25 ιδέες για ένα νέο χόμπι και 50 βοηθοί πόρων

1. Η καλλιγραφία είναι η τέχνη της ωραίας γραφής

Καλλιγραφία
Λειτουργία χρωμάτων λαμπτήρων

Εάν νομίζετε ότι η καλλιγραφία είναι μόνο ιερογλυφική, τότε εσείς κάνετε λάθος. Η καλλιέργεια των επιστολών στην τάξη της τέχνης μπορεί να είναι κυριλλικό και αραβικό σενάριο και εβραϊκά. Και αυτό είναι πάντα περισσότερο από το σχέδιο. Η καλλιγραφία είναι καθαρή δημιουργία και ο Ζεν.

Λήψη στην καλλιγραφία:

 1. Το “Ultramarine” είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για τη γκράφιτι, την τέχνη του δρόμου, το σχεδιασμό, την τέχνη και την οδική κουλτούρα στη Ρωσία και στο εξωτερικό. Ένα ξεχωριστό τμήμα είναι αφιερωμένο στην καλλιγραφία.
 2. Το Calligraffiti.nl είναι ο τόπος ενός από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες καλλιτέχνες Niels Mölmann, γνωστού ως Shoe. Θεωρείται εφευρέτης του στυλ καλλιγραφίας.

2. Dudling και στάγδην – παράλογη ζωγραφική

Dudling και Sentangle
sibmama.ru

Αυτό το μάθημα θα ταιριάζει σε εκείνους που αρχίζουν να κακογραφούν μόλις πάρουν το εργαλείο γραφής στα χέρια τους. Dudling από τα αγγλικά και μετάφραση – “doodle”. Αυτό είναι ένα παράλογο στυλ σχεδίασης, η ανάπτυξη μνήμης και δημιουργικότητας, καθώς και μια ανεξάρτητη μορφή σύγχρονης τέχνης.

Βιασύνη σε dudling και zentangle:

 • Tanglepatterns.com – ένα γνωστό site με τεράστιο αριθμό σχεδίων για τη δημιουργία πλακιδίων Sentangle.
 • Zendoodle – μια μεγάλη κοινότητα για τους λάτρεις του dudling και zentangle.

3. Marbling – αντλώντας από το νερό

Marbling
youtube.com

Έχετε αναζητήσει ποτέ φανταχτερά στοιχεία από τα σύννεφα στον ουρανό; Στη συνέχεια, αυτό είναι ένα χόμπι για εσάς: τα αδιάλυτα χρώματα δημιουργούν ένα μοτίβο στην επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια μεταφέρονται σε χαρτί, ύφασμα ή οποιαδήποτε επιφάνεια. Αποδεικνύεται πολύ ασυνήθιστο και όμορφο, αλλά η διαδικασία πραγματικά γοητεύει.

Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές μαρμελάδας: το Περσικό Έβρο και το Ιαπωνικό Σουλινάγκα. Το πρώτο κυριαρχείται από αφηρημένα πρότυπα, και στα δεύτερα κυκλικά διαζύγια.

Βιασύνη στην τέχνη του μαρμάρου:

 • Το Marbling.org είναι μια διεθνής κοινότητα μαρμάρων με μια βιβλιοθήκη, μια γκαλερί και ένα φόρουμ.
 • Suminagashi.com – μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο Suminagashi και άλλα είδη μαρμάρων.

4. Ψύξη – παγωμένο φως

Πάγωμα
popmech.ru

Ίσως έχετε ήδη συναντήσει παράξενους νέους ανθρώπους που φτιάχνουν φακούς μπροστά στις κάμερες. Αυτά είναι τα frizlaytery. Από το αγγλικό πάγωμα – “πάγωμα” και φως – “φως”. Το φως φαίνεται να παγώνει στον παγωμένο αέρα, όταν αφαιρείται σε μεγάλη έκθεση. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνικής δημιουργούνται τόσο όμορφες αφαιρέσεις όσο και συμπαγείς συνθέσεις εικόνων. Το κύριο πράγμα δεν είναι η επεξεργασία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Βιασύνη στο φριτέλι:

 • Το Lpwa.pro είναι μια παγκόσμια συμμαχία ελαφριάς σχεδίασης.
 • Το Freezelight.ru είναι έργο τέχνης ρωσικής γλώσσας του συγγραφέα αφιερωμένο στο σχέδιο με το φως. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε μαθήματα βίντεο και μια γκαλερί με απότομα έργα.

