Σύντομη πορεία σορτς για άνδρες: πώς και με τι να φορέσετε σορτς

Πολλοί άνδρες διστάζουν να φορούν σορτς στο δρόμο, ακόμα και στη ζέστη. Και άλλοι δεν είναι ντροπαλοί, αλλά φαίνονται … καλά, όχι πολύ. Ας μιλήσουμε για σορτς στην ντουλάπα των ανδρών, πώς να τα φορέσετε, τι να φορέσετε και τι μπορεί να συμβεί αν η επιλογή έγινε εσφαλμένα. Πρόκειται για σορτς ακριβώς όπως ένα στοιχείο των ρούχων του δρόμου, όχι του αθλητισμού, της παραλίας ή του σπιτιού.


@photo


Γιατί τα σορτς προκαλούν τόσο μεγάλη αμφιβολία; Μετά από όλα, δεν υπάρχει τίποτα άσεμνο γι ‘αυτούς. Είναι βολικό, πρακτικό, εκτός από τη θερμότητα. Η απάντηση πηγαίνει πίσω στην αρχαιότητα, όταν τα σορτς ήταν αγόρια στολή. Κάθε αγόρι κοιμήθηκε και είδε την ημέρα που τελικά αγόρασε ένα κανονικό μακρύ παντελόνι και, ως εκ τούτου, αναγνωρίστηκε ως ενήλικας. Πολλές δεκαετίες έχουν περάσει έκτοτε, αλλά ακόμα κάπου στην αυλή της αρσενικής συνείδησης η σκέψη είναι να κοιμάται ότι σε σορτς θα μοιάζει σαν αγόρι σε κοντό παντελόνι, αυτό δεν είναι ανδρικό. Και κανένα επιχείρημα σχετικά με τους στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για τους σπουδαίους αθλητές και εικόνες όπως αυτό δεν θα σας πείσει μέχρι τέλους:


@photo

Προστίθενται τα σύγχρονα στερεότυπα για τα λαμπερά αγόρια με αμφίβολο προσανατολισμό σε σύντομο σορτς και μαζί τους και τους hipsters, οι οποίοι είναι τόσο έντονα μισητοί.


@photo

Αλλά τα σορτς δεν είναι τόσο πονηρά όσο φαίνονται. Αν ακολουθήσετε τους απλούς κανόνες, όχι μόνο δεν θα βλάψουν την αρρενωπότητά σας, αλλά θα την ενισχύσουν, προσθέτοντας στην εικόνα της γοητείας και του στυλ σας.

Ποτέ μην φοράτε σορτς αν σχεδιάζετε επαφές εργασίας

Παρουσιάζοντας μπροστά σε συναδέλφους / πελάτες σε σορτς μπορεί να σας δοθεί σε περίπτωση που είστε ένα πολύ μεγάλο αφεντικό και η αξιοπιστία σας είναι ακλόνητη. Ή αν η εκδήλωση είναι τόσο άτυπη, που σημαίνει αυτή τη μορφή ρούχων (για παράδειγμα, Ulkamp, ​​για την οποία γράψαμε πρόσφατα). Λοιπόν, ή αν “στο γραφείο μας τα πάντα είναι δυνατά και ο καθένας πηγαίνει όπως θέλουν, ακόμη και στους κολυμβητικούς κορμούς”. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερα να αποφύγετε τα σορτς κατά την εργασία. Κάπου στις υπερπόντιες χώρες, στις Βερμούδες, για παράδειγμα, τα σορτς είναι ελεύθερα να φορεθούν οπουδήποτε και να τα αντιμετωπίζουν ουδέτερα, αλλά στην πραγματικότητά μας είναι λίγο διαφορετική.

