Τι να κάνετε στο αεροδρόμιο εάν πετάτε για πρώτη φορά

Η πτήση είναι ο ταχύτερος και συχνά ο μόνος τρόπος να φτάσετε σε ένα απομακρυσμένο, αλλά αναγκαίο σημείο στο χάρτη. Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που πετούν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και γνωρίζουν αεροδρόμια όπως τα δικά τους πέντε δάχτυλα. Αλλά τι γίνεται αν αυτή είναι η πρώτη πτήση σας, και εσείς πολύ αόριστα φανταστείτε τι πρέπει να συμβεί ανάμεσα στην αγορά ενός εισιτηρίου και τη λήψη του αεροσκάφους από το έδαφος;

Έχουμε προετοιμάσει για εσάς μια λεπτομερή οδηγία σχετικά με τη χρήση των αερολιμένων.

1. Εισιτήρια

Κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα εισιτήριο. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας ή σε ειδικούς ιστότοπους που σας επιτρέπουν να διαλέξετε από διάφορους μεταφορείς ταυτόχρονα. Εάν αγοράσετε μια περιοδεία, τότε ο οργανισμός είναι πιθανό να πάρει το εισιτήριο. Σε κάθε περίπτωση, το εισιτήριο θα είναι ηλεκτρονικό – αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σας αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων της αεροπορικής εταιρείας.

Όταν αγοράζετε ανεξάρτητα, είναι σημαντικό να συμπληρώσετε σωστά τα στοιχεία του διαβατηρίου: για εσωτερικές πτήσεις χρειάζεστε ένα ρωσικό διαβατήριο, για πτήσεις στο εξωτερικό – διεθνείς.

Η απόδειξη που λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνιστάται να εκτυπωθεί. Η απουσία μιας έντυπης απόδειξης δεν είναι λόγος άρνησης να ταξιδέψετε, ωστόσο, η εκτύπωση μπορεί να σας βοηθήσει.

2. Αεροδρόμιο

Φτάστε στο αεροδρόμιο εκ των προτέρων. Συνιστώμενη ώρα: δύο ώρες πριν την αναχώρηση. Μη διστάσετε να προσθέσετε άλλη μισή ώρα ή ώρα για να περάσετε όλες τις διατυπώσεις χωρίς βιασύνη και περιττό άγχος, αν πρέπει να αφήσετε ένα περίεργο αεροδρόμιο ή να πάρετε τα παιδιά σας μαζί σας. Κατά κανόνα, ο δρόμος προς το αεροδρόμιο είναι μακρύς και είναι δυνατή η κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξετάστε και αυτό.

Τα μεγάλα αεροδρόμια χωρίζονται σε τερματικούς σταθμούς. Η ένδειξη από την οποία τερματικό θα αναχωρήσει είναι η μορφή της απόδειξης δρομολογίου. Το σύστημα τερματικών και η είσοδος σε αυτά μπορούν να προβληθούν στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου. Για να φτάσετε από το ένα τερματικό στο άλλο, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εσωτερική μεταφορά του αεροδρομίου – συνήθως με το λεωφορείο, το οποίο θα χρειαστεί επίσης κάποιο χρόνο.

Έτσι, είστε στο σωστό τερματικό σταθμό. Στην είσοδο των κτιρίων των ρωσικών αεροδρομίων οργανώνεται προκαταρκτικός έλεγχος ασφαλείας. Θα πρέπει να τοποθετήσετε όλες τις σακούλες (ακόμα και μικρές) στον σαρωτή αποσκευών και να περάσετε από το πλαίσιο. Δοκιμάστε πριν ταξιδέψετε στο αεροδρόμιο για να μετακινήσετε το μέγιστο των προσωπικών αντικειμένων (κλειδιά, πορτοφόλι, τηλέφωνο) σε μια τσάντα ή σακίδιο. Θα υπάρξουν λιγότερα προβλήματα στον έλεγχο, από όπου μπορείτε να ζητήσετε να βγάζετε τα πάντα από τις τσέπες.

3. Εγγραφή και αποσκευές

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε τον πίνακα αναχώρησης – εκεί είναι οι πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας και οι αριθμοί των ράφια που πρέπει να καταχωρήσετε για την πτήση.