5. Mehendi – ζωγραφική χέννα στο σώμα

Mehendi
salonbeauty24.info

Μια αρχαία ανατολική παράδοση, η οποία στον 21ο αιώνα είναι και πάλι στο κύμα της δημοτικότητας. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες που αναπτύσσονται στο mehendi, και αν αναζητάτε και νέες μορφές, τότε προσπαθήστε να ζωγραφίζετε χέννα στο σώμα. Μια άλλη μορφή ενθουσιασμού του mehendi είναι η φωτογράφηση σε εικόνες που δημιουργούνται στη βάση του, συμπεριλαμβανομένων και των nu-stylistics.

Βιασύψτε στο mehendi:

 • Mehendischool.ru – online μάθηση ζωγραφική χέννα.
 • Το MehndiART του Nidhi είναι το κανάλι YouTube του συγγραφέα με video mehendi για αρχάριους.

6. Kanzashi – στολίδια κορδέλα

Kanzashi
qulady.ru

Το Kanzashi είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό στολίδι για τα μαλλιά που φορούν οι γυναίκες με ένα κιμονό. Έχουμε αυτόν τον όρο αποκτήσει έναν νέο ήχο – Kanzash – και ένα νέο νόημα. Το Kanzashi είναι η τεχνική της κεντητικής, με τη βοήθεια των οποίων δημιουργούνται όμορφες φουρκέτες, καρφίτσες και άλλα στολίδια. Για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας προς αυτή την κατεύθυνση, θα χρειαστείτε αρκετές σατέν κορδέλες, ένα κερί ή έναν αναπτήρα και μια βελόνα και νήμα.

Βιασύνη στο Κάνσας:

 • Kanzashi.club – ένας τόπος όπου συγκεντρώνονται master classes και λογοτεχνία για το Kanzash.
 • “Fair of Masters” – στο τμήμα που αφιερώνεται στο Kanzash, υπάρχουν πολλά μαθήματα φωτογραφίας και βίντεο.

7. Πλέξιμο – μάλλινο μαλλί

Πλένεται
livemaster.ru

Η επίστρωση είναι η τεχνική της κεντητικής εργασίας, όταν δημιουργούνται ογκώδη σχέδια, παιχνίδια, πάνελ και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Υπάρχουν αρκετές κατευθύνσεις: ξηρή, υγρή επίστρωση, nuno-felting. Για εργασία, θα χρειαστεί μαλλί προβάτου, ειδική βελόνα ή διάλυμα σαπουνιού. Το χόμπι είναι ιδανικό για γυναίκες και παιδιά.

Βιασύνη σε felftinge:

 • Woolwares.ru – ένας δικτυακός τόπος για felting για αρχάριους με video και master classes.
 • Club.osinka.ru – τμήμα φόρουμ σχετικά με το φιλτράρισμα στον πιο δημοφιλή ιστότοπο σχετικά με την κατασκευή κεντήματος.

8. Isografika – κεντήματα σε χαρτόνι

Σε εμάς αυτή η απασχόληση ονομάζει επίσης ένα σχέδιο νήμα ή είναι απλή izoninju, και στις αγγλόφωνες χώρες – κεντήματα σε χαρτί (“ένα κεντημένο σε χαρτί”). Το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργηθεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι το χοντρό χαρτί και το νήμα. Εξαιρετική για τη διανομή της δημιουργικότητας με τα παιδιά.

Λήψη στη εικονογραφία:

 • “Χώρα των Διδασκάλων” – αυτή η περιοχή περιέχει πολλές κύριες τάξεις και παραδείγματα τελικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής γραφικών νήματος.
 • “Αγαπημένο μάθημα” – μια σειρά από μάστερ μαθήματα σχετικά με την ισότητα.

9. Ρακέτες – ραμμένα ραμμένα

Patchwork
tutknow.ru

Ένα είδος εφαρμοσμένης τέχνης με αιώνες παραδόσεις, όταν τα ξεχωριστά πτερύγια υφάσματος μετατρέπονται σε ένα μονό ψηφιδωτό καμβά. Στην τεχνική της συνονθύλευμα (πάπλωμα, quilting), μπορείτε να ράψετε όχι μόνο μια κουβέρτα, αλλά μια τσάντα ή, για παράδειγμα, ένα παιχνίδι.

