5 κρυφές ρυθμίσεις Chrome που βελτιώνουν την πλοήγηση

Οι έμπειροι χρήστες γνωρίζουν καλά την παρουσία στο Chrome ενός τμήματος με πειραματικές ρυθμίσεις που βρίσκεται στο chrome: // flag. Εδώ οι προγραμματιστές της Google αποκρύπτουν νέες, ανεξερεύνητες λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης από τα μάτια άπειρων χρηστών. Έχουμε επιλέξει για εσάς αυτούς που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τώρα.

Ρυθμίσεις Chrome: οθόνη

1. Ενεργοποίηση ομαλής κύλισης

Εμφανίσεις αυτής της λειτουργίας οι χρήστες αναμένουν, πιθανώς, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του Chrome. Και τώρα, επιτέλους, οι προγραμματιστές έχουν φτάσει στα χέρια της. Για να την ενεργοποιήσετε, πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση και επιλέξτε “Ενεργοποιημένη” από το αναδυόμενο μενού.

chrome: // flags / # ομαλή κύλιση

2. Σίγαση του ήχου στην καρτέλα

Εάν έχετε αναπαραγωγή μουσικής σε μια καρτέλα ή αναπαράγετε ένα βίντεο, το Chrome σηματοδοτεί αυτήν την καρτέλα με ένα μικρό εικονίδιο ηχείου. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εικονίδιο για να απενεργοποιήσετε γρήγορα τον ήχο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή στην παρακάτω διεύθυνση:

chrome: // flags / # enable-tab-audio-muting

3. Κλείστε γρήγορα τις καρτέλες και τα παράθυρα

Αυτή η επιλογή καθιστά τη διεπαφή πιο ευαίσθητη και επιταχύνει την πλοήγηση. Μετά την ενεργοποίησή της, οι καρτέλες θα κλείσουν πολύ πιο γρήγορα, ανεξάρτητα από τη διαδικασία που σχετίζεται με αυτές. Στην πραγματικότητα, αυτό επηρεάζει μόνο το GUI, αλλά φαίνεται ότι το Chrome αρχίζει να λειτουργεί λίγο πιο γρήγορα. Ενεργοποιήστε την επιλογή σε αυτή τη διεύθυνση:

chrome: // flags / # enable-fast-unload

4. Υποστήριξη του πρωτοκόλλου QUIC

Το QUIC (αγγλικά Quick UDP Internet Connections) είναι ένα νέο πειραματικό πρωτόκολλο Internet που αναπτύχθηκε από την Google. Έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τις συνδέσεις Internet σε αντίθεση με το τρέχον πρωτόκολλο TCP. Αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ διανεμημένη, ακόμα, όταν αποκτά πρόσβαση σε διακομιστές της Google, μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα. Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε στην ακόλουθη διεύθυνση:

chrome: // flags / # enable-quic

5. Δημιουργία κωδικών πρόσβασης

Όταν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, το Chrome θα δημιουργήσει αυτόματα έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης αν είστε στη σελίδα εγγραφής. Ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό, το οποίο μαζί με την ενσωματωμένη υπηρεσία αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης θα σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε πλήρως τις λύσεις τρίτων κατασκευαστών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή στην ακόλουθη διεύθυνση:

chrome: // flags / # enable-password-generation

Και ποιες κρυφές ρυθμίσεις Chrome χρησιμοποιείτε;

Loading...