11 μύθοι για τον ιό HIV, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν στον 21ο αιώνα

1. Ο ιός HIV μεταδίδεται μόνο μεταξύ τοξικομανών, πορνείων και ομοφυλοφίλων

Δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν ενδοφλέβια φάρμακα, σεξουαλικούς και άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους.

Αλλά ένας από τους συνηθέστερους τρόπους μετάδοσης του HIV είναι σεξουαλικόςΗ πνευματικότητα και η αποχή από το σεξ στην επιτυχία δεν το έκαναν. . Για παράδειγμα, στην περιοχή του Βόλγα ήδη το 55% των μολυσμένων έπεσε μετά από σεξουαλική επαφήΣτατιστικές στην ομοσπονδιακή περιφέρεια του Volga για το 1ο τρίμηνο του 2017. , και όχι μετά την ένεση με βρώμικη σύριγγα. Και αυτό δεν εξαρτάται από τον προσανατολισμό.

Ο HIV μεταδίδεται επίσης από τη μητέρα στο παιδί, μέσω μη αποστειρωμένων ιατρικών οργάνων και ακόμη και με μολυσμένο αίμα δότη, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια.

2. Είμαι εκτός της ομάδας κινδύνου

Στην ομάδα κινδύνου, όλοι όσοι:

  • Εμπλέκεται σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις με έναν συνεργάτη του οποίου η κατάσταση HIV είναι άγνωστη ή συχνά αλλάζει συνεργάτες.
  • Επισκέπτεται το νοσοκομείο.
  • Κάνει τατουάζ και τρυπήματα.

Ευτυχώς, εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά και αποστειρωμένα ιατρικά εργαλεία, ο κίνδυνος συρρίκνωσης μειώνεται δραματικά. Προφυλακτικά προστατεύουνΤο ενημερωτικό δελτίο της ΠΟΥ. κατά 85%, και τα αποστειρωμένα όργανα δεν μπορούν να μεταφέρουν τίποτα.

3. Τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν πλήρως, επομένως είναι άχρηστα

Τα προφυλακτικά είναι ακόμα χρήσιμα! Το 85% είναι πολύ. Και εκείνες οι περιπτώσεις στις οποίες έγινε η μόλυνση, αφορούν κυρίως την κατάχρηση των προφυλακτικών. Μετά από όλα, μπορούν να σχίσουν, να πετάξουν μακριά, και λάθος επιλεγμένο λιπαντικό θα μειώσει τις προστατευτικές ιδιότητες. Έτσι το σωστό μέγεθος και η τεχνική χρήσης είναι εγγύηση της υγείας.

4. Δεν πεθαίνουν από τον ιό HIV, αλλά από AIDS ή άλλες λοιμώξεις, και ο ιός HIV δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Πρόκειται μόνο για μια σύγχυση στην ορολογία. Το AIDS είναι μια κατάσταση που προκαλεί τον ιό ανοσοανεπάρκειας. Και αν ο μεταφορέας του HIV μπορεί να παραμείνει υπό έλεγχο και να ζήσει ευτυχώς μαζί του, τότε, αν πρόκειται για AIDS, όλα είναι κακά.

Ο HIV καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε όσο ισχυρότερο είναι ο ιός, τόσο ασθενέστερο είναι το σώμα.

Αυτό χρησιμοποιείται όλα τα είδη των λοιμώξεων – και ιικών, και βακτηρίων, και μυκήτων. Προσκολλώνται σε έναν οργανισμό που δεν μπορεί να αντισταθεί. Και αυτοί οι μικροοργανισμοί με τους οποίους αντιμετωπίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, στον ασθενή αισθάνονται υπέροχα.

Αλλά χωρίς τον ιό HIV όλες αυτές οι μολύνσεις και ασθένειες δεν θα ήταν, γι ‘αυτό εξακολουθεί να είναι ο συγκεκριμένος ιός που φταίει, ο οποίος έριξε το υπόλοιπο του muckΕυκαιριακές λοιμώξεις. . Τις περισσότερες φορές, οι μολυσμένοι με τον ιό HIV πεθαίνουν από τη φυματίωσηΔελτίο Τύπου του Περιφερειακού Γραφείου της ΠΟΥ για την Ευρώπη. και ηπατίτιδα.

Παρεμπιπτόντως, οι ογκολογικές παθήσεις αναπτύσσονται επίσης συχνότερα σε έναν οργανισμό εξασθενημένο από τον ιό HIV, επειδή τα καρκινικά κύτταρα δεν καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχει μια πιθανότητα να πάρετε τον καρκίνο μαζί με τον ιό HIV.

5. Κανείς δεν έχει δει τον ιό HIV

Βλέποντας και πολλές φορές. Φωτογράφησε και μάλιστα γυρίστηκε στο βίντεο. Εδώ, για παράδειγμα, μια φωτογραφία από την επιστημονική εργασίαΗλεκτρονική μικροσκοπία του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας. , στην οποία ο ιός λαμβάνεται με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο: δείχνει πώς εμφανίζεται ο ιός και διαχωρίζεται από το κύτταρο.