Πάρτε στο μωσαϊκό:

 • Jacquelynnesteves.com – το blog της Jacqueline Steves, που απλά λατρεύει το πάπλωμα.
 • Loskut.handmadecrafts.ru – Εργαστήριο συρραφής με υλικά από το περιοδικό με το ίδιο όνομα.

10. Ζωγραφική με μελόψωμο

Ζωγραφική από μελόψωμο
livemaster.ru

Χόμπι για όσους αγαπούν να μαγειρεύουν και να σχεδιάζουν. Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα, αν ενδιαφέρεστε να ζωγραφίσετε το μελόψωμο με μια σάλτσα ζάχαρης (ειδική ζαχαροπλαστική). Εάν πραγματικά παρασυρθείτε και πάρετε το χέρι σας, μπορείτε ακόμη και να το κερδίσετε.

Βιασύνη στη λίστα των cookies με μελόψωμο:

 • Το “Fair of Masters” είναι το πιο διάσημο εμπορικό δάπεδο στο Runet με χειροποίητα αγαθά, όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν master classes για το ψήσιμο και τη διακόσμηση μελόψωμο.
 • Julia Mylle – το κανάλι YouTube του συγγραφέα για ζωγραφική μελόψωμο.

11. Ζυθοποιία – παρασκευή ενός αφρώδους ποτού στο σπίτι

Ζυθοποιία
joyreactor.cc

Το ζυθοποιείο είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Και πολλοί με επιτυχία το κατέχουν ακριβώς στις κουζίνες τους. Πρώτον, το αποτέλεσμα προκαλείται: μια νόστιμη μπύρα το απόγευμα με φωτιά που δεν θα βρείτε. Αλλά τότε η ίδια η διαδικασία καθυστερεί.

Ζυθοποιία στη ζυθοποιία:

 • “Οδηγός για το μαγείρεμα μπύρας στο σπίτι” – ένας λεπτομερής οδηγός για αρχάριους.
 • “Ρωσική” Wikipedia “για το ζυθοποιείο στο σπίτι” – όλα σχετικά με το πώς να κάνετε ένα ποτό με βύνη και λυκίσκο από μόνος σας.

12. Η δεύτερη ζωή των παλιών πραγμάτων

Η δεύτερη ζωή των παλιών πραγμάτων
housesdesign.ru

Η ανακύκλωση στα αγγλικά σημαίνει “επαναχρησιμοποίηση των πραγμάτων”. Αυτό είναι το όνομα της οικολογικής κατεύθυνσης, που συνεπάγεται τον διαχωρισμό των σκουπιδιών, την υπεύθυνη κατανάλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και την κατεύθυνση της εφαρμοσμένης δημιουργικότητας. Γιατί να πετάξετε ένα συρματόσπιτο παλαιών γιαγιάδων, παλέτες φορτίου, πλαστικά μπουκάλια ή πώματα κρασιού, αν μπορούν να δοθούν μια δεύτερη ζωή; Απλά δείξτε τη φαντασία σας.

Κατεβάστε την ανακύκλωση:

 • Recyclemag.ru – μια ηλεκτρονική έκδοση σχετικά με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Ο ιστότοπος περιέχει ειδήσεις, άρθρα και συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τον πλανήτη και να ζήσετε σύμφωνα με τη φιλοσοφία του μινιμαλισμού.
 • Το Pinterest.com – στο πιο δημιουργικό από όλα τα κοινωνικά δίκτυα θα βρείτε πολλά μαθήματα για την αλλαγή και τη διακόσμηση παλιών πραγμάτων. Αίτηση – Ανακύκλωση DIY.

13. Προσαρμογή – από τζιν σε ποδήλατα

Προσαρμογή
bikeexif.com

Η προσαρμογή είναι η αλλαγή των ρούχων. Οι προσαρμοστές αναμορφώνουν τα τζιν σε φούστες, πουκάμισα σε φορέματα και τα συνηθισμένα μπλουζάκια μετατρέπονται σε σχεδιαστές. Χόμπι για όσους θέλουν να είναι πάντα στο ύφος, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα για τα ρούχα.

