Πώς να απαλλαγείτε από ροχαλητό

Ο στρατός ξέρει ακριβώς πώς να νικήσει την «τίγρη ύπνου». Αλλά η οξύτητα των στρατευμάτων δεν είναι καθόλου εφαρμόσιμη στον οικογενειακό κύκλο. Και το πρόβλημα είναι σοβαρό! Η τακτική αϋπνία των νοικοκυριών είναι γεμάτη όχι μόνο υπονομεύοντας το πνεύμα της οικογένειας αλλά και επιδεινώνοντας την υγεία λόγω της συσσώρευσης κόπωσης.

Πώς να είναι; Ας μάθουμε τι μπορεί να γίνει για να απαλλαγούμε από ροχαλητό.

Η ουσία του άρθρου εμπνέεται από την παρατήρηση ενός ατόμου κοντά μου, ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από το σύνδρομο «ύπνο τίγρης» για αρκετά χρόνια. Μετά από να δοκιμάσει διάφορες μεθόδους, ποτέ δεν απαλλαγή από το ροχαλητό, αλλά βρήκε την καλύτερη διέξοδο από την κατάσταση. Αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα.

Πριν βγείτε στη μάχη, σας συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο Lifkhaker, το οποίο αποκαλύπτει τα αίτια του ροχαλητού. Συχνά αυτή η παχυσαρκία, προβλήματα με τη μύτη και το μαλακό ουρανίσκο.

Τι προσφέρουμε διαφορετικές απόψεις; Πρώτα απ ‘όλα, ένας υγιεινός τρόπος ζωής, ο οποίος περιορίζεται σε τουλάχιστον μέτρια τροφή, το οινόπνευμα και το κάπνισμα και ο αθλητισμός. Για πολλούς είναι πολύ μακρύς και δύσκολος τρόπος, επομένως θα το απορρίψουμε ως “απαράδεκτο”. Παραμένει να περπατάς με πιο απλούς τρόπους. Ας τις φροντίσουμε.

Gadgets

Υπάρχουν πάντα θεραπευτές που θέλουν να θεραπεύσουν την ασθένειά σας με τη βοήθεια μιας συσκευής θαύματος. Αναφορικά με το πρόβλημά μας, εδώ είναι δυνατό να μεταφέρουμε το κεφάλι και τα κλιπ από το ροχαλητό.

Capa

Διανομείς μεγαλύτερη σημασία το όνομα καλύμματα ενδοστοματικές συσκευές για να απαλλαγούμε από το ροχαλητό και τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου (αναπνευστική σταματά κατά τη διάρκεια του ύπνου). Ένα κομμάτι της θεωρίας, που προέρχεται από το Internet, «Capa τοποθετημένο στο στόμα και προάγει τη συνεχή ροή του αέρα στους πνεύμονες. Το Kapa απλώνει ελαφρώς τα σιαγόνια προς τα επάνω και προς τα κάτω και επίσης ωθεί την κάτω σιαγόνα σε μια ελαφρώς εκτεταμένη κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, οι μύες της γλώσσας να πάει σε μια κατάσταση έντασης, η μαλακή υπερώα ενισχύεται, με αποτέλεσμα τη μείωση ή την εξαφάνιση των κραδασμών κατά την αναπνοή. “

Η τιμή της απόλαυσης, ανάλογα με τη γεωγραφία της υπηρεσίας, φτάνει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό όμως περιλαμβάνει τόσο την ίδια την kapa (Elyner) όσο και τη συνοδευτική ιατρική περίθαλψη. Για μισή ώρα θα περάσετε τη φόρμα, δηλαδή θα προσαρμόσουν το kapa κάτω από τα σαγόνια σας και θα θέλουν να έχουν υπομονή. Η συνηθισμένη χρήση σε μια ενδοστοματική συσκευή θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Capa από ροχαλητό
Τα καπάκια του Boxer είναι πολύ φθηνότερα από ένα καπάκι από το ροχαλητό

Αλλά δεν μπορούν όλοι να προσαρμοστούν. Έτσι ο φίλος μου δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με την περίεργη αίσθηση κάτι περιττό στο στόμα του. Επιπλέον, τα ούλα άρχισαν να πονάνε. Ναι, και το ροχαλητό απλά δεν εξαφανίστηκε.

