10 συμβουλές τριάντα ετών από αυτούς πάνω από σαράντα

Λίγες εβδομάδες μετά την τριακοστή συγγραφέα του και επιχειρηματίας Μαρκ Manson απευθύνεται στους συνδρομητές του blog σας πάνω από τριάντα επτά χρόνια, με το αίτημα να μοιραστούν τις εμπειρίες της ζωής τους, που παράγονται κατά την περίοδο 30 έως 40 ετών.

Πάνω από 600 άτομα απάντησαν στο αίτημα, πολλοί από τους οποίους έστειλαν λεπτομερείς απαντήσεις σε πολλές σελίδες. Αναλύοντας τους, ο Μάρκος βρήκε, με κάποια έκπληξη, ότι μερικά συμβούλια ακουγόταν ξανά και ξανά από διάφορους ανθρώπους και σε μια ή την άλλη μορφή υπήρχαν εκατοντάδες φορές. Προφανώς, αυτές οι λίγες σκέψεις περιγράφουν με ακρίβεια τι συμβαίνει σε ένα άτομο που έχει ανταλλάξει την τέταρτη δεκαετία.

Παρακάτω είναι οι δέκα πιο συνηθισμένες συμβουλές από 600 επιστολές που αποστέλλονται στο Mark, κυρίως με τη μορφή άμεσων αποσπασμάτων. Κάποιοι δήλωσαν την ηλικία και το όνομά τους, μερικοί επιθυμούσαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

1. Ξεκινήστε τώρα την εξοικονόμηση για γήρατος, χωρίς καθυστέρηση

Έζησα μέχρι 30 χρόνια, χωρίς να σκέφτομαι τίποτα, αλλά μετά από τριάντα πρέπει να κάνετε μια μεγάλη οικονομική πρόοδο. Η αποταμίευση των συνταξιοδοτικών παροχών δεν πρέπει να αποσυρθεί Είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να κατανοείτε τα πράγματα όπως η ασφάλιση, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και η υποθήκη, γιατί τώρα αυτό το φορτίο βρίσκεται στους ώμους σας.

Μετρητά, 41 ετών

Η πιο σημαντική συμβουλή, η οποία ήταν παρούσα κυριολεκτικά σε κάθε επιστολή που στάλθηκε: ξεκινήστε αμέσως την οικοδόμηση της οικονομικής ευημερίας σας για να αρχίσετε να εξοικονομείτε τις αποταμιεύσεις σας για γηρατειά.

Για να γίνει αυτό, οι αναγνώστες πρότειναν να προβείτε στις εξής ενέργειες:

  1. Κάντε το κύριο καθήκον σας να εξοφλήσετε όλα τα χρέη και τα δάνεια το συντομότερο δυνατό.
  2. Δημιουργήστε ένα προσωπικό χρηματοοικονομικό “ταμείο σταθεροποίησης”. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς πόρους λόγω των προβλημάτων υγείας, των αγωγών, του διαζυγίου, των προβλημάτων στις επιχειρήσεις και ούτω καθεξής.
  3. Περάστε ένα μέρος του κάθε μισθού για την επιταχυνόμενη εξόφληση ενός δανείου ή αποθηκεύστε το σε ένα λογαριασμό αποταμίευσης.
  4. Απορρίψτε τις επιπόλαιες αγορές. Μην αγοράζετε στέγαση μέχρι να εξασφαλίσετε τις πιο προσιτές συνθήκες για εσάς με δάνειο ή υποθήκη.
  5. Μη επενδύετε σε κάτι που δεν καταλαβαίνετε. Μην εμπιστεύεστε τους μεσίτες ανταλλαγής.

Ένας από τους αναγνώστες έγραψε: “Εάν τα χρέη σας υπερβαίνουν το 10% του μισθού σας για το έτος, αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια σοβαρή προσοχή. Σταματήστε υπερβολικά τις δαπάνες, πληρώστε τα χρέη σας και αρχίστε να εξοικονομήσετε χρήματα ». Άλλο: “Θα ήθελα να αναβάλω περισσότερα χρήματα για μια βροχερή μέρα, επειδή οι απρόβλεπτες δαπάνες σκότωσαν κυριολεκτικά τον προϋπολογισμό μου. Και θα ήθελα να δώσω μεγαλύτερη προσοχή στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις μου, διότι σήμερα είναι πολύ μικρό για μένα ».

