Πώς να μάθετε να πετάτε με αεροπλάνο στη Ρωσία

Από τον συντάκτη: Το υλικό αυτό γράφτηκε από τον Ilya Naumov. Η Ilya είναι ερωτευμένη με το μικρό αεροσκάφος, το οποίο η Ρωσία στερείται τόσο για τη συνοχή της χώρας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναρτήσουμε την ιστορία του Ilya για το πώς ξεκίνησε να πετάει ανεξάρτητα, αν και μόνο επειδή έστρεψε ένα χόμπι σε μια δουλειά και τώρα εργάζεται στην εταιρεία “ChelAvia”.

Πολλοί εργαζόμενοι γραφείου γνωρίζουν καλά την έντονη επιθυμία στο τέλος της εβδομάδας να αλλάξουν το μυαλό τους σε κάτι διαφορετικό από το σημερινό έργο. Οι άνθρωποι λύουν αυτό το πρόβλημα με διάφορους τρόπους: κάποιος πηγαίνει σε ένα μπαρ, κάποιος jogs, και κάποιος προσπαθεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα με τη βοήθεια των ακραίων σπορ.

Σας προτείνω μια ακόμα ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση – να μάθουν να πετούν με αεροπλάνο. Θα σας πω για αρκετούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το δοκιμάσετε και επίσης να προσπαθήσετε να διαλύσετε μερικούς δημοφιλείς μύθους σχετικά με τα μικρά αεροσκάφη.

Γιατί θα θέλατε να πετάξετε;

Ένας νέος βαθμός ελευθερίας

Οι πτήσεις είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε τη χώρα σας. Μία και μισή έως δύο ώρες πτήσης από το αεροδρόμιο κοντά στη Μόσχα – και εδώ βρίσκεστε ήδη στο Lipetsk, το Voronezh, το Nizhny Novgorod ή την περιοχή Tver. Το καλοκαίρι, στο απροσδόκητο καθεστώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι αρκετά δυνατό να πετάξει στα νότια της Ρωσίας. Σε αντίθεση με τις οδικές μετακινήσεις σε τέτοιες αποστάσεις, η πτήση με αεροπλάνο είναι πολύ λιγότερο κουραστική και ταυτόχρονα πολύ πιο θεαματική.

Ακόμα και μια πτήση κοντά στο “μητρική” αεροδρόμιο μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα – υπάρχουν τοπικά φυσικά ή αρχιτεκτονικά αξιοθέατα σχεδόν παντού.

Δεν υπάρχει πλήξη

Η αεροπορία είναι ενδιαφέρουσα, καταρχάς, από το γεγονός ότι οι ευκαιρίες για αυτοβελτίωση και ανάπτυξη σε αυτήν είναι πρακτικά απεριόριστες. Νυχτερινές πτήσεις, πτήσεις με όργανα, νέα είδη αεροσκαφών, διάφορα είδη αεροηλεκτρονικής (εξοπλισμός επί του αεροσκάφους), πτήσεις από το νερό, αεροπλάνα, εξοπλισμό τζετ, ελικόπτερα και ανεμόπτερα μπορούν να αναγράφονται ατέλειωτα. Όλη τη ζωή του, ο πιλότος μαθαίνει – και παραμένει ερασιτέχνης σε πολλούς τομείς – τόσο απέραντος είναι αυτός ο τομέας της γνώσης. Εάν είστε περίεργοι, στρέφεστε σε όλα τα νέα και επιθυμείτε να σκάβετε την ουσία των πραγμάτων και να πιέζετε τον εγκέφαλο με διάφορα μη τετριμμένα καθήκοντα – πιθανότατα, θα θέλετε να πετάξετε.