Σχεδόν ξέχασα να αναφέρω ότι, παρουσία προβλημάτων με δάγκωμα, αιμορραγία των ούλων και χαλαρά δόντια, δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός καπακιού.

Κλιπ

Μια φθηνότερη λύση σε σύγκριση με το kapa. Κοστίζει μια τάξη μεγέθους λιγότερο (περίπου $ 15), αλλά δεν απαιτεί επίσκεψη στο γιατρό και είναι κατάλληλη για όλους. Ο σφιγκτήρας “προωθεί την επέκταση των αναπνευστικών διαύλων ανοίγοντας τις ρινικές διόδους με τη βοήθεια εξαιρετικά αποτελεσματικής διέγερσης ευαίσθητων νευρικών απολήξεων στη μύτη”.

Το Διαδίκτυο εμφανίζεται με αρνητικές κριτικές σχετικά με τα κλιπ. Τα σχόλια κάτω από τα βίντεο του YouTube που επαινούν αυτήν τη διάσωση είναι απενεργοποιημένα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο με τα κλιπ.

Gadgets

Όπου δεν υπάρχει τεχνική πρόοδος. Μπορεί τα ηλεκτρονικά gizmos να σας σώσουν από ροχαλητό; Τώρα μάθετε.

Έξυπνο κρεβάτι

Ναι, το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μπορεί να έχει και νοημοσύνη. Ένα κρεβάτι που κοστίζει πέντε έως δέκα χιλιάδες “πράσινα” εξετάζει και θυμάται τη δραστηριότητά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, κάνει έξυπνες αναφορές και δίνει χρήσιμες συστάσεις.

Ένα κρεβάτι από ροχαλητό
Περιέργως, σε περίπτωση προβλήματος, το “έξυπνο” κρεβάτι από το ροχαλητό δεν γίνεται καταπέλτης

Αλλά δεν μιλάμε γι ‘αυτό. Μεταξύ άλλων, ο συνεργάτης σας στο φύλλο μπορεί να δώσει μια φωνητική εντολή και – oh, ένα θαύμα! – το μαξιλάρι του γείτονα θα αυξηθεί, καθαρίζοντας έτσι τους ρινικούς αεραγωγούς. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο σταματάει να αναπνέει με το στόμα του και να υποχωρεί σε υποχωρήσεις.

Δεν γνωρίζω ανθρώπους που αποφάσισαν να απαλλαγούν από ροχαλητό με τόσο δαπανηρό τρόπο.

Μαξιλάρι

Για $ 150 μπορείτε να πάρετε ένα “έξυπνο” μαξιλάρι. Αυτή η δημιουργία μηχανικής σκέψης σας δίνει μισή ώρα για να πάτε για ύπνο. Στη συνέχεια, ενεργοποιείται ένα ευαίσθητο μικρόφωνο που καταγράφει τους ήχους του ροχαλητού. Εάν οποιαδήποτε βρίσκονται, το μαξιλάρι φουσκώνει, ότι σταματά ούτε τις δυσάρεστες ήχους (όπως αναφέρθηκε πιο πάνω κρεβάτι), ή αναγκάζοντας τους ανθρώπους να λάβει μια πιο άνετη θέση ύπνου – γυρίστε σε μια πλευρά, για παράδειγμα.

Μαξιλάρι ροχαλητό
Αναρωτιέμαι αν το “έξυπνο” μαξιλάρι φροντίζει για ροχαλητό για την υγεία του λαιμού

Όπως μου φαίνεται, οι έμπειροι ροχαλητές γνωρίζουν πώς να κάνουν τη μαύρη δουλειά τους σε οποιαδήποτε θέση και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ως εκ τούτου, είμαι κάπως συγκεχυμένη από τα “έξυπνα” κρεβάτια και μαξιλάρια στην καταπολέμηση του ροχαλητού.