Μερικοί είχαν σοβαρά προβλήματα στη ζωή λόγω της ανικανότητάς τους να εξοικονομήσουν χρήματα μετά από τριάντα. Ένας αναγνώστης με το όνομα Jody εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε να εξοικονομεί το 10% του κάθε μισθού όταν ήταν 30 ετών. Η σταδιοδρομία της τελικά κατέβηκε κάτω και στο 57 της εξακολουθεί να ζει από μισθό σε μισθό.

Μια άλλη 62χρονη γυναίκα επίσης δεν έκανε προσωπική αποταμίευση, καθώς ο σύζυγός της κέρδισε περισσότερα. Μετά, διαζευγμένος και όλα τα χρήματα που έλαβαν μετά το διαζύγιο, αναγκάστηκε να δαπανήσει για την επίλυση των ξαφνικά άρχισαν προβλήματα υγείας. Εξάλλου, εξακολουθεί να ζει από μισθούς σε μισθούς με την προοπτική να τελειώνουν ημέρες σε γηροκομείο. Ένας άλλος αναγνώστης δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ζήσει με τα χρήματα του γιου του, δεδομένου ότι απροσδόκητα έχασε τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008 χωρίς να έχει εξοικονόμηση χρημάτων για λογαριασμό του.

Όλοι συγκεντρώνονται σε ένα: αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα το συντομότερο δυνατόν και όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ιστορία μιας γυναίκας που στην ηλικία των 30 ετών, έχοντας δύο γιους, εργάστηκε σε εργασία χαμηλής ειδίκευσης, είναι ενδεικτική και συνέχισε να εξοικονομεί χρήματα στο συνταξιοδοτικό της λογαριασμό. Από τότε που ξεκίνησε αρκετά νωρίς και με επιτυχία επένδυσε σε αποταμιεύσεις, πέτυχε οικονομική σταθερότητα για πρώτη φορά στη ζωή της. Τα λόγια της: “Μπορείτε να επιτύχετε οτιδήποτε. Απλά πρέπει να το κάνετε αυτό. “

2. Αρχίστε να φροντίζετε την υγεία σας τώρα, χωρίς καθυστέρηση

Το μυαλό σας θεωρείται ότι είναι 10-15 ετών νεότερο από την πραγματική ηλικία του σώματός σας. Η υγεία σας θα πάει πιο γρήγορα από ό, τι νομίζετε, και δεν θα το παρατηρήσετε καν.

Τόμ, 55 χρονών

Όλοι γνωρίζουμε πώς να φροντίζουμε για την υγεία μας. Γνωρίζουμε πώς να τρώμε σωστά, πώς να κοιμηθούμε σωστά, να ασκούμε, και ούτω καθεξής. Όμως, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων, η γνώμη των πρεσβυτέρων είναι πάντοτε ομόφωνη: να γίνουν υγιείς και να παραμείνουν στα γηρατειά τους. Σχεδόν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση έλεγαν αυτό, λέγοντας σχεδόν το ίδιο πράγμα: αυτό που κάνετε με το σώμα σας έχει σωρευτικό αποτέλεσμα. Το σώμα σας δεν διασπάται ξαφνικά μια μέρα, σταδιακά υποχωρεί σιγά σιγά τα χρόνια. Στα επόμενα 10 χρόνια, θα πρέπει να επιβραδύνετε αυτήν την καταστροφή.

Δεν μιλάμε για τη συνήθη συμβουλή “τρώνε περισσότερα λαχανικά”. Οι ασθενείς με καρκίνο που επέζησαν από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβητικούς και υπέρταση, άτομα με πόνο στις αρθρώσεις και χρόνιο πόνο – όλοι λένε το ίδιο πράγμα:

“Εάν θα μπορούσα να επιστρέψω και να αρχίσω, θα άρχιζα να τρώω υγιεινά τρόφιμα και να κάνω αθλήματα χωρίς να σταματήσω. Τότε βρήκα τον εαυτό μου μια δικαιολογία, αλλά δεν φαντάστηκα τις συνέπειες. “

3. Μην επικοινωνείτε με ανθρώπους που δεν σας αρέσουν

Μάθετε να λέτε “όχι” σε ανθρώπους, ενέργειες και δεσμεύσεις που δεν έχουν καμία αξία στη ζωή σας.

Hailey, 37 ετών

Μετά από εκκλήσεις για τη φροντίδα των φυσικών και οικονομικών της υγείας σας, το πιο συχνές συμβουλές από εκείνους που έχουν ζήσει την τέταρτη δεκαετία, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα: θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στο παρελθόν και έχτισε μια ισχυρή περιορισμούς στην προσωπική τους ζωή, να περνούν περισσότερο χρόνο με καλούς ανθρώπους .

Τι ακριβώς εννοούσαν;

Jane, 52: “Μην ανεχτείτε ανθρώπους που δεν σας αρέσουν καλά. Σημείο. Μην τους ανεχτείτε για χάρη οικονομικών οφελών. Μην τους ανεχτείτε για συναισθηματικούς λόγους. Μην τα ανεχτείτε για το καλό των παιδιών τους ή για το δικό σας καλό. “

Μην αφήνετε τους μέτριους ανθρώπους σε φίλους, δουλειά, αγάπη, σχέσεις και ζωή.

Σον, 43 ετών

Συνήθως οι άνθρωποι ξεπεράσουν τους δικούς τους περιορισμούς, επειδή είναι δύσκολο να βλάψει τα συναισθήματα κάποιου άλλου, ή να πέφτουν στην παγίδα του να θέλει να αλλάξει το άλλο άτομο, για να τον ευχαριστήσουν ή να τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα για τον εαυτό του. Δεν λειτουργεί ποτέ. Στην πραγματικότητα, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Ένας αναγνώστης με σοφία παρατήρησε: “Ο εγωισμός και τα προσωπικά συμφέροντα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές πρέπει να είστε σκληροί για να είστε καλοί. “

Είκοσι κόσμος φαίνεται να ανοίγει, γεμάτη ευκαιρίες, και η έλλειψη εμπειρίας τους κάνει να προσκολλώνται σε ανθρώπους, ακόμα και αν δεν το αξίζουν. Αλλά τριάντα έχουν ήδη μάθει ότι μια καλή σχέση υπάρχει με μεγάλη δυσκολία, υπάρχει πάντα αρκετός άνθρωποι στον κόσμο, η οποία θα πρέπει να είναι φίλοι, έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνετε το χρόνο σας σε αυτούς που δεν μας υποστηρίξει στην πορεία της ζωής μας.

4. Να είστε καλός σε εκείνους που σας ενδιαφέρουν

Rebecca, 40: “Τραγωδίες συμβαίνουν στη ζωή όλων, με την οικογένεια και τους φίλους του κάθε ατόμου. Να είστε το πρόσωπο στο οποίο μπορείτε να υπολογίζετε σε τέτοιες στιγμές. Νομίζω ότι το χάσμα μεταξύ τριάντα και σαράντα χρόνια – μια δεκαετία, όταν εσάς και τους αγαπημένους σας αρχίζει να συμβούν πολλά σκατά, που δεν θα μπορούσατε να σκεφτείτε ακόμη. Οι γονείς πεθαίνουν, οι σύζυγοι σας πεθαίνουν ή αλλάζουν, τα παιδιά συνεχίζουν να γεννιούνται, οι φίλοι διαζευγμένοι … Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε, κατά πάσα πιθανότητα, πόσο μπορείτε να βοηθήσετε ένα άτομο εκείνη την εποχή, απλά έχοντας μαζί του, να τον ακούσετε, να μην κρίνετε “.