μύθοι για τον ιό HIV: μια εικόνα του ιού

Αυτοί οι μαύροι κύκλοι είναι HIV. Και έτσι φαίνεται ο ιός στην επιφάνεια του κελιού. Μικρές φυσαλίδες σε πράσινους κύκλους είναι όλα HIV.

μύθοι για τον ιό HIV: ένας ιός στην επιφάνεια ενός κυττάρου

Για σύγκριση: αυτό είναι το πώς ένα υγιές κύτταρο διαφέρει από έναν ασθενή (στα αριστερά – ένα υγιές λεμφοκύτταρο).

μύθοι για τον ιό HIV: άρρωστα και υγιή κύτταρα

Αρκεί να αναζητήσουμε επιστημονικές δημοσιεύσεις σχετικά με την αίτηση μικροσκοπίας του HIV, να δούμε και τις δύο φωτογραφίες του ιού και όλα τα είδη των μοντέλων που βασίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες.

6. Οι άνθρωποι δεν ζουν με τον ιό HIV για μεγάλο χρονικό διάστημα

Αυτό δεν ήταν μύθος στη δεκαετία του ’90, όταν άρχισε η πρώτη επιδημία μόλυνσης, και τα άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό HIV έφθασαν γρήγορα στο στάδιο του AIDS και πέθαναν.

Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει. Υπήρχαν φάρμακαART σε εικόνες: διαθέσιμη για θεραπεία HIV. , με τα οποία το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί τόσο πολύ που οι θετικοί στον ιό HIV μπορούν να ζήσουν όσο είναι υγιείς.

Για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο να τηρηθούν αρκετοί όροι:

  • Αρχίστε να παίρνετε τα φάρμακα το συντομότερο δυνατόν μετά τη μόλυνση και γι ‘αυτό θα πρέπει να κάνετε τακτικά εξετάσεις.
  • Μην χλευάζετε το σώμα και μην τον κάνετε να νιώθετε άρρωστος, δηλαδή να μην παίρνετε ναρκωτικά, να μην καπνίζετε, να πηγαίνετε γενικά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
  • Πάρτε το χάπι τακτικά και τακτικά για να αποτρέψετε την εμφάνιση του ιού, επειδή η αύξηση του ιικού φορτίου μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκέςΚλείνοντας το χάσμα: Αυξήσεις στην προσδοκία ζωής μεταξύ των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε θερα- πεία HIV-Θεραπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. .
  • Εάν υποβληθείτε σε αντιρετροϊκή θεραπεία σε τακτική βάση, το ιικό φορτίο μειώνεται τόσο πολύ ώστε ο ιός HIV δεν παρεμβαίνει στη ζωή.

7. Τα φάρμακα για τον ιό HIV είναι χειρότερα από την ασθένεια

Οποιοδήποτε φάρμακο έχει αντενδείξεις και παρενέργειες, είναι επίσης σε αντιρετροϊκή θεραπείαΠαρενέργειες. . Μόλις οι φορείς του ιού έπρεπε να πιει κάποια χάπια αυστηρά με την ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τώρα φάρμακα όπως τα χάπια έχουν όλο και λιγότερο ανάγκη να πίνουν, και είναι πολύ καλύτερα ανεκτή.

Φυσικά, είναι δυσάρεστο να πίνετε χάπια όλη την ώρα, αλλά η δια βίου θεραπεία δεν είναι νέα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να πίνουν φάρμακα για την υπέρταση κάθε μέρα ή να φέρουν μαζί τους ένα φάρμακο αλλεργίας. Με τη θεραπεία του HIV σχετικά με την ίδια ιστορία.

8. Έχω έναν καθαρό συνεργάτη, είναι υγιής

Η καθαρότητα και ο HIV δεν σχετίζονται. Ο HIV περιέχεται στο αίμα, σε λιγότερη ποσότητα – στο σπέρμα, στην κολπική έκκριση, στο μητρικό γάλα. Δεν ξεπλένεται στο ντους.

Επιπλέον, ο καθαρισμός των δοντιών, η σύριγγα ή το κλύσμα αυξάνει ακόμη και τον κίνδυνο μόλυνσης του HIV με επαφή χωρίς προστασίαΠρόληψη της λοίμωξης από HIV σε ανήσυχα ζευγάρια. .

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ντους και να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν από το σεξ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε προστατευτικό εξοπλισμό, να κάνετε δοκιμές και να ζητάτε το ίδιο από έναν συνεργάτη.

