Επανεκκινήστε την πραγματικότητά σας

Θα θέλατε να γίνετε πιο όμορφοι, πιο έξυπνοι ή ισχυρότεροι; Φυσικά, εάν εργάζεστε στον εαυτό σας, μπορείτε να το επιτύχετε αυτό. Αλλά υπάρχει ένα “αλλά”. Ο δρόμος της αυτοσυνείδησής σας μπορεί να είναι στο δρόμο σας. Συχνά είναι πολύ περιορισμένη.

Ο άνθρωπος ο ίδιος διαμορφώνει την πραγματικότητά του και δεν είναι τέλειος. Ως εκ τούτου, η επανεκκίνηση των δικών σας ιδεών για τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας μπορεί να έχει έναν εκπληκτικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και την ευτυχία.

Δεχόμαστε την πραγματικότητα όπως μας παρουσιάζονται.

Το θέαμα Truman

Η ιδέα της επανεκκίνησης της πραγματικότητας είναι πολύ απλή. Συχνά οι άνθρωποι «πνίγονται» στη ρουτίνα, η κοσμοθεωρία τους περιορίζεται στα συνηθισμένα φαινόμενα, όπως το πλαίσιο εικόνας, οι πολικές οπτικές γωνίες σβήνονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να επανεκκινήσετε. Αλλά πριν εξετάσουμε τις μεθόδους επανεκτίμησης του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας, ας μιλήσουμε για την αντίληψη ως τέτοια.

Πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο

Ο νευροεπιστήμονας στο Baylor College of Medicine και συγγραφέας του βιβλίου «Ινκόγκνιτο: Η μυστική ζωή του εγκεφάλου σας» από τον David Iglmen (David Eagleman) πιστεύει ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο στο βαθμό που χρειάζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αντίληψη μπορεί να είναι πολύ ευρύτερο.

Ανοίγουμε τα μάτια μας και πιστεύουμε ότι βλέπουμε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά όσο πιο βαθιά η επιστήμη μελετά τα κανάλια απόκτησης πληροφοριών, τόσο πιο προφανές γίνεται ότι οι αισθήσεις μας και ο εγκέφαλος είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής εικόνας του κόσμου. Έτσι, κοιτάμε το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και βλέπουμε λιγότερο από το ένα δισεκατομμύριο των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό (αυτό που οι φυσικοί ονομάζουν ορατό φως). όλα τα υπόλοιπα είναι αόρατα στα μάτια του ανθρώπου.

Δεχόμαστε την πραγματικότητα, αλλά το βλέπουμε, σαν μέσα από ένα μικρό παράθυρο. Για παράδειγμα, οπτικές ψευδαισθήσεις. Μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι η φυσική πραγματικότητα γύρω από έχει αλλάξει. Αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα λάθος της αντίληψης.

Οι ιδέες μας για τον φυσικό κόσμο σχηματίζονται με βάση την αντίληψη. Ωστόσο, οι γνωσιακές δεξιότητες του ανθρώπου είναι περιορισμένες, επειδή οι άνθρωποι τείνουν να τοποθετούν τις δικές τους απόψεις πάνω από τις απόψεις των άλλων.

Ένας ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια Timothy Wilson εξηγεί ότι πολλά πράγματα συμβαίνουν ασυνείδητα.

Ο κόσμος εμφανίζεται μπροστά μας ως έτοιμη πραγματικότητα. Δεν γνωρίζουμε πόσα φαινόμενα πέρασαν από τη συνείδησή μας και πόσοι δεν είναι.

Ο ψυχολόγος Lee Brosan καλεί αυτόν τον αφελούμενο ρεαλισμό.

Όλοι πιστεύουν ότι η εικόνα του κόσμου είναι πραγματικότητα και, αντιμέτωπη με την «εξωγήινη πραγματικότητα», θεωρεί ότι ο φορέας του είναι ανώμαλος.

Για το λόγο αυτό γεννιούνται συχνά διαμάχες.

Ο David Eagleman ονομάζει αυτό το Umwelt.

Το Umwelt είναι η πλησιέστερη περιοχή του γύρω κόσμου, την οποία το άτομο είναι ικανό να απορροφήσει.