Συνεπώς, για να ενισχύσουμε τα προσωπικά όρια εκείνων που δεν θέλουμε να αφήσουμε στη ζωή μας, πολλοί αναγνώστες καλούνται να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας που είναι πραγματικά κοντά σας.

5. Εστίαση σε αυτό που είστε πραγματικά καλός

Στη ζωή, τα πάντα βασίζονται σε συμβιβασμούς. Θυμάστε ένα πράγμα για να πάρετε άλλο, και δεν μπορείτε να πάρετε και τα δύο μαζί. Αποδεχτείτε αυτό.

Eldry, 60 ετών

Είκοσι ετών είναι γεμάτα όνειρα. Είναι σίγουροι ότι έχουν όλο τον χρόνο του κόσμου. Εγώ ο ίδιος είχα πολλές αυταπάτες για την ιστοσελίδα μου στα είκοσι μου – ότι θα γινόταν μόνο μία κατοχή πολλών. Πώς θα μπορούσα να γνωρίζω ότι τα περισσότερα από τα επόμενα δέκα χρόνια θα πρέπει να δαπανήσω για να είμαι επαρκώς ικανός σε αυτόν τον τομέα; Και τώρα που έχω τις σωστές ικανότητες, έχω τεράστια πλεονεκτήματα, αγαπώ αυτό που κάνω, έτσι γιατί να αφήσω όλα αυτά για χάρη κάποιου άλλου;

Με μια λέξη: εστίαση. Μπορείτε να επιτύχετε περισσότερα στη ζωή αν εστιάζετε στο να κάνετε ένα πράγμα πολύ, πολύ καλά.

Erickson, 49 χρονών

Ένας άλλος αναγνώστης: «Θα συμβούλευα τον εαυτό μου από το παρελθόν να επικεντρωθώ σε ένα ή δύο στόχους / όνειρα και να δουλέψω σκληρά για αυτούς. Μην αποσυρθείτε. ” Και ένα ακόμα: “Πρέπει να δεχτείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Για να επιτευχθεί κάτι στη ζωή, πολλοί θα πρέπει να θυσιάζονται. “

Ορισμένοι αναγνώστες παρατήρησαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη σταδιοδρομία τους στη στροφή του εικοστού αιώνα και, όπως και πολλές άλλες εκλογές, αυτό συχνά αποδεικνύεται λανθασμένο. Χρειάζονται χρόνια για να βρούμε κάτι που πραγματικά κάνουμε καλά και να φέρει ευχαρίστηση. Αλλά είναι καλύτερο να εστιάσετε στα κύρια πλεονεκτήματα και να τα φέρετε στο μέγιστο χρόνο με το χρόνο από το να πετύχετε το μισό σε κάτι άλλο.

Θα έλεγα τον εαυτό μου τριάντα χρόνια για να αποβάλω τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι και να καθορίσουν τα φυσικά πλεονεκτήματα, το πάθος μου και στη συνέχεια να οικοδομήσω τη ζωή μου γύρω από αυτό.

Σαρά, 58 ετών

Για μερικούς ανθρώπους θα κοστίσει πολλούς κινδύνους ακόμα και στην ηλικία των τριάντα. Αυτό μπορεί να σημαίνει την καταστροφή μιας καριέρας, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη περάσει δέκα χρόνια ζωής, την απώλεια εισοδήματος για την οποία εργάστηκε και στην οποία έχει ήδη συνηθίσει. Αυτό μας οδηγεί στο σημείο …

6. Μην φοβάστε να αναλάβετε κινδύνους, μπορείτε ακόμα να αλλάξετε

Richard, 41: “Αν και από την ηλικία των τριάντα περισσότερο πιστεύουν ότι θα πρέπει να κολλήσουν στην επιλεγμένη πορεία, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, έχω δει ανθρώπους που λυπάται περισσότερο για την απόφασή τους να το αφήσουν όπως είναι, αν και νόμιζαν ότι ήταν λάθος. Αυτά είναι τόσο γρήγορα τα δέκα χρόνια ζωής που μετατρέπουν τις μέρες σε εβδομάδες, εβδομάδες σε χρόνια. Και μέσα σε σαράντα χρόνια βρήκαν τον εαυτό τους στη μέση μιας κρίσης στη μέση ζωή, χωρίς να πάρουν τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα, το οποίο ήταν πριν από μια δεκαετία ».

