6 τρόποι να γίνει ευφυής

Ποιος είναι διανοούμενος

Νοημοσύνη – δεν είναι μόνο υψηλή νοημοσύνη και την άριστη εκπαίδευση, είναι επίσης καλοί τρόποι, η δυνατότητα να ζει σε αρμονία με τον εαυτό σας και τους άλλους, σύμφωνα με τη συνείδησή του, μια ενεργή κοινωνία των θέσεων, την έννοια της τιμής και της αξιοπρέπειας, την επιθυμία για την αλήθεια.

Για να εκπαιδεύσουμε και να μην σταθούμε κάτω από το επίπεδο του περιβάλλοντος στο οποίο έπεσε, δεν αρκεί να διαβάζουμε μόνο το Pickwick και να απομνημονεύουμε έναν μονόλογο από τον Faust. <…> Εδώ χρειάζεστε συνεχή εργασία ημέρας και νύχτας, αιώνια ανάγνωση, μελέτη, θα … Υπάρχουν δρόμοι κάθε ώρα …

AP Chekhov, επιστολή προς τον αδελφό του Nikolai, 1886

Και μέχρι που κάποιος καγχάζει ήσυχα κατά τη διάρκεια των διανοουμένων λόγω των τονίζεται ορθότητα και τη νοημοσύνη τους, σε όλο τον κόσμο μιλούν για τη ρωσική διανόηση ως πολιτιστικό φαινόμενο, ένα φαινόμενο που γεννήθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία και σηματοδότησε την έναρξη της χορήγησης ενός ειδικού, έστω και ελάχιστα, στρώμα της κοινωνίας στον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα έθνος που δεν εκτιμά την νοημοσύνη είναι καταδικασμένο να χαθεί. Η ιστορία της ρωσικής διανόησης είναι η ιστορία της ρωσικής σκέψης.

DS Likhachev, “Το βιβλίο των ανησυχιών”

Είναι συνηθισμένο να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικοί Ρώσοι διανοούμενοι AP Chekhov και DS Likhachev. Σε μια επιστολή προς τον αδελφό του Νικολάι, ένας νέος Τσέχωφ ανέφερε ένα είδος κώδικα ενός ευφυούς προσώπου, επί του οποίου οι ακόλουθες συμβουλές βασίζονται με πολλούς τρόπους.

Πώς να γίνετε πιο έξυπνοι

1. Σεβαστείτε τους άλλους

Και ο σεβασμός γι ‘αυτό πρέπει να υπερβαίνει την τήρηση της υποταγής και των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς. Είναι επίσης ένας σεβασμός στα συναισθήματα και τις επιθυμίες των άλλων, η ενσυναίσθηση, σε κάποιο βαθμό και η συμπάθεια. Ναι, δεν είναι εύκολο να κάνετε τον εαυτό σας να συμπάσχει με τους άλλους αν δεν είστε συνηθισμένοι να το κάνετε. Αλλά είναι δουλειά για τον εαυτό σας που διακρίνει τους ευφυείς ανθρώπους.

Σεβόμαστε την ανθρώπινη προσωπικότητα και, ως εκ τούτου, είναι πάντα επιεικής, ευγενής, ευγενικός, συμβατός …

AP Chekhov, επιστολή προς τον αδελφό του Nikolai, 1886

2. Μην ψέματα.

Θυμηθείτε ότι πρώτα απ ‘όλα εσείς ψεύετε στον εαυτό σας. Για να ξαπλώσετε, οι έξυπνοι άνθρωποι σκέφτονται και το άχρηστο σχέδιο, κολακεία, ξεσκόνισμα στα μάτια. Οποιαδήποτε εξαπάτηση για αυτούς είναι απαράδεκτη.

Είναι ειλικρινείς και φοβούνται ψέματα όπως η φωτιά. Δεν ξαπλώνουν ακόμη και σε μικροδουλειές. Το ψέμα είναι προσβλητικό για τον ακροατή και χυδαίνει τον ομιλητή στα μάτια του. Δεν έχουν τραβηχτεί, κρατηθούν στο δρόμο όπως και στο σπίτι, μην αφήνετε τη σκόνη στα μάτια μιας μικρότερης αδελφότητας …

AP Chekhov, επιστολή προς τον αδελφό του Nikolai, 1886

3. Να είστε μόνες

Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν μια ελαφρώς διαφορετική αντίληψη των αξιών. Δεν είναι μάταιες.