Ποτέ μην φοράτε σορτς με κάλτσες

Τυπικά, αυτό δεν απαγορεύεται από κανέναν και δεν είναι γραμμένο σε ένα νόμο. Αλλά είναι έτσι. Τα παπούτσια μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά: σανδάλια, μοκασίνια, παπούτσια ή toppsiders. Αλλά χωρίς κάλτσες. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντές κάλτσες ή τακούνια, τα οποία δεν είναι ορατά στα παπούτσια. Πρόσφατα, ωστόσο, έχει εμφανιστεί μια τάση της μόδας να παραβιάζει συνειδητά αυτόν τον κανόνα. Ωστόσο, οι παραβάτες δεν βάζουν μόνο σε καμία κάλτσα και σε αυτά τα σορτς. Επιλέγουν προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια, έφαγαν το σκυλί στον κόσμο της μόδας. Εάν δεν είστε hipster, δεν είστε στυλίστας και η δεξιότητα στυλ σας δεν αναβαθμίζεται στο επίπεδο 80 – απλά μην το κάνετε. Απλά μην φοράτε σορτς με κάλτσες, αυτό είναι όλο. Εξαίρεση: αθλητικά παπούτσια + κοντές λευκές αθλητικές κάλτσες (ορατή μικρή λωρίδα στον αστράγαλο) + στυλ αθλητισμού. Συγκρίνετε αυτές τις φωτογραφίες και αισθανθείτε τη διαφορά:


@photo


@photo


@photo

Σωστό μήκος

Το κλασικό μήκος των σορτς είναι ακριβώς πάνω από το γόνατο. Δεν είναι χαμηλότερο και όχι υψηλότερο. Το γόνατο θα πρέπει να καλύπτεται ελαφρά, όχι στο τέλος. Τα σορτς “μόδας” έρχονται σε ποικίλα μήκη και σχήματα, και υπάρχει μια επιλογή για εσάς. Αν δεν έχετε φορέσει σορτς πριν, δείτε μια πιο προσεκτική ματιά σε μοντέλα απλής κλασικής περικοπής. Και ακόμα κι αν η φιγούρα σας είναι τέλεια και τα πόδια σας είναι εξαιρετικά λεπτή, μην αγοράζετε πολύ μικρά σορτς. Εάν, φυσικά, το στυλ σας δεν σημαίνει τέτοια πράγματα:


@photo

Λοιπόν, οτιδήποτε είναι σημαντικά χαμηλότερο από το γόνατο, δεν είναι σορτς, αλλά παντελόνι ή κοντό παντελόνι.

Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του αριθμού σας

Σορτς αυξάνουν οπτικά την ένταση του άνω μέρους των ποδιών σας. Ιδιαίτερα φαρδιά σορτς ελεύθερης κοπής. Αν έχετε λεπτές μόσχους, αν τα πόδια σας είναι υπέρβαρα – να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε κλασικά, ίσια σορτς ήρεμου χρώματος χωρίς σχέδιο: για παράδειγμα, χακί, μπεζ, ελιά. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να μην πείραμα με το χρώμα για άλλη μια φορά, αν δεν είστε σίγουροι για την αίσθηση του στυλ σας, ακόμη και αν ο πωλητής διαβεβαιώνει ότι αυτό το χρώμα είναι τώρα στη μόδα.


@photo

Με τι να φορέσετε σορτς

Οι πιο δημοφιλείς και ουδέτερες επιλογές: πουκάμισα, πόλο, φανέλα και μπλουζάκια. Ένα πουκάμισο (φυσικά, χωρίς γραβάτα) είναι προτιμότερο με ένα κοντό μανίκι ή με αγκώνα. Πιο κομψή και επικίνδυνη επιλογή – σορτς με σακάκι ή σακάκι.


@photo


@photo

Και τέλος, μην ξεχάσετε τα αξεσουάρ: ένα ρολόι, μια κομψή θήκη τηλεφώνου, ένα μοντέρνο gadget, μια καλή τσάντα ανδρών. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε σε σορτς άνετα και ευδιάκριτα.

Κύρια πηγή: