Πώς να επιλέξετε έναν πίνακα για έναν πρώτο βαθμολογητή

Δεν θα μιλήσουμε για το είδος των επίπλων στο σχολείο – εδώ δεν έχετε τίποτα να κάνετε με αυτό, αλλά εδώ πρόκειται να δώσετε ένα βολικό μέρος για σπουδές στο σπίτι – αρκετά. Όλα είναι σημαντικά εδώ, από την αναλογία του ύψους του τραπεζιού με την καρέκλα στο χρώμα των επίπλων. Διαβάστε το πώς να επιλέξετε το σωστό έπιπλο για το παιδί, για να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματος και την καλή όραση.

Διαχωρίζεται από τον υπολογιστή

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες σχολικές αποστολές πρέπει να εκτελούνται στον υπολογιστή, ένα τραπέζι υπολογιστών δεν είναι αρκετό για τις οικιακές δραστηριότητες του παιδιού.

Πρώτον, συχνά δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο τραπέζι του υπολογιστή για εγχειρίδια και σημειωματάρια, έτσι ώστε το παιδί να μην αισθάνεται άνετα να κάνει γραπτή εργασία.

Δεύτερον, τα παιδιά αποστασιοποιούνται γρήγορα και ο υπολογιστής που περιλαμβάνεται θα γίνει εμπόδιο στην μάθηση αντί να βοηθήσει.

Έτσι, για να εκτελέσει γραπτά καθήκοντα, ανάγνωση και ζωγραφική, το παιδί χρειάζεται ξεχωριστό τραπέζι, το οποίο βρίσκεται καλύτερα στην πιο φωτεινή θέση στο δωμάτιο, όπου το παιδί μπορεί να εργαστεί σε φυσικό φως.

Σωστή σχέση ύψους

Το σωστό ύψος του τραπεζιού και της καρέκλας εξαρτάται από την ηλικία και το ύψος του παιδιού. Για έναν πρώτο γκρέιντερ (6-7 ετών) με ύψος περίπου 110-120 cm, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα τραπέζι 52 cm υψηλό, και μια καρέκλα – 32 cm.

Εάν το ύψος 121-130 cm τραπέζι το ύψος του παιδιού θα πρέπει να είναι 57 εκατοστά και καρέκλα -. 35 εκατοστά Κατ ‘αναλογία, μπορούμε να υπολογίσουμε το ύψος του τραπέζια και καρέκλες για ψηλότερα παιδιά.

Αν το παιδί είναι υψηλότερη από 10 cm, προστέθηκε σε ένα ύψος πίνακα 5 cm και ύψος μιας καρέκλας – 3 εκατοστών που είναι, αν το ύψος του 140 cm, το ύψος του τραπεζιού θα πρέπει να είναι 57 + 5 = 62 cm, και το σκαμνί -. 35 + 3 = 38 εκατ .

Παρά αυτά τα στοιχεία, είναι ακόμα καλύτερο να πάμε για έπιπλα με το παιδί. Λαμβάνοντας το τραπέζι και την καρέκλα σε ύψος, θα τοποθετήσετε το παιδί και θα ελέγξετε αν είναι βολικό γι ‘αυτόν.

Εδώ είναι μερικοί δείκτες άνετων επίπλων:

  • αν τα πόδια είναι καμπυλωμένα σε ορθή γωνία, τα πόδια θα πρέπει να στέκονται εντελώς στο πάτωμα?
  • Μεταξύ των γόνατων και της επιφάνειας του τραπεζιού πρέπει να απέχει περίπου 10-15 cm.
  • η επιφάνεια του τραπέζι πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του ηλιακού πλέγματος του παιδιού.
  • εάν το παιδί βάζει έναν αγκώνα στον πάγκο, η άκρη του μεσαίου δακτύλου πρέπει να φτάσει στην εξωτερική γωνία του ματιού.
  • όταν το παιδί είναι κοντά στο τραπέζι, ο αγκώνας του πρέπει να είναι 2-5 cm κάτω από τον πάγκο.

Είναι σαφές ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να αγοράσουν νέα έπιπλα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε αμέσως ένα τραπέζι και καρέκλα με ρυθμιζόμενο ύψος. Έτσι, καθώς μεγαλώνετε, θα είστε σε θέση να δώσετε στο παιδί μια άνετη θέση στο τραπέζι, απλά στρίβοντας τα πόδια.

Επιλέξτε έναν πίνακα σε πλάτος και χρώμα

Τις περισσότερες φορές, πωλούνται τραπέζια με ευθεία επιφάνεια εργασίας, αλλά αν βρείτε τραπέζι με ελαφρώς κεκλιμένο κάλυμμα, είναι προτιμότερο να το αγοράσετε. Η κεκλιμένη επιφάνεια τραπεζιών, όπως και τα παλιά σχολικά γραφεία, διευκολύνει την εργασία των ματιών.

Ωστόσο, η κεκλιμένη επιφάνεια του τραπεζιού αντικαθίσταται τέλεια από ένα περίπτερο για ανοικτά εγχειρίδια. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, το βιβλίο πρέπει να είναι υπό γωνία 30-40 °.