Στους άνδρες, η προσαρμογή συχνά εκφράζεται στον μετασχηματισμό μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. Τα προσαρμοσμένα ποδήλατα είναι πραγματικά έργα τέχνης και οι δημιουργοί τους είναι συνήθως κυριολεκτικά άρρωστοι με το χόμπι τους.

Για να εξοικειωθείτε με την προσαρμογή:

 • Η “δεύτερη οδός” είναι ένας ιστότοπος και μια κοινότητα με το ίδιο όνομα, όπου χιλιάδες δάσκαλοι εξάπλωσαν την εργασία τους για την ανακατασκευή των πραγμάτων και εμπνέονται από τις ιδέες του άλλου.
 • Το Customoto.com είναι ο ιστότοπος όπου όλα είναι για τη δημιουργία αποκλειστικών μοτοσικλετών.

14. Modding – η μετατροπή της τεχνολογίας από το εξωτερικό και το εσωτερικό

Modding
twitter.com/@Razer

Ο όρος “modding”, δηλαδή τροποποίηση, τροποποίηση, εφαρμόζεται παραδοσιακά στην αλλοίωση των υπολογιστών. Η κορυφή της μόδας για αυτό το χόμπι ήρθε στη μέση του μηδενός. Τώρα κυβερνούσε smartphones και tablet, έτσι τροποποιήστε τα, καθώς και άλλα gadgets. Για τους σύγχρονους modders, είναι σημαντικό όχι μόνο η εμφάνιση αλλά και η απόδοση των συσκευών.

Για να κάνετε swing στη modding:

 • Modding.ru – μια σημαντική πύλη για την modding με ένα φόρουμ.
 • Topmods.net – ένας από τους παλαιότερους ιστότοπους της ρωσικής γλώσσας για αυτό το χόμπι.

15. Καλλιέργεια πεταλούδων

Καλλιέργεια πεταλούδων
youtube.com

Ένα όμορφο και ασυνήθιστο χόμπι για βιολόγους και ρομαντικούς. Εκτός από τις ειδικές γνώσεις, θα χρειαστείτε ένα εντομοκτόνο, έναν υγραντήρα αέρα, ένα θερμόμετρο και άλλες συσκευές που θα κάνουν τις ομορφιές να νιώθουν καλά. Αλλά αν όλα λειτουργούν, τότε η καλλιέργεια τροπικών πεταλούδων μπορεί να γίνει μια προσοδοφόρα μερική απασχόληση.

Άντληση στην καλλιέργεια πεταλούδων:

 • Wikihow.com – ένα λεπτομερές σεμινάριο για τη δημιουργία ομορφιάς από το κουκούλι.
 • Το Raisingbutterflies.org είναι ένα αγγλόφωνο ιστολόγιο ενός ανθρώπου που έχει καλλιεργήσει πεταλούδες για περισσότερα από 30 χρόνια.

16. Σύγχρονη – έκφραση μέσω χορού

Σύγχρονη
balletka.by

Το Contemp είναι μια κατεύθυνση χορού που συνδυάζει κλασικά, μοντέρνα τζαζ και τέχνη της ανατολικής κίνησης (qigong, γιόγκα και taijiquan). Δεν υπάρχουν σαφή όρια σε αυτό, το κυριότερο είναι η αυτο-έκφραση. Ο σύγχρονος μαθαίνει να καταλαβαίνει το σώμα σας, το δικό του και οι κινήσεις εκφράζουν τον εσωτερικό σας κόσμο.

Rush στο kontempe:

 • “Contemporari.rf” – ένας ιστοχώρος για την ιστορία, τη θεωρία και την πρακτική του πλαισίου. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις, τις μεθόδους και τις τεχνικές.
 • Contemporary-dance.org – ένας μεγάλος ιστότοπος αγγλικής γλώσσας για το Contemporary.

17. Dancehall – μουσική και χορός από την καρδιά της Τζαμάικα

Dancehall
gymbox.com

Είναι ένα μουσικό και χορευτικό στυλ που εξελίχθηκε από τη reggae. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η χορευτική dancehall. Η δυναμική και η χειραφέτηση του δωροδοκούν από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Εάν έχετε κουραστεί από τη ρουτίνα, χρειάζεστε μια βουτιά ενέργειας και θέλετε να ανταγωνιστείτε σε χορευτικές μάχες, αυτό είναι ένα χόμπι για εσάς.