Ο όρος δανείζεται από τη βιολογία, όπου εισήχθη από τον Jakob Ikskljul. Και αν και πιστεύεται ότι ο άνθρωπος – το μόνο ζώο που δεν έχει ένα συγκεκριμένο Umwelt, Iglmen πιστεύει ότι το πρώτο βήμα είναι να κάνετε επανεκκίνηση – είναι η υιοθέτηση Umwelt της.

Αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς της αντίληψής σας και την ύπαρξη «εξωγήινων πραγματικοτήτων» σας δίνει πνευματική ταπεινοφροσύνη.

Αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι πέρα ​​από την πραγματικότητά σας υπάρχουν πολλά που δεν βλέπετε, αυτό που είναι μέρος των πραγματικοτήτων άλλων ανθρώπων. Αυτό είναι χρήσιμο όταν δημιουργείτε μια υπόθεση σε ένα ή άλλο λογαριασμό.

Η κατανόηση του πού βρίσκονται τα σύνορά σας στο Umwelt μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση της πραγματικότητας και να κοιτάξει τον κόσμο διαφορετικά.

Η επανεκκίνηση δεν θα συμβεί με το πάτημα ενός δακτύλου – ο εγκέφαλος θα πρέπει να εκπαιδεύσει έτσι ώστε να μαθαίνει να αντιλαμβάνεται τις οπτικές γωνίες που ξεπερνούν το προσωπικό περιβάλλον. Ας δούμε τους διάφορους τρόπους για να το κάνουμε αυτό.

Μεταμόρφωση της παγκόσμιας προοπτικής

Το πρώτο βήμα στο δρόμο για επανεκκίνηση είναι να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας. Για να εξετάσουμε τα πράγματα ευρύτερα, να είμαστε πιο προσεκτικοί στον συνομιλητή, να λύνουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα – όλα αυτά είναι πιο εύκολο να αναφερθούν παρά να γίνουν. Αλλά υπάρχουν συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν.

Χρονικό όριο πέντε λεπτών

Ενθουσιάστηκε και ξέσπασε χωρίς να σκέφτεται – οι περισσότεροι από εμάς λυπούμαστε όταν τα επιχειρήματα δεν είναι αυτά που λένε ή το κάνουν πολύ συναισθηματικά. Ένας από τους ιδρυτές της περίφημης εταιρίας 37signals, καθώς και ο συν-συγγραφέας του δημοφιλούς ιστολογίου Signal vs Noise, ο Jason Fried (Jason Fried) κατέληξε σε μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα – ένα χρονικό όριο πέντε λεπτών.

Μια μέρα στο συνέδριο, υποστήριξα σχολαστικά με τον αντίπαλό μου. Ενώ ξαφνικά δεν είπε: “Guy, πάρτε ένα χρόνο-έξω!”. Τον ρώτησα τι εννοούσε; Απάντησε ότι είναι φυσιολογικό να έχουν διαφορετικές απόψεις και να τους υπερασπιστούν. Αλλά η κατανόηση και η αποδοχή ορισμένων ιδεών απαιτεί χρόνο.

Σκεφτείτε για πέντε λεπτά και, στη συνέχεια, πείτε μου εάν θέλετε να διαφωνήσετε ξανά. Είχε δίκιο. Σε αυτή τη συζήτηση, ήθελα μόνο να αποδείξω κάτι, να μην μάθω κάτι.

Μερικές φορές δεν έχετε ούτε πέντε λεπτά – χρειάζεστε μια άμεση αντίδραση. Όμως, κατά τη στιγμή της επικοινωνίας μέσω e-mail, κοινωνικά δίκτυα, ή ακόμα και απαντώντας σε ερωτήσεις στο συνέδριο, μπορείτε να επιζήσει αρκετό καιρό για να σταματήσετε για να ζυγίσει και να εξετάσει την απάντησή της. Αφήστε τον εγκέφαλο να «χωνεύσει» τις εισερχόμενες πληροφορίες – αυτό θα επηρεάσει απαραιτήτως τις δικές σας απόψεις.

Καλειδοσκόπιο των κρίσεων

David Foster Wallace (David Foster Wallace), μια από τις σημαντικότερες αμερικανικές συγγραφείς της εποχής μας, έχει επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο ενός εγωκεντρική όραμα και η σκέψη «εξ ορισμού». Κατά την άποψή του, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοκιμάσετε την άποψη κάποιου άλλου.