Η αεροπορία δεν βαριέται ποτέ – μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχουν δύο ταυτόσημες πτήσεις. Ο καιρός, η εποχή του χρόνου και της ημέρας, η συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου αεροσκάφους, ο άνεμος κατά την προσγείωση, ακόμη και η ομιλία διαφόρων αποστολούντων – κάθε πτήση έχει πολλά χαρακτηριστικά. Στο αρχικό στάδιο, ακόμη και απλές πτήσεις γύρω από το αεροδρόμιο (εκπαίδευση των απογειώσεων και προσγειώσεων) θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικές και συναρπαστικές για εσάς.

Τέλος, πτήση – είναι απλά όμορφο. Είναι δύσκολο να συγκρίνετε κάτι με την εκπληκτική θέα του χρυσού φθινοπώρου από την πλευρά του αεροπλάνου ή την ταραχή των χρωμάτων του ηλιόλουστου ηλίου στο τέλος μιας διαυγούς ημέρας. Είναι αδύνατο να περιγράψουμε αυτά τα συναισθήματα με λέξεις – αλλά εκείνος που τα βίωσε κάποτε, ο ίδιος προσπαθεί να ανεβαίνει ξανά και ξανά στον αέρα.

Άνθρωποι και επικοινωνία

Η ρωσική tusovka των πιλότων και των εκπαιδευτών είναι μάλλον μικρή (αν το συγκρίνουμε με χώρες όπως η “αεροπορία” όπως οι ΗΠΑ), αλλά είναι επαρκώς συνεπής και δραστήρια. Περιλαμβάνει ανθρώπους διαφόρων επαγγελμάτων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ενώνουν την κοινωνικότητα, τη φιλικότητα, την επιθυμία να μοιραστούν εμπειρίες και να βοηθήσουν τον αδερφό-πιλότο. Η ατμόσφαιρα σε πολλά αεροδρόμια μικρών αεροσκαφών είναι σχεδόν οικογενειακή (όπως πάντα, όχι χωρίς εξαίρεση, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι – αλλά στο σύνολό τους είναι έτσι).

191062_4167677043983_457402176_o

Το καλοκαίρι είναι η ώρα για διάφορες αεροπορικές εκθέσεις και μικρές αεροπορικές συναθροίσεις, για τις οποίες συγκεντρώνονται ιδιωτικοί πιλότοι από όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για την πτήση μεγάλων αποστάσεων όσο και για την επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, για να ρίξετε μια ματιά στην τεχνολογία, να ακούσετε “ιστορίες κυνηγιού” άλλων ανθρώπων και να μοιραστείτε τις.

Σε γενικές γραμμές, αν σας αρέσουν οι ομοφυλόφιλες εταιρείες, όπου μπορείτε όχι μόνο να έχετε μια καλή στιγμή, αλλά και να μάθετε πολλά νέα πράγματα – σίγουρα σας αρέσει η tusovka των αεροπόρων.

Σχετικά με τους δημοφιλείς “αστικούς θρύλους”

Η μελέτη για έναν πιλότο είναι μεγάλη και δαπανηρή.

Πράγματι, το αεροσκάφος δεν μπορεί να ονομάζεται φθηνή χόμπι και πλοήγησης αεροσκαφών – εξακολουθούν να είναι κάπως πιο περίπλοκη δεξιότητες από την οδήγηση (ανεξάρτητα από το πόσο θα προσπαθήσει να αποτρέψει τη διαφήμιση σε κάποια σχολεία της πτήσης), έτσι ώστε εκπαίδευση παίρνει πολύ χρόνο.

Ωστόσο, αρχάριους πιλότους, που φέρουν τα Σαββατοκύριακα, συνήθως έχουν το χρόνο να πάνε όλα το αρχικό τμήμα εκπαίδευσης (40 ώρες την εμπειρία της πτήσης και 300 ώρες θεωρία) για περίπου έξι μήνες, και το κόστος της εκπαίδευσης συχνά δεν υπερβαίνει τα 350 – 450000. Τρίψτε. (ανάλογα με το είδος του αεροσκάφους εκπαίδευσης). Το ποσό αυτό είναι αρκετά ικανό να «εξουδετερώνει» σχεδόν οποιοδήποτε διαχειριστή του μεσαίου επιπέδου – τελικά, μιλάμε για 100 δείπνα για δύο ή περίπου το μισό κόστος του Ford Focus!

