Διόρθωση όρασης λέιζερ: όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη λειτουργία

Έχω προβλήματα όρασης, χρειάζομαι πραγματικά χειρουργική επέμβαση;

Τα προβλήματα των ματιών είναι μια πολύ ευρεία έννοια. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αποφευχθεί, όπως ο καταρράκτης. Με πολλά προβλήματα με την οπτική μάτι, μπορείτε να ζήσετε χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Η μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία και αστιγματισμό (μαζί αναφέρονται ως διαθλαστικό σφάλμα) – Αυτή η κατάσταση διορθώνεται με γυαλιά ή φακούς επαφής, εφόσον ικανοποιούν τις ανάγκες σας. Αλλά πολλοί άνθρωποι φέρνουν πολλά προβλήματα: γυαλιά αλλάξει η εμφάνιση των φακών τους, ομίχλη και να στρεβλώσουν τον χώρο πλαίσιο και πρέπει να αλλάξει για να επιλέξετε ένα φόρεμα, που παρεμποδίζουν την άσκηση. Τέλος, τα γυαλιά ποιότητας και οι φακοί δεν είναι φθηνοί και απαιτούν συνεχή φροντίδα και προσοχή.

Ταυτόχρονα, η διόρθωση με λέιζερ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διορθωθεί η όραση. Το λέιζερ είναι ένα εργαλείο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους και να εκτελέσετε λειτουργίες που είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Και αν θεωρήσετε ότι τα λέιζερ είναι επίσης διαφορετικά, γίνεται σαφές: για σχεδόν κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε μια τεχνική που είναι καλύτερη από άλλες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των μεθόδων διόρθωσης λέιζερ;

Υπάρχουν τρεις γενιές μεθόδων για τη διόρθωση της όρασης λέιζερ. Ας ξεκινήσουμε με τα πιο σύγχρονα και πιο φειδωλά για τα μάτια.

ReLEX SMILE (SMILE)

Με τη διόρθωση λέιζερ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ReLEX SMILE, ένα φερόμετρο λέιζερ σχηματίζει έναν μικρό φακό (φακοειδής) στον κερατοειδή χιτώνα. Η τρισδιάστατη μοντελοποίηση του φακού διαρκεί 26 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το φακοειδές σώμα τραβιέται μέσω μιας ελάχιστης (μόνο 2 mm) σήραγγας στον κερατοειδή χιτώνα. Μετά από αυτό, το μάτι αρχίζει να διαθλάρει σωστά και να εστιάσει την εικόνα στον αμφιβληστροειδή.

SMILE – η πιο ήπια μικροϊνεργική διαδικασία, μετά την οποία δεν τραυματίζεται η επιφάνεια του κερατοειδούςΧειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ και χειρουργική επέμβαση φακών , διατηρούνται οι βιο-μηχανικές του ιδιότητες και μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου ξηροφθαλμίας. Μερικές φορές αυτό είναι ο μόνος δυνατός τρόπος διόρθωσης της όρασης με λέιζερ για τα άτομα με λεπτό κερατοειδείς, καθώς και για όσους αθλούνται και να οδηγήσει ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

LASIK (LASIK) ή μια παραλλαγή του Femto-LASIK (femto-LASIK)

Αυτή η λειτουργία, κατά την οποία χρησιμοποιώντας ένα μικροκερατόμο (μηχανική διάταξη της λεπίδας) ή ενός femtosecond πτερύγιο λέιζερ σχηματίζεται με τη μορφή του «καπάκια» των επιφανειακών στρωμάτων του κερατοειδούς. Αυτό το πτερύγιο ανυψώνεται, και στη συνέχεια ένας άλλος τύπος λέιζερ – excimer – εξατμίστηκε κερατοειδούς όγκο ιστού αναγκαίο για τη λήψη νέων οπτικών ιδιοτήτων του οφθαλμού. Στη συνέχεια, το “καπάκι” επιστρέφει στην αρχική του θέση.