Φανταστείτε ότι στέκεστε στη γραμμή στο σούπερ μάρκετ. Πριν από σας – μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί. Είναι ιδιότροπο, τον πέταξε στον πάπα. Μην σπεύδετε να την καταδικάσετε, νομίζετε, πώς θα ενεργούσατε στη θέση της;

Ένα άλλο παράδειγμα. Ήσασταν κλαδεμένος στο δρόμο. Η πρώτη αντίδραση – αρνητικά, αλλά αν φανταστείτε τον εαυτό σας ως αγενής οδηγού και να σκεφτούμε ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να έχετε για αυτό, η απόφαση του κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Ο Wallace συνιστά να κάνουμε τακτικά τέτοια κόλπα – αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω του.

Προβολή από την πλευρά

Μια άλλη αποτελεσματική τεχνική, που περιγράφεται από τον Wallace, είναι να δούμε τη δουλειά σας, τη δημιουργικότητά σας ή μόνο μια μέρα από την πλευρά της.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια μέθοδο για την εξάλειψη του ερεθισμού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δηλώσετε μια ενοχλητική κατάσταση (προφορικά ή γραπτώς) από ένα τρίτο μέρος. Θεωρείται ότι αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να προσεγγίσετε αντικειμενικά την αξιολόγηση της κατάστασης, αφαιρώντας από τα αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με αυτή την εμπειρία. Αυτό το είδος αποστασιοποίησης μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τις απόψεις για την κατάσταση, αλλά και την ίδια την κατάσταση.

Το όραμά μου είναι μόνο το όραμά μου. Δεν είναι η μόνη. Η εξέταση αυτής ή αυτής της κατάστασης από έξω είναι μια καλή άσκηση για την αυτο-ανάπτυξη.

Αυτή η τεχνική αποκαλύπτει συχνά κρυφά προβλήματα που δεν μπορείτε να δείτε λόγω του Umwelt.

Μετασχηματισμός του “εγώ”

Έτσι, ο καθένας από εμάς έχει μια σειρά ψυχικών φίλτρων μέσω των οποίων κοιτάμε τον κόσμο. Δεν είναι κακό. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε ποια φίλτρα έχουμε. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να τα αλλάξεις.

Αλλάζοντας την αυτογνωσία, αναπόφευκτα αλλάζετε την πραγματικότητα γύρω σας. Πώς να αλλάξετε το “εγώ”; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι.

Ο συντάκτης της ζωής

Η ζωή, ως συλλογή ιστοριών, αποτελείται από πολλές ιστορίες. Αυτά διαμορφώνονται υποσυνείδητα, αλλά από αυτά διαμορφώνεται η αίσθηση της πραγματικότητας. Τα καλά νέα είναι ότι, όπως και κάθε ιστορία, αυτές οι ιστορίες μπορούν να “επεξεργαστούν”.

Γιατί; Να αλλάξετε την αυτογνωσία και, ίσως, να γίνετε πιο ευτυχισμένοι. Στην πράξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άσκηση Pannebucker. Οι κανόνες είναι οι ακόλουθοι:

  1. Βρείτε ένα απομονωμένο μέρος.
  2. Γράψτε ένα πρόβλημα που σας ενοχλεί, 15 λεπτά.
  3. Επαναλάβετε αυτό για τρεις ημέρες.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι κάθε φορά που βάζετε τις σκέψεις σας σε χαρτί για ένα ή άλλο πρόβλημα, γίνεται ολοένα και πιο λεπτή. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο να κατανοήσουμε την αιτία της πιο βαθιά, αλλά και να την “επεξεργαστούμε”. Επιπλέον, αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να ερμηνεύσετε ξανά τη συμπεριφορά σας με έναν νέο τρόπο.

Αυτοτροφοδοτούμε

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern, ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τον εσωτερικό του κόσμο αλλάζοντας την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του. Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτό το αποτέλεσμα της ένδυσης: αυτό που φοράτε επηρεάζει σας και την αντίληψή σας για τον κόσμο. Πράγματι, σε μια γραβάτα νιώθεις πιο ώριμη, και η στολή προσθέτει πειθαρχία.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να αλλάξετε το “εγώ σας” επανεξετάζοντας την ντουλάπα σας. Προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε ένα τέτοιο πείραμα στον εαυτό σας Φορέστε όπως ποτέ δεν ντυμένος, και προσέξτε τον εαυτό σας, εάν η αυτοτροφοδότηση και η στάση σας προς τον κόσμο γύρω θα αλλάξουν.