Και είναι δυνατόν να συγκρίνετε την κατοχή ενός μέτριου αυτοκινήτου με μια αίσθηση όταν όλος ο ουρανός ανήκει σε εσάς;

Για να γίνετε πιλότος χρειάζεστε την υγεία ενός αστροναύτη.

Οι πιλότοι είναι διαφορετικοί. Για τους ιδιωτικούς πιλότους (ερασιτέχνες πιλότους) που πετούν για δική τους ευχαρίστηση, ο νόμος καθιστά λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις απ ‘ό, τι στους πιλότους εμπορικών και γραμμικών που εργάζονται στις αεροπορικές εταιρείες. Για έναν ερασιτέχνη πιλότο, ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο δρόμο προς τον ουρανό είναι συνήθως μόνο πραγματικά σοβαρές ασθένειες.

Οι πτήσεις είναι επικίνδυνες και ακραίες!

Δεν είναι καθόλου αυτό. Ακόμη και η καθαρά στατιστική πιθανότητα οποιουδήποτε ατυχήματος κατά την πτήση είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο – τουλάχιστον λόγω του πολύ μικρότερου αριθμού συμμετεχόντων στην κυκλοφορία.

Επιπλέον, η πτήση δεν είναι κάτι μαγικό πέρα ​​από τον έλεγχο του ανθρώπου, αλλά μόνο το αποτέλεσμα της δράσης ορισμένων φυσικών δυνάμεων, που ο πιλότος είναι σε θέση να ελέγξει. Μια πτήση με έναν καλά εκπαιδευμένο και συνετό χειριστή, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να αυτοπεποίθηση και είναι σε θέση να αξιολογήσει επαρκώς τις δεξιότητές του, δεν έχει καμία σχέση με κανένα άκρο.

Οι αποτυχίες της τεχνολογίας στην πράξη είναι πολύ σπάνιες, ειδικά εάν το αεροσκάφος είναι σχετικά καινούριο και εξυπηρετείται από ειδικευμένους μηχανικούς. Ωστόσο, σε αντίθεση με δημοφιλή στερεότυπα, ακόμη και με βλάβη του κινητήρα (η οποία από μόνη της – ένα εξαιρετικό φαινόμενο) το αεροσκάφος δεν είναι μια πέτρα πέφτει στο έδαφος και μετατρέπεται σε ένα ανεμοπλάνο – είναι αρκετά εύχρηστο. Προσγείωση μικρή ταχύτητα του αεροσκάφους είναι χαμηλή, έτσι κάτω από ευνοϊκές συνθήκες, ακόμη και χωρίς ο κινητήρας είναι πολύ πιθανό αναγκαστική προσγείωση σε ένα δρόμο ή συμπιέζεται μηχανικά τομέα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο ένα πιλοτικό με τους επιβάτες, αλλά το αεροπλάνο θα παραμείνει σώος. Και, φυσικά, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις δράσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά την αρχική εκπαίδευση.

φωτογραφία

Εγώ προσωπικά γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που υπέφεραν από την ισχυρότερη αεροφóβια, και ξεφορτώθηκαν εντελώς, αρχίζοντας να πετάνε στο αεροπλάνο με δική τους.

Στη Ρωσία, είναι σχεδόν αδύνατο να πετάξει επίσημα – πρέπει να συλλέξετε άδειες για την πτήση, καλά, και άλλη γραφειοκρατία.