Δεν καταλαμβάνουν τέτοιες ψευδείς μπριγιάν η γνωριμία με διασημότητες, χειραψία μεθυσμένος Plevako, απόλαυση στο αντίθετο ρεύμα Salon’e, γνωστή για μια ταβέρνα …

AP Chekhov, επιστολή προς τον αδελφό του Nikolai, 1886

Τις περισσότερες φορές είναι σιωπηλοί, προτιμούν να μην επιβάλλουν τη γνώμη τους σε άλλους, ειδικά όταν δεν τους ζητείται. Μην ειλικρινά μάταια και μην προσελκύσετε την προσοχή των άλλων γύρω από τον εαυτό σας με την ταπείνωση.

Αυτό αξίζει σίγουρα να ληφθεί ως παράδειγμα από τους διανοούμενους. Η μετριοφροσύνη και η μετριοπάθεια θα σας βοηθήσουν σε πολλές σφαίρες της ζωής, αξίζει μόνο να δοκιμάσετε τον εαυτό σας και να αποδεχθείτε αυτή τη φιλοσοφία.

4. Προσπαθήστε για την αισθητική

Ένας διανοούμενος είναι ένας αισθητής. Θαυμάζει την αρμονία της σκέψης, του ταλέντου, της λεπτότητας των εικόνων, της χάρης και της ανθρωπότητας. Είναι οι διανοούμενοι που είναι οι κύριοι κηδεμόνες αυτού που έχουμε συνηθίσει να καλούμε “αιώνιες αξίες”. Προσπαθήστε να είστε σαν τους. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο βαθμό να κατανοήσετε και να θαυμάσετε τη λογοτεχνία. Δεν χρειάζεται να γράφετε μόνοι σας εικόνες για να έχετε αισθητική απόλαυση από τα έργα καλλιτεχνών.

Αναδεικνύουν την αισθητική. Δεν μπορεί να κοιμηθεί με τα ρούχα δει στον τοίχο της υποδοχής με κοριούς, cheesy αναπνέουν αέρα, τα πόδια στη σούβλα επάνω στο πάτωμα, τρώνε κηροζίνης. Προσπαθούν να δαμάσουν και να εξευγενίσουν το σεξουαλικό ένστικτο.

AP Chekhov, επιστολή προς τον αδελφό του Nikolai, 1886

5. Φροντίστε το ταλέντο σας

Πιστέψτε ότι είστε ταλαντούχοι. Και φροντίστε το δώρο σας. Οι ευφυείς άνθρωποι θέτουν το ταλέντο πάνω από οτιδήποτε άλλο και αυτό τους επιτρέπει να παραμείνουν εκπρόσωποι της «πνευματικής ελίτ», να δημιουργούν και να δημιουργούν.

Αν έχουν ταλέντο στον εαυτό τους, τότε το σέβονται. Τους θυσιάζουν για ειρήνη, γυναίκες, κρασί, ματαιοδοξία … Είναι περήφανοι για το ταλέντο τους.

AP Chekhov, επιστολή προς τον αδελφό του Nikolai, 1886

6. Προσπάθεια για εσωτερική ελευθερία

Κάποιος γενικά βάζει το αίσθημα της ελευθερίας στο κέντρο του θέματος στο θέμα των διανοουμένων και της νοημοσύνης. Και πράγματι, ένα ευφυές άτομο είναι ελεύθερο από τη μάζα των πραγμάτων, την εξάρτηση από την οποία βιώνουν οι άλλοι.

Η βασική αρχή της πνευματικότητας είναι η πνευματική ελευθερία, η ελευθερία ως ηθική κατηγορία. Ο ευφυής άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος μόνο από τη συνείδησή του και από τη σκέψη του.

DS Likhachev, “Σχετικά με τη ρωσική διανόηση. Επιστολή προς τον συντάκτη “, 1993

Η απλή απελευθέρωση από τις απόψεις, τις αρχές, τα είδωλα και τα πρότυπα των άλλων ανθρώπων μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στην πραγματική νοημοσύνη.

Η νοημοσύνη είναι ένας δύσκολος δρόμος που δεν ταιριάζει σε όλους. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να “αποσύρουν έξω έναν δούλο από τον εαυτό του σε καθημερινή βάση.” Αλλά αναμφισβήτητα, εκείνοι που έχουν πάρει αυτό το μονοπάτι λαμβάνουν κάτι ανυπολόγιστα μεγαλύτερο από ένα σύνολο θετικών ιδιοτήτων.

Loading...