Chrome vs Firefox: γιατί οι firelis είναι ακόμα πιο απότομες

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έγινε σαφές σε όλους ότι ο αγώνας για το δικαίωμα να ονομάζεται “καλύτερος περιηγητής επιφάνειας εργασίας” θα πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ των δύο διαγωνιζόμενων. Ο Internet Explorer εξακολουθεί να κυλάει, η Opera επέλεξε την τακτική της αυτοκαταστροφής, έτσι υπήρχαν μόνο το Google Chrome και το Mozilla Firefox.

Από τη φύση της εργασίας μου ως προγράμματος περιήγησης, πρέπει να χρησιμοποιώ συνεχώς ένα πρόγραμμα περιήγησης, έπειτα ένα άλλο, για να ελέγξω την απόδοση, την αξιοπιστία, την κατανάλωση πόρων του συστήματος. Αλλά ακόμα, το κανονικό μου πρόγραμμα περιήγησης έχει Firefox εδώ και πολλά χρόνια. Και υπάρχουν βάσιμες αιτίες για αυτό.

Προσαρμογή

Chrome vs. Firefox

Ένα από τα πιο αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του Firefox. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τη διεπαφή της στο ευρύτερο δυνατό φάσμα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης κουμπιών, πλαισίων και γραμμών διευθύνσεων. Και αν προσθέσετε ειδικές επεκτάσεις και σενάρια χρηστών σε αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε κυριολεκτικά τον εαυτό σας ένα πρόγραμμα περιήγησης που θα είναι βολικό για σας.

Η διεπαφή του Chrome είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει, εκτός αν λάβετε υπόψη τη δυνατότητα απόκρυψης \ εμφάνισης της γραμμής σελιδοδεικτών. Απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ακριβώς τη διάταξη των στοιχείων που δημιουργήσατε για το Google ή … Ή μεταβείτε στον Firefox!

Θέματα

Chrome vs. Firefox

Και πάλι για την εμφάνιση του προγράμματος.

Τα θέματα του προγράμματος περιήγησης Firefox αλλάζουν εντελώς τον σχεδιασμό του, επηρεάζοντας σχεδόν όλα τα στοιχεία της διεπαφής, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης κουμπιών, πλαισίων, παραθύρων εξυπηρέτησης και ούτω καθεξής. Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα για το λειτουργικό σας σύστημα, την ταπετσαρία ή απλά τη διάθεσή σας. Για το Chrome, υπάρχουν επίσης θέματα, αλλά επηρεάζουν μόνο την εικόνα φόντου του προγράμματος.

Χρήση μνήμης

Chrome vs. Firefox

Ναι, υπήρξε ένας χρόνος (περίπου πριν από δύο ή τρία χρόνια), όταν ο Firefox είχε μια ακόρεστη όρεξη για μνήμη RAM και έχασε σημαντικά τους ανταγωνιστές του. Έκτοτε, έχουν αλλάξει πολλά. Οι προγραμματιστές έδωσαν μεγάλη προσοχή στη βελτιστοποίηση αυτής της πτυχής και οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες. Σήμερα, το firelis έχει τα πιο μετριοπαθή αιτήματα, σε αντίθεση με το Chrome, του οποίου η ανάγκη στη μνήμη RAM μπορεί να επιβραδύνει ακόμη και ένα αρκετά ισχυρό σύστημα.

Μη με πιστέψεις; Κοιτάξτε, για παράδειγμα, εδώ είναι η πιο φρέσκια μελέτη σχετικά με αυτό το θέμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας ή … ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τον Firefox.

Απορρήτου

Η Google λαμβάνει χρήματα για την επίδειξη της διαφήμισης. Όσο περισσότερο γνωρίζει για εσάς και τα ενδιαφέροντά σας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διαφήμιση, τόσο περισσότερα θα είναι τα έσοδα της εταιρείας. Συνεχίστε να συνεχίζετε τη σκέψη;

Ναι, η Google συλλέγει πληροφορίες σχετικά με εμάς, μεταξύ άλλων μέσω του προγράμματος περιήγησης. Αντίθετα, το Firefox είναι προϊόν ανοικτού κώδικα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mozilla Foundation, το οποίο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στα προϊόντα του. Ο κώδικας του προγράμματος περιήγησης είναι ανοιχτός και διανέμεται με την τριπλή άδεια GPL / LGPL / MPL, η οποία επιτρέπει σε όλους να το ελέγξουν για κακόβουλες λειτουργίες χωρίς έγγραφα.

Ταχύτητα

Η ταχύτητα ήταν πάντα η κύρια ατού του Chrome, η επαγγελματική του κάρτα. Ωστόσο, ο χρόνος δεν παραμένει ακίνητος και σήμερα, όπως φαίνεται, μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτή τη δήλωση. Ναι, η ύλη είναι λεπτή, ο λογαριασμός πηγαίνει για χιλιοστά του δευτερολέπτου και το αποτέλεσμα εξαρτάται πολύ από τη μεθοδολογία δοκιμής. Παρ ‘όλα αυτά, στη συγκριτική δοκιμή του δημοφιλούς πόρου Tomshardware.com, που δύσκολα μπορεί να υποψιαστεί ότι είναι προκατειλημμένη, ο Firefox έλαβε μια αξιόλογη πρώτη θέση.

Chrome vs. Firefox Chrome vs. Firefox

Έτσι, είναι το προϊόν της Mozilla που είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης για σήμερα σε πολλές παραμέτρους και την προσωπική μου επιλογή. Αν και, για λόγους αντικειμενικότητας, πρέπει να αναγνωριστεί ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες ο Firefox χάνει σημαντικά το Google Chrome. Αλλά αυτό θα είναι ένα άλλο άρθρο …

Loading...