Χρειάζομαι προστατευτική ταινία οθόνης smartphone

Τα σύγχρονα smartphone ναυαρχίδα είναι ακριβά και όμορφα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φοβερό από το να βρείτε μια γρατσουνιά στην έξυπνη οθόνη της νέας συσκευής. Ως έξυπνο τηλέφωνο με οθόνη προστασίας αποτελεσματικού προϋπολογισμού, χρησιμοποιείτε προστατευτική ταινία. Συχνά, ένας χρήστης που κάποτε έχει επικολλήσει μια ταινία σε μια από τις προηγούμενες συσκευές του, συνεχίζει με αδράνεια να το κάνει αυτό με κάθε νέο smartphone που αγόρασε. Αλλά η πρόοδος δεν παραμένει ακίνητη.

Τυπικά, το προστατευτικό φιλμ είναι ένα λεπτό φύλλο πλαστικού, κομμένο κάτω από το προφίλ ενός συγκεκριμένου μοντέλου του smartphone. Υπάρχουν επίσης κενά – ένα απλό ορθογώνιο φύλλο με σήμανση πλέγματος, το οποίο προσφέρεται να κόψετε τον εαυτό σας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά την επιφάνεια της οθόνης και να επιδείξετε εξαιρετική ακρίβεια κατά την κόλληση. Με απλά λόγια, η διαδικασία δεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα, και τα τελευταία χρόνια επίσης προαιρετική.

Αν δεν μιλάμε για budget budgies, τότε σαν κάλυμμα της οθόνης χρησιμοποιούμε όχι πλαστικό, ξύσιμο ακόμα και από το νύχι, αλλά ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο ποτήρι. Έχετε πιθανώς ακούσει για Corning Gorilla Glass σε κάποια διαφήμιση της επόμενης ναυαρχίδας από έναν γνωστό κατασκευαστή. Η Corning κυκλοφορεί τροποποιημένες εκδόσεις αυτού του υλικού από έτος σε έτος και το 2013 εισήχθη το Gorilla Glass 3, ανώτερο από το Gorilla Glass 2 κατά 40%.

Αν μιλάμε για σχετική δύναμη, τότε σε συγκριτική κλίμακα, τέτοια υλικά είναι τώρα κάπου κοντά στο διαμάντι. Αλλά εδώ είναι η κακή τύχη – εμείς για κάποιο λόγο κολλήσει το προστατευτικό φιλμ πάνω από το βαρέως τύπου γυαλί. Και αυτή η ταινία, με τη σειρά της, δεν είναι τόσο ισχυρή και είναι σημαδεμένη από ευθυμία.

Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης εξακολουθεί να βλέπει νέες γρατζουνιές που εμφανίζονται στην προστατευτική μεμβράνη και πιστεύει ότι η προστασία λειτουργεί και παραμένει απαραίτητη. Στην πραγματικότητα, κανένα από τα αποτελέσματα που έβλαψαν την ταινία, δεν θα προκαλούσε την παραμικρή ζημιά στο γυαλί σε ένα σύγχρονο smartphone. Το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο στα οποία οι χρήστες προσπαθούν να βλάψουν το γυαλί Gorilla με διάφορα σκληρά αντικείμενα. Η πραγματικότητα είναι ότι η γορίλλα γυαλί είναι πιο δύσκολη από τα κράματα, από τα οποία τα νομίσματα και τα κλειδιά γίνονται, ακόμη και τα μαχαίρια κουζίνας δεν φοβούνται τις τελευταίες τροποποιήσεις αυτού του γυαλιού.

Κάποιος θα πει ότι χωρίς μια ταινία η οθόνη του smartphone θα καλύπτεται αμέσως με δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά η ωλεόφοβη επικάλυψη που απωλέει το λίπος και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες συσκευές δεν θα συμφωνήσει με αυτό το συμπέρασμα.

Η ταινία μπορεί να είναι απλώς άχρηστη, αλλά μερικές φορές επίσης παρεμποδίζει. Η ευαισθησία του αισθητήρα μπορεί να μειωθεί. Με την παραπλανητική συγκόλληση, υπάρχουν φυσαλίδες που σαφώς δεν προσθέτουν ομορφιά στη συσκευή. Φοράει επίσης γρήγορα. Ανάλογα με τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται η μεμβράνη, η τάση για λάμψη μπορεί να αυξηθεί και η απόδοση χρώματος μπορεί να παραμορφωθεί.

Η εξαίρεση

Ωστόσο, μην βιαστείτε τώρα για να διαταράξετε την ταινία μίσους από το αγαπημένο σας smartphone. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ικανότητα του γυαλιού να μην λάβει ζημιά εξαρτάται άμεσα από τη σκληρότητα του, καθώς και από τη σκληρότητα του υλικού που επενεργεί επ ‘αυτού. Δυστυχώς, αρκετά συχνά (ειδικά το καλοκαίρι) συναντάμε άμμο. Η άμμος είναι πολύ σκληρή. Αξίζει να είναι σε μια τσέπη με ένα smartphone και να πάρετε μια καλή κατανόηση στην οθόνη, καθώς οι συνέπειες δεν θα σας κρατήσει να περιμένετε.

Το αποτέλεσμα

Η προστατευτική μεμβράνη δεν αποτελεί υποχρεωτικό εξάρτημα για ένα σύγχρονο smartphone. Το μόνο μέρος όπου η ταινία μπορεί πραγματικά να προστατεύσει το smartphone από ζημιές είναι η παραλία.