Το Femtolaser βοηθά στην εκτέλεση όλων των χειρισμών με μεγάλη ακρίβεια. Οι τεχνολογίες με καπάκι εμφανίστηκαν πριν από περισσότερα από 20 χρόνιαΈνας οδηγός ασθενών για τη διάλυση της λέιζερ διαθλαστικής χειρουργικής. και πριν από την ανάπτυξη της μεθόδου SMILE ήταν ο πιο κοινός τύπος διόρθωσης λέιζερ.

PRK (PRK)

Μία από τις παλαιές μεθόδους διόρθωσης. Με αυτό, αφαιρέστε το επιθήλιο (το εξωτερικό στρώμα του ματιού) για να φτάσετε στον κερατοειδή και να εξατμίσετε τον απαραίτητο όγκο ιστού με ένα λέιζερ διεγερτήΦωτοδιαθλαστική χειρουργική οφθαλμικής κερατεκτομής. . Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μιας τέτοιας λειτουργίας: trans-PRK, epilAsIC ή LASEK. Η μόνη διαφορά είναι πώς να αφαιρέσετε το επιθήλιο – λέιζερ ή χειροκίνητα.

Προηγουμένως, αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς με λεπτό κερατοειδή χιτώνα. Ωστόσο, η αφαίρεση του επιθηλίου – και επώδυνη ανασφαλείς διαδικασία, που επηρεάζει ένα μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων και καταστρέφει το εξωτερικό περιοριστικό μεμβράνης του κερατοειδούς. Επιπλέον, μόνο ότι δεν χρειάζεται να σχηματίσετε ένα “καπάκι”, οπότε ο κερατοειδής διατηρεί τη βιομηχανική του δύναμη. Μέχρι σήμερα, προτιμάται η τεχνολογία Relex SMILE: τα ίδια οφέλη επιτυγχάνονται με λιγότερους τραυματισμούς.

Είναι ασφαλές;

Η τεχνολογία ReLEX SMILE εμφανίστηκε το 2007, σήμερα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασθενείς έχουν λειτουργήσει σε αυτή τη μέθοδο σε ολόκληρο τον κόσμο και ο αριθμός τους αυξάνεται.

Λειτουργίες που χρησιμοποιούν τη μέθοδο LASIK έχουν γίνει για περισσότερα από είκοσι χρόνια, με τη βοήθεια περισσότερων από 15 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή είναι μια αποδεδειγμένη τεχνική, αν και έχει τις δικές της αντενδείξειςΦωτοδιαθλαστική (λέιζερ) χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων. . Femto-LASIK – μια μέθοδος που έχει βελτιωθεί από LASIK και Εξωτερικών Σχέσεων SMILE επιτρέπεται να εκτελέσει τη διόρθωση του πιο ήπιο τρόπο. Με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων μακροπρόθεσμων μελετώνΠενταετή αποτελέσματα της εκχύλισης λεπτού εντόμου. , είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Είναι δύσκολο να αποφασίσω για μια επιχείρηση, φοβάμαι

Πολλοί άνθρωποι δεν ανέχονται ακόμη και την ιδέα να αγγίζουν το μάτι ή να κάνουν κάτι με αυτό. Εξαιτίας αυτού, οι φόβοι αρνούνται να φορούν φακούς επαφής, ακόμα και αν είναι σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο απαραίτητοι από τα γυαλιά. Ως εκ τούτου, το γεγονός της επιχείρησης είναι ιδιαίτερα τρομακτικό. Αλλά η διόρθωση λέιζερ με έναν τέτοιο φόβο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακτήσει την όραση.

Πρώτον, οι εργασίες εκτελούνται γρήγορα. Εξαρτάται από την τεχνική, αλλά συνήθως η όλη διαδικασία διαρκεί όχι περισσότερο από 20 λεπτά (ο χρόνος της παραμονής του ατόμου στο χειρουργείο).