Κυρίως λυπάμαι που δεν το έκανα.

Σαμ, 47 χρονών

Πολλοί παρατήρησαν ότι η κοινωνία απαιτεί από εμάς να “αποφασίσουμε” μέχρι την ηλικία των τριάντα ετών – με καριέρα, οικογενειακή κατάσταση, οικονομική κατάσταση και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, δεκάδες αποστέλλοντα μηνύματα ζήτησαν κυριολεκτικά να μην επιτρέψουν στις προσδοκίες των πολιτών από το «ενήλικα» να σας εμποδίσουν να αναλάβετε κινδύνους και να ξεκινήσετε τα πάντα από την αρχή.

Σύντομα θα είμαι σαράντα ένα και θα έλεγα τον εαυτό μου τριάντα χρονών: δεν πρέπει να ευθυγραμμίσετε τη ζωή σας με τα ιδεώδη που δεν πιστεύετε. Ζήστε τη ζωή σας, μην αφήστε κανέναν να την ελέγξει. Μην φοβάστε να βάζετε τα πάντα στο χάρτη, έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τα πάντα εκ νέου.

Λίζα, 41 ετών

Πολλοί αναγνώστες ενώθηκαν με την απόφαση να αλλάξουν τη σταδιοδρομία τους μετά από τριάντα και την επακόλουθη βελτίωση της ζωής τους. Ένας από αυτούς εγκατέλειψε μια εξαιρετικά αμειβόμενη δουλειά ως στρατιωτικός μηχανικός και έγινε δάσκαλος. Είκοσι χρόνια αργότερα, ονομάζει την καλύτερη απόφαση στη ζωή.

Ζητώντας την ερώτηση της μητέρας μου, έλαβα την απάντηση: «Θα ήθελα για μένα να σκεφτώ περισσότερο μη τυπικά. Ο πατέρας σου και έχω κάνει κάτι σαν ένα σχέδιο: να κάνει ένα πράγμα, τότε μια άλλη, στη συνέχεια, για τρίτη φορά, αλλά κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι δεν έχουμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε κριθεί πολύ στενά για τη ζωή μας και λυπάμαι λίγο αυτό. “

Aida, 49 ετών: “Λιγότερο φόβο. Λιγότερο φόβο. Λιγότερο φόβο. Το επόμενο έτος θα είμαι πενήντα, και έμαθα τώρα αυτό το μάθημα. Σε τριάντα χρόνια, ο φόβος ήταν η κινητήρια δύναμη δηλητηρίου της ζωής μου. Έχει επηρεάσει απίστευτα αρνητικά τον γάμο μου, την καριέρα μου, την αυτοεκτίμησή μου. Παρακαλώ ένοχο να ανησυχώ για το τι λένε οι άνθρωποι για μένα. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να αποτύχω. Ανησυχεί για τις συνέπειες. Αν θα μπορούσα να ζήσω ξανά αυτή τη φορά, θα κινδύνευα πιο συχνά. “

7. Πρέπει να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε και να αναπτύξετε

Stan, 48 ετών: “Έχετε δύο περιουσιακά στοιχεία, η απώλεια των οποίων δεν μπορείτε να συνθέσετε: το σώμα και το μυαλό σας. Οι περισσότεροι παύουν να αναπτύσσονται και να εργάζονται στον εαυτό τους μετά από είκοσι. Τα περισσότερα από τα τριάντα είναι πολύ απασχολημένα για να ανησυχούν για την αυτο-ανάπτυξη. Αλλά αν είστε ένας από τους λίγους που εξακολουθεί να μάθουν και να αναπτύξουν τη σκέψη τους και να φροντίζει για την ψυχική και σωματική υγεία σας, από την ηλικία των σαράντα θα είστε μπροστά από τους συμμαθητές τους στα έτη φωτός. “

