόρο “χρήματα”. Οι περισσότεροι παίκτες καταλαβαίνουν ότι μπορείτε να αυξήσετε το χρηματικό ποσό στην αρχή του παιχνιδιού (λάβετε ένα δάνειο ή να δανείσετε), αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι περισσότερο ένα πρόβλημα παρά ένα πλεονέκτημα.

Χρήματα-2

Ο πιο σημαντικός κανόνας του χρήματος: ποτέ δεν δανείζετε χρήματα εάν δεν σχεδιάζετε ως αποτέλεσμα του πάρτε ακόμα περισσότερα. Για παράδειγμα, εάν βγάλετε ένα δάνειο για εκπαίδευση, επενδύστε στο επάγγελμά σας, το οποίο θα σας προσφέρει ένα καλό εισόδημα, αυτό είναι λογικό. Και αν πάρετε ένα δάνειο για νέα παπούτσια ή ένα νέο μοντέλο smartphone – είναι παράλογο και δεν θα σας φέρει τίποτα άλλο παρά ζημιές.

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης:

  1. Δεν σκέφτομαι τα χρήματα. Αυτή είναι μια στρατηγική μείωσης του στρες: απλά ζείτε μέσα στο εισόδημά σας και έχετε λίγο “για μια βροχερή μέρα”. Βεβαιωθείτε ότι ξοδεύετε τον ελεύθερο χρόνο σας σωστά, τότε δεν θα υπάρξουν λύσεις.
  2. Πλούσιο. Επιλέξτε προσεκτικά τη σταδιοδρομία και το περιβάλλον και προετοιμαστείτε να κινηθείτε γρήγορα. Πρέπει να επενδύσετε πολύ στις κατάλληλες δεξιότητες, οι οποίες θα σας πάρουν πολύ χρόνο και θα παρακολουθήσετε προσεκτικά την κατάστασή σας έτσι ώστε να μην καίσετε στην εργασία.
  3. Πολύ πλούσιο. Ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση, επειδή δεν μπορείτε να γίνετε πολύ πλούσιοι, εργάζεστε για κάποιον (καταρχήν, στην πραγματικότητά μας να γίνετε απλά πλούσιοι χωρίς την επιχείρησή σας είναι επίσης πολύ δύσκολη). Αν διαθέτετε σωστά τους πόρους σας, δεν θα χρειαστεί να εργαστείτε καθόλου.

Γήρας

Οι πιθανότητές σας αλλάζουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο γάμος και τα παιδιά θα πάρουν το χρόνο και την ενέργεια σας, και θα φέρουν επίσης πολλά τυχαία στοιχεία στο παιχνίδι σας. Αυτό επιβραδύνει τις ικανότητές σας για ανάπτυξη και άντληση, αλλά σας δίνει τα πλεονεκτήματα.

Οι παλαιοί χαρακτήρες έχουν πολλές αναπτυγμένες ικανότητες, πόρους και εμπειρία, γι ‘αυτό οι αναζητήσεις είναι ανοικτές, οι οποίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμες στους νεότερους παίκτες. Για παράδειγμα, έχουν αρκετούς πόρους για να γράψουν ένα καλό μυθιστόρημα (εμπειρία + χρόνος) ή να αγοράσουν ένα σπίτι (δεν είναι όλα φυσικά, είναι σημαντικό, ποια στρατηγική για τα χρήματα που επιλέξατε).

Παλιά-1024x639

Μετά από 80 χρόνια, οι παίκτες είναι συνήθως εκτός παιχνιδιού. Αν έχετε υγειονομικές δεξιότητες, μπορείτε να τεντώσετε πολύ περισσότερο, αλλά οι μέθοδοι εξαπάτησης για αυτό δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί.

Στην αρχή του παιχνιδιού δεν έχετε καμιά επιρροή σε ποιο περιβάλλον και με ποιες ικανότητες αρχίζετε. Το ίδιο ισχύει και για το τέλος του παιχνιδιού: όλα είναι ήδη καθορισμένα από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε σε όλο το παιχνίδι. Εξαρτάται από αυτό, πώς τελειώσετε το παιχνίδι σας: υγιές, χαρούμενο και ευτυχισμένο, ή όχι.

Επομένως, η στρατηγική σας είναι πολύ σημαντική: από τη στιγμή που καταλαβαίνετε πώς να παίξετε, οι περισσότερες από τις καλύτερες στιγμές έχουν τελειώσει.

Αυτό είναι όλο. Συνεχίστε να παίζετε.

Loading...