8 φυσικές νοοτροπίες με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα

1. Καφεΐνη

Ο καφές και το τσάι είναι τα πιο δημοφιλή νοοτροπικά. Ταυτόχρονα, πολλά από τα πιο αντιφατικά δεδομένα μπορούν να βρεθούν σχετικά με τις βλάβες και τα οφέλη της καφεΐνης.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Η αμφιβολία δεν υπόκειται σε ένα γεγονός: η καφεΐνη έχει διεγερτικό αποτέλεσμα στην ψυχή.

Η επίδραση της καφεΐνης εμφανίζεται λίγα λεπτά μετά τη λήψη και παραμένει από 20 λεπτά έως αρκετές ώρες. Ένα άτομο αισθάνεται μια βιασύνη της ζωντάνια, η ψυχική ικανότητα εργασίας αυξάνεται, η συγκέντρωση αυξάνεται. Αυτά είναι αποδεδειγμένα αποτελέσματα, και αν κάποιος ισχυρίζεται ότι τίποτα μετά από ένα φλιτζάνι του ποτού δεν έχει αισθανθεί, τότε θα πρέπει να αυξήσει τη δοσολογία. Ειδικά αφορά το τσάι, στο οποίο η περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι σημαντικά μικρότερη από ό, τι στον καφέ.

Μετά το τέλος της καφεΐνης, έρχεται ένα «κέρασμα»: η εκτόξευση ενέργειας αντισταθμίζεται από τη μείωση των δυνάμεων. Πρέπει να πίνετε καφέ με δική σας απειλή και κίνδυνο. Τι περισσότερο – βλάβη ή όφελος – φέρνει τακτική χρήση της καφεΐνης, κανείς δεν μπορεί να πει σίγουρα. Μάλλον, μπορεί, αλλά υπάρχει κάποιος που θα εκφράσει με πλήρη εμπιστοσύνη στην υπεράσπιση της αντίθετης άποψης.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, άμεση και ταχεία παρέμβαση στη λειτουργία του ορμονικού συστήματος είναι η αρχή της δράσης των περισσότερων φαρμάκων.

Η τακτική χρήση του καφέ αναπτύσσεται ακόμη και στην ανοχή του σώματος για την αμφεταμίνη, μία από τις βαρύτερες ναρκωτικές ουσίες, η οποία αποδείχθηκε σε μια μελέτηΗ καφεΐνη μείωσε την επαγόμενη από αμφεταμίνη δραστηριότητα σε ασύμμετρη αλληλεπίδραση. .

2. Γλυκίνη

Η γλυκίνη είναι γνωστή ως η ασφαλέστερη και πιο κοινή νοοτροπική ουσία. Αυτό είναι ένα απλό αμινοξύ που παίρνουμε από τα τρόφιμα, και ιατρικές μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της ουσίας.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Επιστημονικά αποδεδειγμένοGABA και Γλυκίνη. , ότι η γλυκίνη, που εισέρχεται στον εγκέφαλο, προκαλεί έκρηξη του GABA – του ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή. Έτσι, η γλυκίνη έχει επιβραδυντικό αποτέλεσμα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πολλοί δεν αισθάνονται το άμεσο αποτέλεσμα που οφείλεται στις μικρές δοσολογίες φαρμάκων. Ωστόσο, αν πάρετε περισσότερα από ένα χάπια κάθε φορά, αλλά αμέσως μια ντουζίνα, τότε σε μισή ώρα, αισθανθείτε τη χαλάρωση, την αναστολή των κινήσεων και την επιθυμία ύπνου. Να φοβάστε να κάνετε ένα πείραμα για να ικανοποιήσετε την περιέργεια δεν αξίζει τον κόπο: η γλυκίνη είναι απολύτως ασφαλής ακόμη και σε υψηλές δόσεις.

Η γλυκίνη ενεργοποιεί επίσης τη δράση των υποδοχέων NMDAΕυεργετικά αποτελέσματα της γλυκίνης (βιογλυκίνη) στη μνήμη και την προσοχή σε νέους και μεσήλικες ενήλικες. , τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μνήμη. Έτσι, εκτός από το ηρεμιστικό αποτέλεσμα, η γλυκίνη έχει θετική επίδραση στις ψυχικές ικανότητες. Ειδικά μακροπρόθεσμα.

3. Ταυρίνη

Η ταυρίνη είναι γνωστή σε όλους τους λάτρεις των ενεργειακών ποτών. Αλλά μπορείτε να το πάρετε όχι μόνο από σόδα: η ουσία περιέχεται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Η ταυρίνη ενεργεί στο κεντρικό νευρικό σύστημα με τρόπο πέδησης, οπότε αν αισθανθείτε μια υπερβολική ενέργεια από μια μεθυσμένη ενέργεια, τότε η καφεΐνη που περιέχεται σε αυτήν είναι ένοχη. Η θετική επίδραση της ταυρίνης έγκειται στην ικανότητά της να ενεργοποιεί την ανάπτυξη των κυττάρων στον ιππόκαμπο, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις γνωστικές μας ικανότητες, ιδιαίτερα τη μνήμη. Τουλάχιστον τα ποντίκια από την ταυρίνη γίνονται πιο έξυπναΗ ταυρίνη αυξάνει την νευρογένεση του ιππόκαμπου στα γηρασμένα ποντίκια. .