Δεύτερον, στην περίπτωση των εμπειριών αξίζει την προσοχή να χαμογελάσει: να γίνεται πιο γρήγορα, η ίδια η επέμβαση – μόνο 26 δευτερόλεπτα και είναι εντελώς ανώδυνη και έχει τη μικρότερη περίοδο ανάρρωσης. Μετά τη διόρθωση της ταλαιπωρίας των ματιών μπορεί να συμβεί για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την εγχείρηση, αλλά το χαμόγελο δοκιμαστεί σε μια-δυο ώρες. Ο ασθενής επιστρέφει στη συνήθη ζωή του την επόμενη μέρα. Αξίζει να καταπολεμήσετε το φόβο σας για λίγα λεπτά για να δείτε και πάλι καλά.

Πώς πηγαίνει; Τι γίνεται αν αναβοσβήσω;

Οι τεχνολογίες των χειρουργικών επεμβάσεων στα μάτια έχουν μακρά αναπτυχθεί έτσι ώστε οι ασθενείς να μην μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους. Φυσικά, κανείς δεν κάνει μια προσπάθεια της θέλησης για να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά: για το σκοπό αυτό υπάρχουν ειδικές συσκευές που διαθέτουν τα βλέφαρα. Δεν υπάρχουν αιχμηρά εργαλεία: όλα είναι τακτοποιημένα και άνετα. Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζετε, στα μάτια κλινική SMILE 🙂 Augenklinik Moskau κατά την προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση προσφέρει απαλή ηρεμιστικά, καθώς και το νεότερο NuCalm το gadgetNuCalm. για την ανακούφιση του στρες.

Ειδικοί της κλινικής SMILE EYES 🙂 Καθηγήτρια Tatiana Shilova και καθηγητής Walter Secundo

Όλες οι απαραίτητες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πριν από το διορισμό της διόρθωσης με λέιζερ, αλλαγές στον τρόπο ζωής πριν από την επέμβαση δεν χρειάζεται (εκτός από το ότι μπορεί να σας ζητηθεί να απογειωθεί για μια εβδομάδα ή δύο πριν από φακούς χειρουργική επέμβαση επαφής), και η μετεγχειρητική περίοδος είναι σύντομη και εύκολη.

Λέγεται ότι μετά από αυτές τις λειτουργίες πολλές παρενέργειες των οπτικών εφέ

Αυτό ήταν σημαντικό για τα λέιζερ πριν από 15-20 χρόνια. Η αρχή της εργασίας τους είναι από καιρό ξεπερασμένη και οι σύγχρονες μέθοδοι διόρθωσης καθιστούν δυνατή την επίτευξη υψηλής ποιότητας όρασης. Οι συστάσεις είναι πάντοτε ατομικές: πριν από την επέμβαση ο ασθενής υποβάλλεται σε ολοκληρωμένη διαγνωστική εξέταση και συζητά τους κινδύνους με τον χειρουργό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οπτικά εφέ απομακρύνονται μόνοι τους μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνεςΒραδυκαρδία (μυωπία). Θεραπεία. .

Στη λειτουργία SMILE, η υψηλή ποιότητα της όρασης παρατηρείται αμέσως μετά τη διόρθωση και βελτιώνεται σταδιακά.

Laser σχεδόν δεν τραυματίζει τον κερατοειδή – γιατί πολύ μικρή τομή, η συνολική επίπτωση στη σταθερότητα των ιστών του κερατοειδούς είναι ελάχιστη. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παρέμβαση των ματιών επουλωθούν γρήγορα, ο ασθενής δεν θα πρέπει να ανησυχούν για μια πιθανή μετατόπιση του πτερυγίου, το οποίο σχηματίζεται όταν η τεχνολογία LASIK και η Femto-LASIK, να μειώσει τον κίνδυνο της εκτασίας (μια κατάσταση κατά την οποία ο κερατοειδής αλλάζει σχήμα).

Μια άλλη συν διόρθωση του ReLEX SMILE είναι η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης σύνδρομο ξηροφθαλμίας σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, διότι με αυτή την τεχνολογία δεν έχουν καταστραφεί οι νευρικές απολήξεις στον κερατοειδή χιτώναΜικρή εκκόλαψη λεπτού εντόμου. .

