20 καλές πράξεις που μπορείτε να κάνετε σήμερα

1. Κρατήστε την πόρτα όταν βγείτε

Φαίνεται, ένας απλός κανόνας ευγένειας, αλλά πόσοι άνθρωποι σε μια βιασύνη ξεχνούν γι ‘αυτή την απλή ιστορία. Και ο άνθρωπος που θα ακολουθήσει θα εκτιμήσει σίγουρα ότι σταματήσατε για ένα δευτερόλεπτο και κράτησα την πόρτα γι ‘αυτόν.

2. Φροντίστε για μια μικρή φιλανθρωπία

Αποσυναρμολογήστε τις ντουλάπες σας και δώστε περιττά πράγματα στα ορφανοτροφεία ή σε άλλα μέρη, για παράδειγμα, όταν συνέβη πρόσφατη καταστροφή (τέλη που εκτελούνται τακτικά). Δεν χρειάζεστε αυτά τα πράγματα καθόλου, αλλά θα φέρει χαρά σε κάποιον, θα ζεσταθεί κάποιος και, πιθανώς, ακόμη και εκτός από το θάνατο.

3. Αφήστε ένα θετικό σχόλιο σχετικά με το αγαπημένο καφενείο σας

Δεν περιορίζουμε την αρνητική ανταπόκριση. Αξίζει να μας προσβάλει και φίλοι από όλα τα κοινωνικά δίκτυα μάθουν γι ‘αυτό. Όταν όλα είναι καλά, εμείς κάπως δεν βιαστούμε να φωνάξουμε γι ‘αυτό σε κάθε γωνιά. Εάν σας άρεσε η καφετέρια ή κάποιο άλλο ίδρυμα, αφήστε μια θετική απάντηση γι ‘αυτό. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, και το καφέ θα πάρει μερικούς νέους επισκέπτες. Και οι φίλοι σας σίγουρα θα σας ευχαριστήσουν για συμβουλές σε ένα καλό μέρος, όπου είχαν υπέροχο βράδυ.

4. Παραδώστε το αίμα σας

Εάν δεν είστε πολύ τεμπέλης για να φτάσετε στο σημείο αιμοδοσίας μία φορά, έχετε ήδη σώσει τη ζωή κάποιου.

5. Δοκιμάστε λίγο χρόνο για να γίνετε εθελοντής σε γηροκομείο

Ω, δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο κατάστημα χαρακτήρων για να περάσετε τουλάχιστον μερικές ώρες σε ένα γηροκομείο, όπου είναι συνήθως οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι πιθανότατα είναι υπερβολικά επαχθείς για τους αγαπημένους τους ή που δεν έχουν καθόλου συγγενείς καθόλου. Ορισμένες ώρες που ξοδεύονται μαζί τους κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας ή κάποιου είδους παιχνιδιού θα τον θυμούνται, γιατί θα είναι για τους ηλικιωμένους ένα ολόκληρο γεγονός σε μια σειρά από μάλλον βαρετές μέρες.

6. Βοηθήστε να συνηθίσετε με νέους γείτονες

Νέοι γείτονες κινούνται στην είσοδό σας; Θα ήταν καλή ιδέα να τους πείτε πρώτα. Προσφέρετε βοήθεια στη μετακίνηση, ίσως, προτείνετε κάτι, απαντήστε σε ερωτήσεις. Μερικές απλές ενέργειες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τις σχέσεις καλής γειτονίας και, ίσως, να βρείτε νέους φίλους.

7. Περάστε κάποιον προς τα εμπρός στην ουρά στο σούπερ μάρκετ

Αν έχετε ένα πλήρες καλάθι προϊόντων και ένας αγοραστής με ένα μπουκάλι νερό σας περιμένει στην ουρά, γιατί να μην προχωρήσετε μπροστά, ειδικά αν δεν είστε πολύ βιαστικοί. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα είναι μόνο πολύ έκπληκτος, αλλά πολύ ευγνώμων σε σας.

8. Στείλτε ένα μη αναμενόμενο δώρο σε έναν φίλο

Δεν χρειάζεται να περιμένετε τις αργίες. Ακριβώς προς τιμήν μιας καλής διάθεσης, στείλτε ένα φίλο που ζει σε μια άλλη πόλη, ένα βιβλίο ή κάποιο μπιχλιμπίδι ή ακόμα και μόνο μια καρτ ποστάλ. Η παραλαβή των πακέτων είναι πάντα τόσο χαρούμενη!

9. Φέρτε κάτι νόστιμο στο γραφείο

Γιατί να μην μεταχειριστείτε τους συναδέλφους σας με τα cupcakes ή τα ντόνατς το πρωί; Γιατί να μην φέρουμε το καρπούζι στο γραφείο, για παράδειγμα, και να μην το φάμε όλοι μαζί; Η διάθεση, φυσικά, θα βελτιωθεί για όλους.

10. Προσφέρετε χώρο στάθμευσης σε ένα αυτοκίνητο που πλησιάζει

Η στάθμευση κάπου κοντά στο εμπορικό κέντρο είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, ειδικά στις αργίες. Αν πρόκειται να φύγετε και όταν πλησιάζετε στο αυτοκίνητό σας, δώστε προσοχή στον οδηγό που σηκώνει ένα σημείο στάθμευσης, πείτε του ότι θα φύγετε ώστε να μπορεί να επιβραδύνει και να σταθεί στη θέση σας.