4. Gotu kola

Το Gotu kola, ή το Centella Asiatica, είναι ένα φυτό κοινό σε τροπικές χώρες. Περιέχει ουσίες που διεγείρουν την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, η οποία ρυθμίζει την ταχύτητα μετάδοσης σήματος στους συναπτικούς κόμβους. Αυτό το εργοστάσιο είναι δύσκολο να συναντηθεί στην κλιματική μας ζώνη, αλλά είναι δυνατό να εξαχθεί το εκχύλισμα Centella Asiatic στα φαρμακεία.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Στην Ανατολή πιστεύεται ότι η μακρά χρήση της Centella Asiatic βελτιώνει τη μνήμη και τις πνευματικές ικανότητες. Υπάρχει επιστημονική αιτιολόγηση γι ‘αυτόΦαρμακολογικός ανασκόπηση της Centella asiatica: Πιθανή βοτανική θεραπεία. . Αμέσως μετά τη λήψη, μπορείτε να αισθανθείτε ένα χαλαρωτικό, ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

5. Μπιλόβη Ginkgo

Ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά στον κόσμο: είναι ανθεκτικό στις ασθένειες και στα παράσιτα, ανέχεται εύκολα το κρύο και αισθάνεται καλός σε φτωχά εδάφη. Το Ginkgo βλάπτει στην Κίνα.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Η νοοτροπική επίδραση των συνιστώμενων δόσεων γινγκό είναι ως επί το πλείστον ομαλοποίηση. Δηλαδή, αν ένα άτομο πριν από την εισαγωγή είχε προβλήματα με τη συγκέντρωση, τη διάθεση, τις επιδόσεις, το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό. Το Ginkgo χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ανάπτυξης άνοιας και για τη θεραπεία άλλων νόσων του εγκεφάλου. Η θετική επίπτωση στη συγκέντρωση και τη μακροπρόθεσμη μνήμη αποδεικνύεταιGinkgo biloba: εξειδίκευση της νευροψυχολογικής βελτίωσης – μια επιλεκτική ανασκόπηση σε αναζήτηση διαφορικών αποτελεσμάτων. .

6. Rhodiola

Ένα άλλο ανατολικό φυτό. Η Rhodiola έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες: η πίεση και η πίεση οδηγεί στο φυσιολογικό και η καρδιά θεραπεύει και η όρεξη βελτιώνεται. Έχει ένα ερεθιστικό αποτέλεσμα ΚΝΣ.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το rhodiola αυξάνει την αντοχή του οργανισμού στο σύνολό του και έχει επίσης θετική επίδραση στις ψυχικές ικανότητεςΗ αποτελεσματικότητα και η αποτελεσματικότητα της Rhodiola rosea L.: μια συστηματική ανασκόπηση τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών. . Το αποτέλεσμα θα είναι αξιοσημείωτο αν κατά τη λήψη του Rhodiola αισθάνεστε κουρασμένοι.

Επίσης, το rhodiola επηρεάζει την παραγωγή σεροτονίνης. Σε περίπτωση έλλειψης, το φυτό αποκαθιστά την ποσότητα της ορμόνης σε φυσιολογικές τιμές, αλλά δεν διεγείρει την υπερβολική παραγωγή της.

koffkindom.ru

7. L-thianin

Μια άλλη νοοτροπική ουσία που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, εκτός από την καφεΐνη. Ο λόγος για τον οποίο δεν αισθανόμαστε έντονο αποτέλεσμα μετά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού είναι μια μικρή δόση. Συγκεντρωμένη L-tianin μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Η κατάσταση ενός ατόμου που έχει πάρει μια επαρκή δόση L-tianin μοιάζει με μια κατάσταση κατά τη διάρκεια του διαλογισμού: αισθάνεται ήρεμος και ειρηνισμένος, αλλά η προσοχή δεν ξεθωριάζει.

Η L-thianin αυξάνει σημαντικά την ενεργότητα άλφα στον εγκέφαλοL-theanine, ένα φυσικό συστατικό στο τσάι, και το αποτέλεσμά της
ψυχική κατάσταση.
: αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο γίνεται πιο ανθεκτικό στο στρες και ηρεμία. Έτσι δεν παρατηρείται η κατασταλτική επίδραση. Επιπλέον, το L-tianin λειτουργεί καλά σε συνδυασμό με την καφεΐνη, εξομαλύνοντας τις αρνητικές του επιδράσειςΏρα για το τσάι: διάθεση, πίεση αίματος και γνωστικές επιδόσεις από την καφεΐνη και τη σερίνη που χορηγούνται μόνοι και μαζί. .

8. Το Leuzea

Η Leuzea είναι η απάντηση σε όλους όσοι είναι σκεπτικοί για τα νοοτροπικά. Αν θέλετε να παρατηρήσετε γρήγορα ένα αξιοσημείωτο νοοτροπικό αποτέλεσμα, τότε το Leuzea είναι αυτό που χρειάζεστε. Το βάμμα του φυτού μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο, είναι εντελώς ακίνδυνο και το αποτέλεσμα που θα αισθανθείτε αμέσως.

Νοοτροπικό αποτέλεσμα

Η Levsea χρησιμοποιείται συχνά από τους αθλητές λόγω της επίδρασης τόνωσης. Έχει μια διεγερτική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, η κούραση πραγματικά απογειώνεται σαν ένα χέρι. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίουςΕπιδράσεις του εκχυλίσματος από Rhapontcum carthamoides (Willd) Iljin (Leuzea) στη μάθηση και τη μνήμη σε αρουραίους. , έδειξε ότι η υποδοχή του Leuzea έχει θετική επίδραση στις πνευματικές ικανότητες.