Αλλά ξαφνικά δεν μπορώ να κάνω μια τέτοια επιχείρηση;

Οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση έχει αντενδείξειςΒραδυκαρδία (μυωπία). Θεραπεία. , ακόμη και σε τέτοια εξοικονόμηση ως SMILE. Η κύρια αντένδειξη για κάθε είδους διόρθωση με λέιζερ είναι ο ασθενής κερατοειδής σε λανθάνουσα ή ρητή μορφή, ο λεγόμενος κερατόκωνος. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται άλλες μέθοδοι διόρθωσης.

Άλλες συχνές αντενδείξεις:

  • Η διόρθωση με λέιζερ δεν συνιστάται να γίνει μέχρι την ηλικία των 18 ετών, επειδή αυτή τη στιγμή το μάτι μπορεί να αναπτυχθεί.
  • Ορισμένες χρόνιες ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, οι ανοσοανεπάρκειες, ορισμένες άλλες ασθένειες (με παροξυσμό).
  • Εγκυμοσύνη και γαλουχία – προσωρινές αντενδείξεις, δηλαδή, μετά τη γέννηση ενός παιδιού και την ολοκλήρωση της σίτισης, οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε διόρθωση.
  • Μερικές ασθένειες των ματιών, όπως ο καταρράκτης, απαιτούν διαφορετικό είδος παρέμβασης.

Ακόμη και αν τα ανατομικά χαρακτηριστικά του ματιού δεν επιτρέπουν τη διόρθωση της όρασης με λέιζερ, τότε υπάρχουν και άλλες αποτελεσματικές και ακριβείς τεχνικές που θα σας επιτρέψουν να απαλλαγείτε από γυαλιά και φακούς επαφής. Για να μάθετε ακριβώς ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς, οι ειδικοί της κλινικής SMILE EYES θα βοηθήσουν 🙂 Augenklinik Moskau μετά από μια ολοκληρωμένη διάγνωση.

Γιατί η κλινική SMILE EYES :);

Επειδή SMILE ΜΑΤΙΑ 🙂 Augenklinik Moskau – Μόσχα υποκατάστημα ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΤΙΑ 🙂 εκμετάλλευση – τη στιγμή η μεγαλύτερη εμπειρία των πράξεων που πραγματοποιούνται από την τεχνολογία SMILE Εξωτερικών Σχέσεων. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν τις δευτερόλεπτα διόρθωση της όρασης καθηγητής Walter – τη μεθοδολογία δημιουργός και κύριος του έργου SMILE, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη διόρθωση με λέιζερ. Δείτε πώς ο ίδιος ο καθηγητής Secundo μιλά για τα οφέλη της επιχείρησης:

Το κέντρο οφθαλμολογίας είναι μέρος της διεθνούς εταιρείας SMILE EYES :), η οποία αποτελείται από 12 υποκαταστήματα στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Μόσχα. Όλα τα κέντρα λειτουργούν σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα και τεχνολογίες. Ο κύριος χειρουργός είναι ο γιατρός των ιατρικών επιστημών, ο καθηγητής Shilova Tatyana Yurievna. Ο ετήσιος αριθμός των ασθενών που λειτουργούν είναι περισσότεροι από 4.000 άτομα με διαφορετικές οφθαλμολογικές παθολογίες.

Κάθε μάτι είναι μοναδική, έτσι ώστε το χαμόγελο ΜΑΤΙΑ κλινική 🙂 Augenklinik Moskau χρησιμοποιούν μια ατομική προσέγγιση για τους ασθενείς και προσεκτικά να επιλέξει τη μέθοδο που είναι καλύτερα κατάλληλο για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης υπόθεσης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ SMILE

Οι μέθοδοι έχουν αντενδείξεις. Συμβουλευτείτε έναν εμπειρογνώμονα.

Loading...