Μάσκες

Δοκιμάστε μια ώρα για να είστε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο (για παράδειγμα, για να γίνετε ένας ήσυχος χαρούμενος ή αντίστροφα). Αυτό είναι κάπως περίεργο, οπότε είναι καλύτερα να το κάνετε στο περιβάλλον των ξένων.

Μια μακρά πτήση ή ένα ταξίδι με σιδηρόδρομο είναι η ώρα για μετενσάρκωση.

Ο David Foster Wallace είχε μια τέτοια εμπειρία και έτσι το περιγράφει. Δοκιμάστε τον εαυτό σας, η μάσκα άλλων προσωπικοτήτων είναι διασκεδαστική. Φανταστείτε εάν ταξιδεύετε με τρένο ή πετάτε με αεροπλάνο. Πήρατε σε μια συνομιλία με έναν συντροφικό ταξιδιώτη. Από τη φύση, είστε ένας εσωστρεφής, αλλά κάπου κατά βάθος θα ήθελε να είναι πιο κοινωνικός, να είναι το κέντρο της έλξης σε πάρτι, κλπ Ποτέ δεν θα είναι εξωστρεφής, αλλά μια πολύωρη πτήση ή τρένο ταξίδι – .. Ήρθε η ώρα για την μετενσάρκωση.

Θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο είναι να δοκιμάσετε τη μάσκα της “ψυχής της εταιρείας”.

Η αντίληψη της μηχανής

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει για να επανεκκινήσετε την πραγματικότητά σας είναι να απαλλαγείτε από τη μηχανικότητα. Πολλές πράξεις και φαινόμενα είναι τόσο κοινά που τα δεχόμαστε στο μηχάνημα χωρίς τη χρήση γνωστικών μηχανισμών. Ξεφορτωθείτε αυτό θα βοηθήσει τα ακόλουθα κόλπα.

Αναδιάταξη

Το πιο απλό είναι να αλλάξετε το εσωτερικό του σπιτιού. Αν τα χρόνια της ζωγραφικής κρέμονται στα ίδια μέρη και τα έπιπλα δεν αλλάζουν θέση, σταματά να υπάρχει για σας.

Η έννοια αυτής της μεθόδου δεν είναι να κάνετε μια παγκόσμια επισκευή και να αλλάξετε το σπίτι σας πέρα ​​από την αναγνώριση. Αρκεί να κάνετε πολύ μικρές ρυθμίσεις (επανατοποθετήστε το βάζο από το τραπέζι στο ράφι, αγοράστε έναν λαμπτήρα δαπέδου κ.λπ.) για να ξυπνήσετε τη μνήμη και την προσοχή. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τα καινούργια στο γνωστό από καιρό.

Άγνωστη διαδρομή

Μια παρόμοια τεχνική είναι μια αλλαγή στη συνήθη διαδρομή (ακόμη και παρά την εφοδιαστική). Δεν είναι απαραίτητο να επιστρέψετε από την εργασία κάθε φορά σε έναν καινούργιο δρόμο. Αλλά από καιρό σε καιρό πρέπει να επιλέξετε άλλους τρόπους για να επεκτείνετε τα όρια της πραγματικότητάς σας. Επιπλέον, μπορείτε μερικές φορές να γυρίσετε ανάποδα μια καθιερωμένη καθημερινή ρουτίνα.

Αντί να καταλήξουμε

Κάποιος θα πει: «Η πραγματικότητά μου μου ταιριάζει! Γιατί πρέπει να επανεκκινήσω “. Αλλά να θυμάστε: δεν έχει σημασία πόσο άνετα είστε, η αντίληψή σας περιορίζεται στο umvelt. Τα σύνορά του μπορούν να επεκταθούν (τώρα ξέρετε πώς). Και, ίσως, είναι εκεί – κάπου πέρα ​​από τον ορίζοντα της τρέχουσας αντίληψής σας – η ευτυχία σας «κρύβεται».

Loading...