Επαρκής πλάτος του πίνακα – 1 m ή περισσότερο, το βάθος – 60 εκατοστά Μπορείτε να αγοράσετε ένα γραφείο με συρτάρια κάτω από το νεροχύτη, δεδομένου ότι θα είναι βολικό για την αποθήκευση σχολικά βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη, αλλά κάτω από το τραπέζι θα πρέπει να παραμείνει ένας χώρος τουλάχιστον 50 × 50 cm έως βολικά. ιδρύθηκε.

Όσον αφορά το χρώμα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφριά πράσινα χρώματα, καθώς και ροδάκινο, μπεζ, κρέμα και φυσικό ξύλο. Σε κάθε περίπτωση, μην πάρετε πολύ φωτεινά έπιπλα – είναι κακό για την ικανότητα συγκέντρωσης.

Έτσι, σηκώσατε το τραπέζι, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην επιλογή μιας καρέκλας.

Βάθος και πλάτη του σκαμνιού

Πάνω, έγραψα ήδη για την ιδανική αναλογία του ύψους των επίπλων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια άνετη καρέκλα σε ύψος. Ωστόσο, το ύψος δεν είναι μόνο αυτό που αξίζει να εξεταστεί κατά την αγορά του.

Το βάθος της καρέκλας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το παιδί να αγγίζει το πίσω μέρος της καρέκλας, αλλά τα γόνατά του δεν αγγίζουν την άκρη του καθίσματος. Είναι καλύτερα να τραβάτε μια καρέκλα με βάθος 2/3 του μήκους του μηρού.

Η πλάτη πρέπει να είναι αρκετά υψηλή και να στερεώνεται σε ορθή γωνία ώστε το παιδί να μπορεί να στηριχτεί πάνω του χωρίς να κλίνει προς τα πίσω.

Η καρέκλα δεν πρέπει να ταλαντεύεται, οπότε είναι προτιμότερο να μην αγοράσετε ένα παιδί ταλαντεύεται καρέκλες γραφείου? πάρτε μια καρέκλα σε τέσσερα πόδια, η οποία στέκεται σταθερά στο πάτωμα. Επιπλέον, το κάθισμα δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό για να εμποδίσει το παιδί να πέσει.

Εάν δεν μπορούσε να βρει μια καρέκλα, το οποίο σταματά το παιδί θα είναι σταθερά στο πάτωμα, κάνει μια κούνια κάτω από το τραπέζι στα πόδια του, λυγισμένα σε ορθή ή αμβλεία γωνία, δεν κρέμονται ή στέκεται στις μύτες. Το πλάτος της βάσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μήκος του ποδιού.

Σωστή στάση

Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει το παιδί τα πιο άνετα έπιπλα, μπορεί ακόμα να καθίσει λάθος, χαλάοντας τη στάση του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό από την αρχή να την συνηθίσετε στη σωστή θέση.

Για να μειώσετε την ένταση των μυών στην τάξη, μπορείτε να γείρετε ελαφρώς το σώμα και το κεφάλι προς τα εμπρός, αλλά είναι αδύνατο να κλίνει στον πάγκο του μαστού – μεταξύ του πίνακα και του μαστού θα πρέπει να είναι σε απόσταση 5 cm (περνά ελεύθερα το χέρι του).

Οι ώμοι πρέπει να είναι χαλαροί και στο ίδιο επίπεδο. Η θέση της πλάτης είναι ευθεία. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί δεν λυγίζει πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού: από τα μάτια μέχρι το τραπέζι, κρατήστε απόσταση τουλάχιστον 30 cm.

Όσο για τη θέση των ποδιών, δεν πρέπει να πηγαίνουν κάτω από μια καρέκλα ή να κρεμούν στον αέρα. Τα γόνατα πρέπει να κάμπτονται σε ευθεία ή αμβλεία γωνία, και τα πόδια – στέκονται τελείως στο πάτωμα.

Εάν διδάσκετε στο παιδί να καθίσει σωστά, ακόμη και τα άβολα έπιπλα που μπορεί να φτάσουν σε αυτόν στο σχολείο δεν θα έχουν πολύ αντίκτυπο στην στάση του σώματος και συνεπώς στο έργο των εσωτερικών οργάνων και την οπτική οξύτητα.

Λοιπόν, το τελευταίο: δεν έχει σημασία πόσο άνετα τα έπιπλα, δεν μπορείτε να κρατήσετε μια στατική θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε 30-40 λεπτά το παιδί κάνει διαλείμματα. Τα 10-15 λεπτά της απλής γυμναστικής ή των υπαίθριων παιχνιδιών είναι αρκετά για την προθέρμανση και η συνήθεια να σηκώνεται και να ζεσταίνεται περιοδικά θα είναι χρήσιμη γι ‘αυτόν στο μέλλον.

Το κύριο πράγμα είναι να θυμόμαστε ότι η υγεία του παιδιού εξαρτάται πραγματικά από τα κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα και την κατάλληλη στάση του σώματος. Επομένως, είναι καλύτερο να το φροντίσετε αμέσως από το να θεραπεύσετε την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και να αγοράσετε γυαλιά ή φακούς επαφής.

Loading...