Αν κάποιος μπορεί να αλλάξει σε τριάντα, τότε πρέπει να εργαστεί στον εαυτό του για να γίνει καλύτερος. Πολλοί αναγνώστες σημείωσαν ότι η απόφαση να καθίσουν στο γραφείο σε τριάντα χρόνια είναι μία από τις πιο χρήσιμες ενέργειες που έκαναν. Κάποιος έχει εγγραφεί για μαθήματα και σεμινάρια. Κάποιος ξεκίνησε πρώτα την επιχείρησή του ή μετακόμισε σε άλλη χώρα. Κάποιος άρχισε να επισκέπτεται ψυχολόγο ή άρχισε να ασκεί διαλογισμό.

Ο στόχος σας νούμερο ένα πρέπει να είναι η επιθυμία να γίνετε ο καλύτερος άνθρωπος, σύντροφος, γονέας, φίλος, συνάδελφος – με άλλα λόγια, να μεγαλώσετε ως άτομο.

Εμίλια, 39 ετών

8. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Συνηθίστε σε αυτό

Ο Θωμάς, 56 ετών: “Αν δεν έχετε πεθάνει ακόμα – διανοητικά, συναισθηματικά ή κοινωνικά – δεν μπορείτε να προβλέψετε τη ζωή σας για πέντε χρόνια μπροστά. Δεν θα πάει με τον τρόπο που περιμένεις. Έτσι, να σταματήσει να σκέφτεται ότι μπορείτε να προγραμματίσουν το μέλλον, να σταματήσει να υποφέρει αυτό που συμβαίνει τώρα, γιατί όλοι τα ίδια πράγματα θα αλλάξουν, και να ξεπεράσουν την επιθυμία να ελέγχουν την κατεύθυνση της ζωής σας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλές ευκαιρίες και να μην χάσετε τίποτα – δεν μπορείτε να χάσετε αυτό που δεν είχατε ποτέ. Επιπλέον, η αίσθηση της απώλειας είναι ο καρπός της σκέψης σας, η οποία θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου. “

Ένα από τα μαθήματα που έμαθα, συνοψίζοντας τα είκοσι γενέθλιά μου, ήταν ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Κρίνοντας με επιστολές από σαράντα χρόνια, ο κανόνας αυτός συνεχίζει να λειτουργεί και σε μεταγενέστερη ηλικία – στην πραγματικότητα, λειτουργεί για πάντα.

Τα περισσότερα από αυτά που θεωρείτε σημαντικά τώρα, θα φαίνονται εντελώς ασήμαντα σε δέκα ή είκοσι χρόνια, και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Αυτό ονομάζεται “ανάπτυξη”. Απλά προσπαθήστε να μην πάρετε πολύ σοβαρά όλη την ώρα.

Simon, 57 ετών

Prue, 38 ετών: “Παρά την αίσθηση της αδιαλλαξίας που σας συνοδεύει αυτή τη δεκαετία, δεν ξέρετε τι θα συμβεί. Και κανείς δεν ξέρει. Παρόλο που ενοχλεί αυτούς που προσκολλώνται στη μονιμότητα και την ασφάλεια, δίνει ελευθερία, μόλις συνειδητοποιήσετε τη απλή αλήθεια: τα πάντα αλλάζουν διαρκώς. Στο τέλος, μπορούν να έρθουν πραγματικά θλιβεροί χρόνοι. Μην σταματήσετε τον πόνο και μην το αποφύγετε. Η θλίψη γίνεται στη ζωή του καθενός, είναι αποτέλεσμα μιας ανοιχτής και παθιασμένης ψυχής. Εκτιμήστε το. Πρώτα απ ‘όλα, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους, επειδή η ζωή είναι ένα θαυμάσιο ταξίδι, το οποίο γίνεται όλο και καλύτερο ».