Ιατρική

Η ανθρωπότητα έχει μάθει να κλωνοποιεί ζωντανούς οργανισμούς και όργανα μεταμόσχευσης. Είναι σε θέση να ξεπεράσει το ροχαλητό;

Ταμπλέτες

Εκτός από τις ίδιες τις ταμπλέτες, μπορείτε να βρείτε σπρέι, αερολύματα, σταγόνες και εκπλύσεις στην αγορά ιατρικών παρασκευασμάτων. Η δράση τους στοχεύει στον καθαρισμό της βουλωμένης μύτης, στη μείωση της φλεγμονής της βλεννογόνου του φάρυγγα ή στην τόνωση των μυών του μαλακού ουρανίσκου.

Υπάρχουν πραγματικά πολλά χρήματα, μερικά από αυτά πωλούνται σε φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η συνεχής χρήση των ναρκωτικών θα οδηγήσει σε εθισμό και το αποτέλεσμα θα καταλήξει σε κακό. Μην ξεχνάτε ότι η τσέπη σας δεν θα είναι ευχαριστημένη από τις κανονικές αγορές.

Χειρουργική

Η αδενοειδής υπερανάπτυξη και η χαλάρωση της μαλακής υπερώας εξαλείφονται με χειρουργική επέμβαση. Οι εργασίες εκτελούνται και χρειάζονται σύντομο χρονικό διάστημα. Η τοπική αναισθησία θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πόνο. Λειτουργία στο κρατικό νοσοκομείο με τη βοήθεια ενός νυστέρι δεν θα χτυπήσει σκληρά στο πορτοφόλι σας, το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ των ιδιωτικών κλινικών.

Poprotskiy Alexey / Shutterstock.com
Poprotskiy Alexey / Shutterstock.com

Η αφαίρεση των αδενοειδών είναι κατ ‘αρχήν απαραίτητη για την κανονική αναπνοή. Ο υπερβολικά αναπτυγμένος αδενοειδής ιστός βάζει την ανάγκη να αναπνέει με το στόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί ακόμη και στην πείνα με οξυγόνο.

Η σημασία της μαλακής χειρουργικής επέμβασης στην ουρά μειώνεται στο σχηματισμό θερμικών εγκαυμάτων ή τομών. Με επακόλουθη επούλωση, ο όγκος του ιστού μειώνεται κάπως, γεγονός που υποσχέθηκε την εξαφάνιση του ροχαλητού.

Από το πρώτο στόμα μπορώ να σας πω ότι το πιο ενδιαφέρον ξεκινά μετά τη διαδικασία. Μια εβδομάδα θα είναι δύσκολο για εσάς να τρώτε οτιδήποτε άλλο εκτός από γιαούρτι ή υγρή χυλό. Και ως αποτέλεσμα, μπορεί να μην υπάρξει καμία επίδραση. Η “ανύψωση” του ουρανίσκου μπορεί να γίνει πολλές φορές χωρίς να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που γενικά συνέβη στην περίπτωση που ξέρω.

Ενδιάμεση έξοδος

Δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από ροχαλητό. Μην πέσετε για τη διαφήμιση διάφορα gizmos και δεν παίρνουν παρασυρθούν με τη λήψη χάπια. Ξεχάστε τα μαξιλάρια και τις λειτουργίες – αν και μπορούν να μειώσουν το ροχαλητό, αλλά δεν θα σας απαλλάξουν από την αιτία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να στραφούμε σε “απαράδεκτες” μεθόδους.

Τι να κάνετε

Οι αιτίες του ροχαλητού και ενός μικρού καροτσιού. Ορισμένα από αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα, αλλά ας επικεντρωθούμε και σε αυτά.