11. Βοηθήστε τον οδηγό στο δρόμο

Εάν είστε έμπειρος οδηγός και βλέπετε ότι το αυτοκίνητο με ενεργοποιημένους συναγερμούς σταμάτησε στο δρόμο, σταματήστε και προσφέρετε βοήθεια.

12. Δώστε σε κάποιον στην ουρά ένα μικροσκοπικό

Εάν στέκεστε πίσω από κάποιον στην ουρά στο γραφείο και ένα πρόσωπο ξαφνικά στερείται 50 καπίκια για να πληρώσει για την αγορά, ή δεν υπάρχει τίποτα για να δώσετε χωρίς παράδοση, δανείστε τον. Είναι σαφές ότι δεν θα σας επιστρέψει χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο πολύτιμο και θα σώσει τον άνθρωπο από την ανάγκη να εγκαταλείψει μία από τις αγορές του. Και η στροφή πίσω σας θα είναι ευγνώμων για το γεγονός ότι δεν σας έκανε να περιμένετε για το ταμείο να εκδώσει την ακύρωση των αγαθών.

13. Δώστε τη θέση σας στο μετρό, το μίνι λεωφορείο ή το τραμ

Δεν πρόκειται μόνο για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι, φυσικά, πρέπει να παραιτηθούν. Δώστε μέσα, αν δείτε ότι το πρόσωπο που βρίσκεται κοντά σας είναι δύσκολο να σταθεί, είναι πολύ κουρασμένος, άρρωστος ή έχει βαριές σακούλες.

14. Αφήστε τα υπολείμματα τροφής από το κάδο απορριμμάτων

Η μητέρα μου δεν απλά δεν πετάει τα απομεινάρια των τροφίμων, τα οποία κατ ‘αρχήν μπορούν ακόμα να καταναλωθούν ή να αποξηρανθεί το ψωμί. Την διπλώνει προσεκτικά σε μια τσάντα και κρέμεται κοντά σε κονσέρβες σκουπιδιών στο δρόμο. Κάποιος άστεγος δεν θα χρειαστεί να σκάψει για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σκουπίδια για να βρει τρόφιμα, μπορείτε απλά να πάρετε μια τσάντα.

15. Σηκώστε τι έπεσε κάποιος

Εάν κάποιος έπεσε το γάντι ή κάτι άλλο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλέσει το άτομο και επισημάνετε σε αυτόν την απώλεια. Και αν στέκεστε κοντά, πάρτε το πράγμα και του δώστε τον.

16. Εκπαιδεύστε κάποιον για το τι είστε επαγγελματίας

Πρόσφατα εξήγησα σε ένα κορίτσι φωτογράφων πώς να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Dropbox. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά, αλλά ήταν ευτυχής που τώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο βολικό εργαλείο. Εάν είστε κατά κάποιο τρόπο pro, διδάξτε άλλους τι γνωρίζετε.

17. Να έχουν οι τουρίστες μια φωτογραφία τους

Εάν ξαφνικά βλέπετε τουρίστες στο δρόμο που προσπαθούν να φωτογραφίσουν τους εαυτούς τους σε ένα τεντωμένο χέρι, τους προσφέρουν βοήθεια. Σίγουρα κανείς δεν θέλει όλες τις φωτογραφίες τους να είναι σαν ένα: τεράστια πρόσωπα και μικροσκοπικά αξιοθέατα κάπου στο παρασκήνιο στην περιοχή του αυτιού.

18. Φέρτε ένα κατοικίδιο ζώο θεραπεία στους φίλους σας

Έχετε ακόμα σπόρους κρέατος από το δείπνο, και το βράδυ πηγαίνετε να επισκεφθείτε τους φίλους που έχουν ένα σκυλί; Πιάσε τα οστά μαζί σου. Οι φίλοι και το κατοικίδιο ζώο τους θα είναι ευγνώμονες σε εσάς.

19. Μοιραστείτε με το γειτονικό πράσινο και τα λαχανικά από τον κήπο σας

Αν εσείς ή οι γονείς σας έχετε δικό τους κήπο και έχετε πολύ πιο πράσινο και λαχανικά από ότι μπορείτε να φάτε, μοιραστείτε τους με φίλους ή γείτονες.

20. Εκπτώσεις μετοχών

Αν έχετε επιπλέον κουπόνια έκπτωσης που είναι απίθανο να εκμεταλλευτείτε, δώστε τους σε εκείνους που τις χρειάζονται. Μην το αποθηκεύετε μέχρι το τελευταίο, στη συνέχεια ρίξτε έξω.

Αυτό απέχει πολύ από όλες τις ιδέες για μικρές καλές πράξεις που μπορούν να γίνουν τακτικά, χωρίς να ξοδεύουν πολλή προσπάθεια και χρήματα. Πείτε μας στα σχόλια σχετικά με τις επιλογές σας για λίγες καλές πράξεις.

Contents

Loading...