Θα ήθελα να ενημερωθείτε από τριάντα, σαράντα χρόνια που η ζωή μου θα είναι γεμάτη με ανόητα πράγματα διαφορετικά, αλλά ηλίθιοι … Έτσι, τριάντα χρόνια, εγώ δεν κρίνω τα κάτω. Εξακολουθείτε να μην ξέρετε τίποτα. Και είναι καλό.

Shirley, 44 ετών

9. Επενδύστε στην οικογένειά σας – αξίζει τον κόπο

Μετρητά, 41 χρόνια: “Περάστε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας. Καθώς μεγαλώνετε, οι σχέσεις σας αλλάζουν και ο τρόπος με τον οποίο αλλάζουν θα εξαρτηθεί από εσάς. Οι γονείς σας θα σας βλέπουν πάντα ως παιδί μέχρι να τους παρουσιάσετε ως ανεξάρτητοι ενήλικες. Όλοι γερνούν. Όλοι πεθαίνουν. Πάρτε το χρόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τη σωστή σχέση και να απολαύσετε την οικογενειακή σας ζωή. “

Ήμουν συγκλονισμένος με γράμματα για την οικογένεια και ασφυκτικά από τη δύναμή τους. Η οικογένεια είναι ένα νέο μεγάλο θέμα για την επόμενη δεκαετία της ζωής μας, γιατί αρχίζει να μας απασχολεί και από τις δύο πλευρές. Οι γονείς σας γερνούν και πρέπει να σκεφτείτε πώς θα επικοινωνήσετε μαζί τους ως ενήλικες. Και πρέπει να σκεφτείτε την κατασκευή της δικής σας οικογένειας.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να αφήνουν στο παρελθόν όλα τα παράπονα και τα προβλήματα με τους γονείς και να μάθουν να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Ένας αναγνώστης έγραψε: “Είστε πολύ παλιά για να κατηγορήσετε τους γονείς σας για τις δικές τους ελλείψεις. Σε είκοσι, θα μπορούσατε να τρέξετε μακριά από το σπίτι. Στα τριάντα είσαι ενήλικας. Σοβαρά. Να είστε πάνω από αυτό. “

Τότε ο καθένας μας έχει την ακόλουθη ερώτηση: Έχουμε ένα μωρό ή όχι;

Ο Kevin, 38 ετών: “Δεν έχετε χρόνο. Δεν έχετε χρήματα. Πρέπει πρώτα να κάνεις καριέρα. Αυτό θα θέσει τέρμα στην οικεία ζωή σας. Σταμάτα … Τα παιδιά είναι υπέροχα. Σας κάνουν καλύτερο σε όλα. Σας αναγκάζουν να προχωρήσετε πέρα ​​από τις ευκαιρίες. Σας κάνουν ευτυχισμένους. Μην καθυστερείτε τη γέννηση των παιδιών. Εάν δεν το έχετε κάνει πριν από τριάντα, τώρα είναι η ώρα. Ποτέ δεν θα μετανιώσετε.

Ο “σωστός” χρόνος για τα παιδιά δεν θα έρθει ποτέ, επειδή δεν έχετε ιδέα τι είναι μέχρι να δοκιμάσετε. Αν έχετε καλό γάμο και περιβάλλον για την εκπαίδευση, προσπαθήστε να τα πάρετε όσο το δυνατόν συντομότερα, θα σας χαρίσει πολλή χαρά.

Cindy, 45 χρονών

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν πολλά παρόμοια γράμματα. Ανώνυμος, 43 ετών: «Ό, τι έχω μάθει τα τελευταία 10-13 χρόνια – είναι τα μπαρ, τις γυναίκες, τις παραλίες, το πόσιμο, clubs, ταξίδια σε άλλες πόλεις, γιατί δεν έχω καθηκόντων, εκτός από την εργασία. Θα έδινα όλη αυτή τη μνήμη για μια καλή γυναίκα που θα με αγαπούσε πραγματικά … και ίσως για μια οικογένεια. Θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι καλύτερο να μεγαλώσουμε πραγματικά και να ξεκινήσουμε μια οικογένεια παρά να πετύχουμε να εργαστούμε.