HIV μεταδίδεται κυρίως μέσω του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μικροτραύμα μετατραπεί σε πύλες της λοίμωξης – τόπου μέσω του οποίου ο ιός διαπερνά το σώμα. Όσο περισσότερο αυτές οι πύλες, τόσο πιο βολικό είναι ο ιός. Ως εκ τούτου, όταν θα γυαλίσετε τα δόντια και το ξύσιμο τα ούλα, λύσεις χρήση πλύσεων και τον τραυματισμό των βλεννογόνων, εμείς οι υπηρεσίες HIV: δρόμος διασχίζει για τον ιό στο σώμα. Ο Miramistin είναι καλός, αλλά μετά το σεξ, όχι πριν από αυτό. Και είναι σημαντικό ότι δεν μπορείτε να τρίψετε τίποτα για να μην τραυματίσετε τη βλεννογόνο.

9. Ο HIV είναι μια φράση

Σήμερα, ο ιός HIV δεν είναι μια ιστορία φρίκης για το πώς θα πεθάνουμε όλοι. Η ιατρική επί τόπου δεν αξίζει τον κόπο και το πρόβλημα του HIV έχει δοθεί αρκετή προσοχή ώστε οι επιστήμονες να έχουν επιτύχει καλά αποτελέσματα.

  • Ανακάλυψαν ότι μπορεί κανείς να ζήσει με τον ιό HIV, όπως και χωρίς αυτό.
  • Έχουν μάθει να αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο παιδί. Μια HIV-θετική γυναίκα που ακολουθεί τις συστάσεις των γιατρών και κρατά τον ιό υπό έλεγχο θα έχει ένα υγιές μωρό.
  • Έκαναν τα φάρμακα πιο βολικό, με ελάχιστες παρενέργειες και υψηλή αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να υπάρχουν ζευγάρια στα οποία ένας σύντροφος είναι υγιής και ο άλλος μολυνθεί, αλλά ο ιός δεν μεταδίδεται.

Πρόσφατα εγκριθεί για την πώληση ενός φαρμάκου για την προ-έκθεση έκθεσης προφύλαξη είναι δισκία που πρέπει να ληφθούν για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο. Για παράδειγμα, εκείνοι που έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους. Εάν πίνετε αντιρετροϊκά φάρμακα πριν από την επαφή χωρίς προστασία και τα εφαρμόσετε σωστά, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχήμα, ο κίνδυνος να αρρωστήσετε μειώνεταιΤι είναι το PrEP; .Δυστυχώς, μια τέτοια θεραπεία είναι πολύ ακριβή. Επιπλέον, κρίνοντας από τα αποτελέσματα της αίτησης, υπάρχουν στελέχη του ιού που είναι ανθεκτικά σε τέτοια πρόληψηΗ μόλυνση από τον ιό HIV-1 με πολυγωνική αντοχή, παρά την προφύλαξη από προθεραπεία (PrEP). .

10. Νιώθω καλά, δεν μπορώ να έχω HIV

Δυστυχώς, η ευημερία δεν αποτελεί απόλυτο δείκτη υγείας. HIV οξύ στάδιο, όταν η θεραπεία δίνει καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να προσποιείται γρίπης υψηλή θερμοκρασία, και μπορεί γενικά ασθενώς εκφραστούν, πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν την ασθένεια.

Έξι μήνες μετά τη μόλυνση, η μόλυνση γίνεται χρόνια, σε μερικά χρόνια εμφανίζεται χωρίς κλινικές εκδηλώσεις.

11. Έδωσα κάπως την ανάλυση, όλα είναι καλά

Η δοκιμή του HIV είναι αποτελεσματική εάν δοκιμάζεται τακτικά. Μια ανάλυση μπορεί να είναι ψευδώς αρνητική όταν υπάρχει ένας ιός στο αίμα, αλλά δεν υπάρχει ιός στα αποτελέσματα της ανάλυσης.

Οι πιο συνηθισμένες δοκιμασίες αποκαλύπτουν όχι τον ίδιο τον ιό, αλλά αντισώματα σε αυτό, δηλαδή την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού σας συστήματος στον ιό HIV.

Η ιδιαιτερότητα του ιού είναι ότι η ανοσολογική απάντηση ωριμάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τρεις μήνες, έτσι ώστε αρκετές εβδομάδες δοκιμών δεν μπορούν να πιάσουν τον ιό HIVART σε εικόνες: διαθέσιμη για θεραπεία HIV. . Και μερικές φορές, στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης του ιού, το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί τόσο άσχημα ώστε δεν δημιουργεί αυτά τα αντισώματα, επομένως η ανάλυση θα είναι επίσης ψευδώς αρνητική.

Ως εκ τούτου, ο έλεγχος HIV είναι πάντα σε δύο στάδια με ένα διάλειμμα αρκετών μηνών. Υπάρχουν πιο ακριβείς μέθοδοι, για παράδειγμα PCR, αλλά αυτή η ανάλυση είναι πιο δαπανηρή, οπότε απλά δεν γίνεται δωρεάν.

Ο HIV πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Εκείνοι που κινδυνεύουν – μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Loading...