Στο check-in μετρητή παραδίδετε τις αποσκευές σας, εκτός από τις χειραποσκευές, και παίρνετε κάρτα επιβίβασης. Κατά κανόνα, μπορείτε να πάρετε μια μικρή τσάντα στο σαλόνι και να τοποθετήσετε στις αποσκευές σας μια βαλίτσα ή μια τσάντα που δεν ζυγίζει περισσότερο από 20 κιλά. Οι ακριβείς κανόνες για τη μεταφορά αποσκευών αναφέρονται επίσης στο ηλεκτρονικό σας εισιτήριο και στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Κατά την εγγραφή, μπορείτε να ζητήσετε ένα συγκεκριμένο μέρος. Οι πιθανότητές σας αυξάνονται εάν φτάσετε στο αεροδρόμιο εκ των προτέρων και ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας έχει μια επιλογή. Για πτήση για πρώτη φορά – συμβουλεύω μια θέση δίπλα στο παράθυρο. Για εκείνους που δεν μπορούν να κοιτάξουν έξω από το παράθυρο – από το διάδρομο. Για τα άτομα με μεγάλη ανάπτυξη, οι θέσεις εξόδου έκτακτης ανάγκης είναι σχετικές – υπάρχει περισσότερος χώρος για τα πόδια.

Η κάρτα επιβίβασής σας είναι ένα πέρασμα στο αεροπλάνο. Κρατήστε το, όπως ένα διαβατήριο, στο χέρι – θα πρέπει να παρουσιάζεται συνεχώς.

Βρείτε τον αριθμό της πύλης επιβίβασης στην κάρτα επιβίβασης και ακολουθήστε τις πινακίδες. Σε μεγάλα αεροδρόμια χρησιμοποιούνται επίσης αριθμοί τομέων – τότε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τον τομέα σας και μόνο τότε θα πρέπει να κάνετε τη σωστή προσγείωση.

4. Επιθεώρηση και έλεγχος διαβατηρίου

Πριν επιβιβαστείτε, θα χρειαστεί να κάνετε προβολή. Σε περίπτωση αναχώρησης στο εξωτερικό – επίσης έλεγχος διαβατηρίου.

Ο βαθμός επιθεώρησης εξαρτάται από τον αερολιμένα. Κατά κανόνα, πρέπει να αφαιρέσετε τα εξωτερικά ρούχα, τα καλύμματα κεφαλής, τα πάντα από τις τσέπες, αφαιρέστε το λουράκι. Μερικές φορές ζητούν να βγάλουν τα παπούτσια τους. Στο εξωτερικό, συνήθως καλούνται να πάρουν όλα τα ηλεκτρονικά από την τσάντα, τα οποία μπορεί να ζητήσουν να συμπεριλάβουν. Από καιρό σε καιρό, οι υπάλληλοι ασφαλείας ανακοινώνουν τους κανόνες ελέγχου – προσπαθήστε να τις ακούσετε και να τις εκτελέσετε.

Εδώ ελέγχουν τη μεταφορά υγρών. Σε γενικές γραμμές, όλο το υγρό πρέπει να μεταφέρεται σε αποσκευές. Εάν πρόκειται για φάρμακο πρώτων βοηθειών – υπάρχουν ορισμένοι κανόνες μεταφοράς, μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Ο έλεγχος διαβατηρίων πραγματοποιείται για πτήσεις στο εξωτερικό. Ο αξιωματικός της συνοριοφυλακής φροντίζει να μπορείτε να φύγετε από τη χώρα σας και να έχετε θεώρηση της χώρας υποδοχής. Επίσης, όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, περάσατε τα έθιμα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, πρέπει να περάσετε από τον πράσινο διάδρομο – αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε πράγματα που υπόκεινται σε τελωνειακή διασάφηση.

5. Επιβίβαση σε αεροπλάνο

Έχοντας περάσει όλες τις εξετάσεις, βρίσκεστε στη ζώνη υποβιβασμού. Σας συμβουλεύω πρώτα να βρείτε την πύλη σας, ακόμη και αν έχετε μια καλή προμήθεια χρόνου και θέλετε να πάτε για ψώνια. Ανάλογα με το αεροδρόμιο, η εκκίνηση της προσγείωσης στην πτήση σας μπορεί να ανακοινωθεί με hands-free ή απλά να προσκληθεί απευθείας στην έξοδο – προσέξτε την ώρα.

Πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο, θα σας ζητηθεί ξανά να εμφανίσετε την κάρτα επιβίβασής σας και το διαβατήριό σας. Θα μείνει με τη σπονδυλική στήλη της κάρτας επιβίβασης, υπάρχει επίσης ο αριθμός και ο τόπος που πρέπει να καταλάβετε στο αεροπλάνο.

Ανάλογα με το αεροδρόμιο, οι επιβάτες μεταφέρονται στο αεροπλάνο με λεωφορείο ή το αεροπλάνο μπορεί να οδηγήσει μέχρι το κτίριο και στη συνέχεια η προσγείωση πραγματοποιείται μέσω μιας τηλεσκοπικής σκάλας.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια προσπαθούν να κάνουν την πτήση σας όσο το δυνατόν πιο άνετα. Όλα τα αεροδρόμια διαθέτουν σύστημα οδηγών και πλοήγησης και κάθε εργαζόμενος θα χαρεί να βοηθήσει οποιονδήποτε επιβάτη με οποιαδήποτε ερώτηση.

Έχετε μια ωραία πτήση.

Loading...