Επικοινωνήστε με έναν ειδικό, η οποία εξετάζει πλήρως την κατάσταση του αναπνευστικού σας συστήματος. Αλλά ακόμη και χωρίς βοήθεια, ένα λιπαρό άτομο πρέπει να καταλάβει ότι ο συσσωρευμένος λιπώδης ιστός στενεύει τους αεραγωγούς, αποτρέποντας την κανονική πρόσληψη αέρα. Οι αδύναμοι αθλητές θα πρέπει να δίνουν προσοχή στο εμφανιζόμενο είδος μύτης τους. Η καμπυλότητα του τοιχώματος της μύτης είναι συχνά η αιτία του ροχαλητού.

Περιορίστε τον εαυτό σας. Τα υπνωτικά χάπια, το αλκοόλ και ο καφές πριν πάτε για ύπνο χαλαρώνουν τους μυς του λαιμού και προωθούν την εμφάνιση ενός “βρυχηθμού”. Η υπερκατανάλωση τροφής και τα λιπαρά τρόφιμα πιέζουν το διάφραγμα και περιορίζουν τη ροή του αέρα. Μερικά φάρμακα μπορούν να καταστούν καταλύτες για ροχαλητό – να τα μελετήσουν και να βρουν κατά καιρούς αντικαταστάτες.

Απαλλαγείτε από αλλεργιογόνα και ερεθιστικά στην κρεβατοκάμαρά σας, που μπορεί να προωθήσει το ροχαλητό. Τα ακάρεα σκόνης συσσωρεύονται σε κλινοσκεπάσματα και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Επιτρέπετε σε ένα κατοικίδιο ζώο να κοιμάται μαζί σας; Το μαλλί των ζώων είναι επίσης γνωστό ερεθιστικό.

Stokkete / Shutterstock.com
Stokkete / Shutterstock.com

Συχνά αερίζετε το δωμάτιο, αλλάζετε μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια κλπ. Κλείστε την πόρτα στην κρεβατοκάμαρα από τις γάτες και τα σκυλιά.

Βρέξτε τον αέρα στην κρεβατοκάμαρα. Η ξηρότητα συχνά γίνεται λόγος για ροχαλητό. Εάν δεν έχετε υγραντήρα, βάλτε δύο βάζα νερού στο δωμάτιο για τη νύχτα. Μην ξεχάσετε να πάρετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους πριν πάτε για ύπνο. Ξέπλυμα του ρινικού διαλύματος θαλασσινού αλατιού αυξάνει την ελαστικότητα των μυών της υπερώας και καθαρίζει το αναπνευστικό σύστημα.

Εκπαιδεύστε τους μύες του ουρανίσκου. Βάλτε τη γλώσσα όσο μπορείτε, στη συνέχεια χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές. Βγάλτε ξανά τη γλώσσα και προσπαθήστε να αγγίξετε το πηγούνι. Και έτσι 10 φορές. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση, αλλά προσπαθείτε να φτάσετε στη μύτη. Και πάλι 10 φορές.

Εάν δεν θέλετε να ενοχλείτε, πάρτε κατά κανόνα να τραγουδήσετε σε κάθε άνετο περιβάλλον. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια πρωινού ντους ή οδήγησης για εργασία στο αυτοκίνητο. Το τραγούδι τέλεια προπονεί τους μυς του λαιμού. Στη χειρότερη περίπτωση, αντί για ένα απλό μπαρ, επισκεφθείτε το καραόκε.

Μην το παρακάνετε και κοιμάστε σε επαρκή ποσότητα. Το Neutylaxis κόβει τα πόδια όχι χειρότερα από ένα πορώδες φεγγάρι. Απλά πέφτετε στο κρεβάτι και οι μύες σας χαλαρώνουν.

Το αποτέλεσμα

Μην ψάχνετε για απλές λύσεις για να απαλλαγείτε από ροχαλητό και μην περιμένετε ένα στιγμιαίο αποτέλεσμα. Συχνά πρέπει να ιδρώνετε και να περιμένετε. Και θυμηθείτε: η μετάβαση σε ένα γειτονικό δωμάτιο ή μπάνιο δεν είναι μια διέξοδος από την κατάσταση, αλλά κλείνει τα μάτια σας στο πρόβλημα υγείας.

Είστε ροχαλητό; Πώς προσπαθήσατε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό ήχο;

Loading...