Πώς και τι να καθαρίσετε τα γυαλιά

Από τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που φορούν διορθωτικά γυαλιά, οι περισσότεροι διαπράττει ένα σοβαρό έγκλημα σχεδόν κάθε μέρα: σκουπίστε τα γυαλιά σας μανίκι ή την άκρη του τα ρούχα του, μετά την αναπνοή στο φακό. Αυτή η μέθοδος δεν είναι ότι δεν είναι το καλύτερο, δεν έχει βασικά δικαίωμα να υπάρχει.

Η απλούστερη λύση στο πρόβλημα

Τα καταστήματα οπτικών πωλούν μια ποικιλία υγρών και ειδικά μαντηλάκια για τον καθαρισμό γυαλιών φακών. στην πραγματικότητα, για αυτή τη διαδικασία, ένα απλό απορρυπαντικό πιάτων είναι αρκετό!

Αφαιρέστε μόνο μια μικρή σταγόνα από γυαλί στο ποτήρι, αφρίστε και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια σκουπίστε προσεκτικά με μια καθαρή φέτα από βαμβακερό ύφασμα.

Μην χρησιμοποιείτε την άκρη του πουκάμισου σας, ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένη από βαμβάκι 100%. Σίγουρα έχει σκόνη που μπορεί να χαράξει το φακό.

Πώς να σκουπίσετε σωστά τους πλαστικούς φακούς

Το γυαλί είναι σχεδόν εκτός μόδας. Οι φακοί γυαλιού είναι βαρύι και εύκολα χτυπημένοι. Είτε είναι εύκολο πλαστικό! Αλλά όλα δεν είναι τόσο ακτινοβόλα. Το πλαστικό είναι μαλακό και συνεπώς υπάρχουν συχνά γρατζουνιές σε αυτό που μειώνουν σημαντικά την ορατότητα. Με την ευκαιρία, αυτές οι γρατζουνιές δεν μπορούν να λειανθούν αργότερα.

Ιδιαίτερα συμβάλλει στην εμφάνιση των ατελειών δημοφιλής τρόπος σκουπίσματος: αναπνέουμε στο φακό και τρίψτε το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν βολικό (αν και θα είναι μια καθαρή χαρτοπετσέτα). Οι ίδιες χαρτοπετσέτες περιέχουν χονδροειδείς ίνες και πολύ εύκολα γρατζουνίζουν το φακό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνει καλό πανί με μικροΐνες χρήση να στεγνώσει σκουπίστε, όμως, η διαδικασία αυτή δεν αντικαθιστά τακτικό πλύσιμο με σαπούνι και νερό σημεία.

Στη φροντίδα φακών με προστατευτική επικάλυψη

Αν έχετε αγοράσει ένα πιο ακριβό πλαστικούς φακούς, τα οποία είναι εξοπλισμένα με κάθε επίστρωση (anti-glare, προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, ή από το ξύσιμο της οθόνης), τότε θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπουν τα σημεία επαφής με αμμωνία, χλωρίνη, ξύδι ή υγρού καθαρίζοντας το γυαλί. Αυτές οι ουσίες καταστρέφουν απλά την επικάλυψη

Εάν έχετε δοκιμάσει ήδη κάτι από αυτό, τότε κοιτάξτε τους φακούς σας. Δείτε τις μικρές φυσαλίδες; Αυτό είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας.

Συμπερασματικά

Κάθε μέρα το βράδυ η αποτελεσματικότητα των φακών σας μειώνεται, καθώς αφήνουν λίπος από τα χέρια και το πρόσωπο. Και αν κατά τη διάρκεια γυαλιά ρούχων σας βάλει κάπου σε ένα ράφι στο μπάνιο ή να το αφήσετε στο κεφάλι, όπως τη στεφάνη, τότε θα εγκατασταθούν περισσότερα μικροσταγονίδια και σαπουνάδα, βερνίκι νυχιών και σπρέι μαλλιών για κάτι άλλο τέτοιο.

Τα γυαλιά πρέπει να πλένονται καθημερινά.

Μερικές φορές οι ασθενείς παραπονούνται για μια σημαντική απώλεια της όρασης, και αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται βιταμίνες και σταγόνες, αλλά μόνο σαπούνι, ζεστό νερό και ένα καθαρό πανί.