Εξακολουθώ να απολαμβάνω τη ζωή, αλλά μερικές φορές στο επόμενο πάρτυ νιώθω σαν κάποιος που συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο αφού το τελειώσει. Οι άνθρωποι γύρω μου ερωτεύονται και χτίζουν σχέσεις. Όλοι μου οι κορίτσια έχουν παντρευτεί και πολλοί – όχι μόνο μία φορά! Όντας μονίμως ήχοι δροσεροί για όλους τους παντρεμένους φίλους μου, αλλά κανείς δεν πρέπει να επιλέξει αυτό το μονοπάτι στη ζωή τους. “

Θα έλεγα στον εαυτό μου να σταματήσω να ψάχνω για έναν πρίγκιπα σε ένα άσπρο άλογο και να είσαι ευγνώμων για μια σχέση με έναν καλό έξυπνο άνθρωπο που πραγματικά ενδιαφέρεται για μένα. Τώρα είμαι μόνος και φαίνεται ότι είναι πολύ αργά για να γίνει κάτι γι ‘αυτό.

Farah, 38 ετών

Από την άλλη πλευρά, πολλές επιστολές εξέφρασαν την αντίθετη άποψη.

Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να έχετε οικογένεια και παιδιά, αν δεν θέλετε. Αυτό που κάνει κάποιον χαρούμενο δεν κάνει όλους ευτυχισμένους. Αποφάσισα να παραμείνω ως γκρουπ χωρίς παιδιά και να ζήσω ακόμα μια πλούσια και ευτυχισμένη ζωή. Κάνε ό, τι είναι καλύτερο για σένα.

Ανώνυμος, 40 ετών

Συμπέρασμα: Αν και η οικογένεια δεν είναι κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την ευτυχία, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η οικογένεια αξίζει πάντα την προσπάθεια που βάζουν σε αυτήν. Φυσικά, παρέσχε μια υγιή και αρμονική σχέση σε αυτό.

10. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, σεβαστείτε τον εαυτό σας

Να είστε λίγο εγωιστής και να κάνετε κάτι καλό για σας κάθε μέρα, κάτι άλλο – κάθε μήνα και κάτι υπέροχο – κάθε χρόνο.

Νανσί, 60 ετών

Αυτό το στοιχείο σπάνια επισημάνθηκε στις επιστολές των αναγνωστών, αλλά κατά κάποιον τρόπο ήταν παρόν σχεδόν σε κάθε ένα από αυτά: φροντίστε τον εαυτό σας καλύτερα. Δεν υπάρχει κανείς που να φροντίζει ή να σκέφτεται για εσάς όσο εσείς ο ίδιος. Η ζωή είναι δύσκολη, έτσι μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας τώρα, γιατί αργότερα θα είναι πιο δύσκολο να το κάνετε.

Πολλοί χρησιμοποίησαν το παλιό κλισέ: «Μη σπαταλάτε την ενέργειά σας στα μικρά πράγματα της ζωής». Ο εξήνταχρονος Eldry σημείωσε με σύνεση: “Όταν αντιμετωπίζετε ένα άλλο πρόβλημα, ρωτήστε τον εαυτό σας, το αποτέλεσμα θα κάνει τη διαφορά σε πέντε ή δέκα χρόνια; Εάν όχι, περάστε μερικά λεπτά σε αυτό και ζήστε. ” Οι περισσότεροι αναγνώστες συμφωνούν με τον απλό κανόνα – να δεχτούν τη ζωή όπως είναι, με όλες τις ατέλειές της.

Αυτό που μας φέρνει στο τελευταίο απόσπασμα από τον Martin, 58 ετών:

«Όταν ήμουν σαράντα, ο πατέρας μου μου είπε ότι θα μου άρεσε να είναι σαράντα, γιατί σε είκοσι νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα, σε τριάντα έχετε συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν είναι έτσι, και σε σαράντα μπορείτε επιτέλους να χαλαρώσετε και απλά να πάρουν τα πράγματα όπως τι είναι. Σε πενήντα οκτώ θέλω να πω ότι είχε δίκιο. “