Πριν από λίγο καιρό όλα ήταν έτσι, αλλά το 2010, έγιναν σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία για την αεροπορία. Συγκεκριμένα, επιτρεπόταν η λεγόμενη χρήση του εναέριου χώρου – που σημαίνει ότι μία ώρα πριν από την πτήση αρκεί να υποβάλετε το σχέδιο πτήσης σας στο κέντρο ζώνης (για παράδειγμα, μέσω του διαδικτύου) και μπορείτε να πετάξετε με ασφάλεια.

Σταδιακά, αναπτύσσεται και η αερολιμενική υποδομή: ανοίγουν νέες ιδιωτικές εγκαταστάσεις εκφόρτωσης, ανακατασκευάζονται και αποκαθίστανται τα παλιά. Επίσης, δεν υπάρχουν προβλήματα με την άφιξη σε μικρό αεροπλάνο σε οποιοδήποτε “μεγάλο” αεροδρόμιο.

Εν ολίγοις, παρόλο που η Ρωσική νομοθεσία στον τομέα των αερομεταφορών εξακολουθεί να είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα πιστή σε ιδιωτικούς πιλότους, αναμφισβήτητα υπάρχουν ορισμένες θετικές τάσεις. Η προσεγγιστική προσέγγιση στον προγραμματισμό των πτήσεων, ακόμη και στη Ρωσία, μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρες όχημα.

Πώς να επιλέξετε ένα σχολείο που πετάει (λέσχη που φέρει)

Κατά την επιλογή ενός σχολείου, δώστε προσοχή στο στόλο των αεροσκαφών εκπαίδευσης – την ηλικία, την κατάσταση και την ποσότητα. Εάν το σχολείο έχει 1-2 παλιά αεροπλάνα, πιθανότατα θα επισκευαστεί συχνά και αυτή τη στιγμή δεν θα έχετε τίποτα να πετάξετε (και δέκα καρέτες ανά αεροπλάνο – όχι η πιο ελκυστική προοπτική).

Είναι επιθυμητό στο στόλο του ιπτάμενου συλλόγου να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι εξοπλισμού – αυτό θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε ως πιλότο μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης.

Ρωτήστε θεωρητική εκπαίδευση – αν πραγματικές θεωρητικές μελέτες που διεξήχθησαν σε ομάδες μελέτης, ή το είδος της εκπαίδευσης είναι καθαρά τυπική ( «ναι, τότε εκεί είναι έτοιμη – να διαβάσει ένα βιβλίο, και δεν είναι σαφές – να ζητήσει από τον εκπαιδευτή»). Η “Θεωρία”, εάν διδάσκεται από έναν αρμόδιο λέκτορα, δεν είναι λιγότερο σημαντική από τις πρακτικές πτήσεις. Για να παραμεληθεί, σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο.

Μάθετε σε ποιο αεροδρόμιο βασίζεται το σχολείο. Θα είναι βολικό για σας να πάτε εκεί κάθε Σαββατοκύριακο για αρκετούς μήνες;

Αξίζει να επισκεφθείτε προσωπικά την Αερολέσχη και να είναι 20-30 λεπτά πτήσης εξοικείωσης, να γνωρίσουν καλύτερα το αεροσκάφος, και με το μέλλον του εκπαιδευτή (σε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική κατοχή).

Δώστε προσοχή στις συνθήκες διαβίωσης στην εκπροσώπηση του σχολείου. Υπάρχει κάτι σαν μια τάξη; Θα είστε σε θέση να προετοιμαστείτε ήρεμα για πτήσεις; Μπορώ να πάρω ένα δάγκωμα εκεί; Πόσο άνετα θα είναι το χειμώνα;

Καθορίστε ποιο έγγραφο θα λάβετε μετά την αποφοίτησή σας. Αυτό πρέπει να είναι το πιστοποιητικό του πιλότου-εραστή του κράτους πρότυπο (Rosaviatsia, είναι το RF FAVT).

Μια μεγάλη πτήση, και σε βλέπω στον ουρανό!

901612_10200464603731392_1449465836_o