ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: “Ενεργοποίηση. Δημιουργήστε τις συνήθειες – μετρήστε τον χαρακτήρα, “Marshall Goldsmith

Το άτομο ενηλίκων, κατά κανόνα, δεν είναι εύκολο να αλλάξει τον χαρακτήρα, ακόμα και όταν υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση ότι κάποιο χαρακτηριστικό σας εμποδίζει να επιτύχετε την επιτυχία στην εργασία ή την προσωπική ζωή, να φτάσετε σε ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης. Και υπάρχουν πολλοί αντικειμενικοί λόγοι. Αλλά παρατηρήσατε πόσο πιο εύκολο είναι να αλλάξετε υπό την επίδραση εξωτερικών περιστάσεων;

  • Μια φορά θα γδαρθεί από ένα αυτοκίνητο, και τόσο περισσότερο δεν θα παραμελούν την ευκολία των άλλων, πάρκινγκ στο μονοπάτι.
  • Οι φίλοι σας θα σταματήσουν να σας καλούν και εσείς, πιθανότατα, θα σας προβληματιστούν, είτε με τόση συμπεριφορά που συμπεριφέρθηκε τελευταία φορά.
  • Σημειώστε ότι μετά την βόλτα ευκολότερο να κοιμηθεί και να βγει στον καθαρό αέρα την επόμενη νύχτα, αντί να κάθεται νύχτες στον υπολογιστή.

Ο σκανδαλισμός μπορεί να είναι οτιδήποτε προκαλεί αλλαγές στις σκέψεις και τις πράξεις μας: άνθρωποι, γεγονότα και περιστάσεις. Εμφανίζονται απροσδόκητα.

Ταυτόχρονα, δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε πολλά απ ‘αυτά άμεσα, όπως στην περίπτωση ενός smartphone, το οποίο απλά αφαιρείται από τα μάτια έτσι ώστε να μην σας αποσπά την προσοχή από μια ζωντανή συνομιλία.

Για παράδειγμα, ένας συνάδελφος μπορεί να σας ενοχλήσει. Είναι απίθανο ότι μια ανοικτή σύγκρουση θα τον αναγκάσει να σταματήσει την επόμενη μέρα: θα χαλάσετε μόνο τη φήμη σας. Και συχνά ένα δυσάρεστο άτομο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για την εταιρεία. Μπορείτε να καταστείλετε τον ερεθισμό σας αποφεύγοντας τις συγκρούσεις. Αλλά αυτό θα μετατρέψει ακόμα και την πιο αγαπημένη δουλειά σε σκληρή εργασία, και εσείς – σε μια πανδημία.

Ο Μάρσαλ Γκόλνσμιθ συνιστά να πάει με τον άλλο τρόπο: αλλάξτε την αντίδρασή σας σε μια σκανδάλη που προκαλεί εχθρότητα.

Ποιος πρέπει να διαβάσει αυτό το βιβλίο;

Εκείνοι που είναι έτοιμοι για σοβαρή δουλειά για τον εαυτό τους.

Αυτή δεν είναι μια συλλογή σύντομων συμβουλών και ασκήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν καλύτερο. Όταν ο Marshall Goldsmith καλείται να βοηθήσει έναν επιτυχημένο ηγέτη να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του για να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθεί κάθε βήμα του πελάτη, μιλάει με τους ανθρώπους γύρω του και, με βάση αυτό, βοηθά στην ανάπτυξη αυτοπροσώπως. Θα πρέπει να κάνετε όλα αυτά μόνοι σας.

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο σε παράγοντες που προκαλούν ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Με τη βοήθεια πραγματικών παραδειγμάτων, ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι το περιβάλλον έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας.

Ο Goldsmith τονίζει ότι οι σκανδάλες δεν είναι πάντοτε προφανείς.

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν συνέντευξη σχεδόν πάντα επικεντρώνονται στην καλή ή κακή συμπεριφορά, την οποία βίωσαν οι ίδιοι. Οι ερωτηθέντες περιγράφουν σπάνια την κατάσταση όπου συμβαίνει αυτή η συμπεριφορά. Πρέπει να τους πιέσω για να λάβω αυτές τις πληροφορίες.

Στο βιβλίο θα βρείτε επίσης ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε σωστά στις εξωτερικές περιστάσεις. Πρόκειται για ειδικά ενεργά ζητήματα που προκαλούν θετικές αλλαγές. Πρέπει να τους ζητείται τακτικά.

Σας συμβουλεύω να μην χάσετε μια άλλη πτυχή του έργου του Goldsmith:

Όταν συναντώ πελάτες, συνήθως δημιουργώ ένα “προφίλ αλλαγής” στο μυαλό μου, προκειμένου να εκτιμήσω τι είδους φορτίο μπορεί ένας πελάτης να διατηρήσει και τι θα πρέπει να φύγει την επόμενη φορά.

Στη διαδικασία αυτο-βελτίωσης, είναι σημαντικό να μην λυγίζετε το ραβδί, έτσι ώστε η απογοήτευση να μην σας αναγκάζει να ρίξετε τα χέρια σας.

Εάν είστε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά για τον εαυτό σας, το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια σκανδάλματα σας εμποδίζουν να αλλάξετε προς το καλύτερο και πώς να αναπτύξετε τις σωστές αντιδράσεις στον κόσμο γύρω σας.

Msgstr “Εκκινήσεις. Δημιουργήστε τις συνήθειες – μετρήστε τον χαρακτήρα “, Marshall Goldsmith και Mark Reuters

Αγοράστε στο Litres.ru Αγοράστε στο Amazon.com

Loading...