Πώς να βαθμονομήσετε τη μπαταρία iPhone και iPad για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών συσκευών ήταν πάντα ένα παράξενο. Και αν και οι συσκευές μήλων από αυτή την άποψη διαφέρουν ευνοϊκά από τους ανταγωνιστές, το πρόβλημα επιδεινώνεται μερικές φορές με την έξοδο ενός νέου firmware ή την ενημέρωσή του, όταν μπορεί να δει με γυμνό μάτι ότι το iPhone κρατά το φορτίο πολύ χειρότερο. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια της παλιάς μεθόδου “παππού”, της βαθμονόμησης του ελεγκτή της μπαταρίας.

Η ουσία της βαθμονόμησης είναι η “επαναφορά” του ελεγκτή, ο οποίος ελέγχει τη μπαταρία και είναι υπεύθυνος για τα όρια φόρτισης και εκφόρτισης. Η χωρητικότητα της μπαταρίας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και ο ελεγκτής μπορεί να “άσχημα”, μη επαναφορτίζοντάς την ή αντίστροφα, αποσυνδέοντας τον πολύ νωρίς. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά την ενημέρωση του υλικολογισμικού στο iPhone ή το iPad. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα μετά την βαθμονόμηση η μπαταρία να έρθει στη ζωή και να δείξει τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι αρκετά εύκολο να το εκτελέσετε.

  1. Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να εκφορτώσετε εντελώς τη μπαταρία της συσκευής iOS σας. Μιλώντας εντελώς, εννοώ να εκφορτώσω μέχρι τη στιγμή που η συσκευή αποσυνδέεται εντελώς. Έτσι συμπεριλάβετε βίντεο, παίξτε παιχνίδια, ακούστε μουσική και φορτώστε πλήρως το gadget σας.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη συσκευή στη φόρτιση και φορτίστε τη στο μαγικό 100%. Συνιστάται η χρήση φορτιστή δικτύου για την παροχή του απαιτούμενου ρεύματος φόρτισης.
  3. Μόλις το iPhone ή το iPad φορτιστεί έως και 100%, αφήστε το να κρεμάσει το καλώδιο για άλλη μια ώρα (για πιστότητα).
  4. Τώρα πρέπει να αποσυνδέσετε τη συσκευή iOS από το δίκτυο και να την χρησιμοποιήσετε σε κανονική λειτουργία, μέχρι να αποφορτιστεί πλήρως η μπαταρία (εντελώς!). Ποτέ μην συνδέετε τη συσκευή σας με φορτιστή ή υπολογιστή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Διαφορετικά, το ξόρκι θα διασκορπιστεί και το μάντρα μας μπορεί να μην λειτουργήσει. ;
  5. Για άλλη μια φορά, φορτίστε τη συσκευή στα μάτια και αφήστε τη να φορτιστεί για άλλη ώρα (όπως περιγράφεται στα σημεία 2 και 3).
  6. Τώρα, αυτό είναι. Η μπαταρία της συσκευής σας έχει βαθμονομηθεί. Συγχαρητήρια!

§ Τεράστια φωτισμός

Ξέρω ότι θα είναι λίγο κουραστικό να εκτελέσετε όλα αυτά τα βήματα, θα πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειες σας – όχι για να συνδέσετε το iPhone με τον υπολογιστή σας και να χρεώνετε αυστηρά μέχρι και το 100%. Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. Στο τέλος, βοηθούμε πολλούς.

Εάν έχετε ένα παρόμοιο πρόβλημα – προσπαθήστε να εκτελέσετε ακόμα τη βαθμονόμηση. Πολύς χρόνος και προσπάθεια αυτό δεν θα πάρει μακριά, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ευχάριστα έκπληξη.