Βιασύνη στο dancehall:

 • Το Dancehallreggae.com.au είναι ένα αυστραλιανό site αφιερωμένο στον πολιτισμό της Τζαμάικας. Υπάρχουν πολλά μουσικά, βίντεο και νέα από τον κόσμο των reggae και dancehall.
 • Dancedb.ru – μια τοποθεσία όπου συλλέγονται βίντεο και πληροφορίες σχετικά με διάφορα είδη χορού, συμπεριλαμβανομένου του χορού.

18. Zumba – γυμναστική χορού

Zumba
premiumussport.rf

Στη διασταύρωση των hip-hop, salsa, samba, μαρέγκας, mambo, φλαμένκο και χορός της κοιλιάς, ένα zumba γεννήθηκε. Αυτή η κατεύθυνση επινοήθηκε από τον Κολομβιανό Alberto Perez στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η μέγιστη ποσότητα μυών που εμπλέκονται στο zumba δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό χόμπι, αλλά και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος.

Για να σκουπίσετε στο zumba:

 • Το Zumba.com είναι ο επίσημος δικτυακός τόπος της μάρκας fitness Zumba.
 • Zumba.pro – ένα ηλεκτρονικό νομοσχέδιο για τα γεγονότα zumba. Εδώ θα βρείτε ομοϊδεάτες, πληροφορίες για πάρτι και μαθήματα.

19. Λογιστική – βιβλιογραφία

Βιβλιοθήκη
factinteres.ru

Το Bukkravving είναι η δημιουργία ογκωδών συνθέσεων από χειρόγραφα χαρτιού πολλαπλών σελίδων. Η σκάλισμα στα αγγλικά σημαίνει “σκάλισμα”, βιβλίο – “βιβλίο”. Το νήμα των βιβλίων είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αλλά απαιτεί υπομονή, επιμέλεια και ακρίβεια. Αυτό είναι ένα χόμπι για τους ανθρώπους με καλλιτεχνική σκέψη. Τα μεγαλύτερα ύψη σε αυτή την τέχνη έχουν φτάσει στους Brian Dettmer, Nicholas Galanin, Guy Laramie, Kylie Stillman και Robert Te.

Λήψη σε buccoving:

 • Briandettmer.com – η επίσημη ιστοσελίδα του Brian Dettmer με φωτογραφίες των έργων του μεγαλοπρεπούς πλοίαρχου και του βίντεο των παραστάσεων του.
 • Artifex.ru – μια επιλογή άρθρων σχετικά με το βιβλίο σκάλισμα σε αυτό το δημιουργικό ημερολόγιο.

20. Βιβλιοκράτηση – ανταλλαγή βιβλίων

Κλήρωση βιβλίων
skr.su

Η βιβλιοκρισία μπορεί να ονομαστεί ένας από τους τρόπους για να ξεφορτωθούν τα παλιά βιβλία. Η ουσία είναι ότι ένα άτομο που έχει διαβάσει ένα βιβλίο το αφήνει σε κάποιο δημόσιο χώρο (βιβλιοθήκη, καφετέρια, βιβλιοπωλείο, μετρό κ.ο.κ.). Ο περιστασιακός περαστικός επιλέγει, το παίρνει πίσω για να το διαβάσει και σε αντάλλαγμα “χάνει” κάπου αλλού ένα βιβλίο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την κίνηση των βιβλίων στην ιστοσελίδα του έργου. Η αποστολή του είναι να διαδώσει την ανάγνωση και να φροντίσει τη φύση.

Για να αντληθείτε στο bookcrossing:

 • Το Bookcrossing.com είναι ένας διεθνής χώρος βιβλιοδεσίας.
 • Ballycumber.ru – Ρωσική γλώσσα για την υποστήριξη της διεθνούς κυκλοφορίας των ανταλλαγών βιβλίων.

21. Σταυροφορία – ταχυδρομική κάρτα από έναν ξένο

Μετασχηματισμό
primamedia.today

Το Postcrossing είναι ένα παγκόσμιο έργο, η ουσία του οποίου είναι η ανταλλαγή χαρτιού καρτ-ποστάλ. Το σύστημα σας δίνει μια τυχαία διεύθυνση, στέλνετε μια κάρτα σε ένα άτομο και λαμβάνετε από κάποιον άλλο (ένα από τα προγράμματα). Από το 2017, περισσότεροι από 676.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν εγγραφεί στον επίσημο μετακοινοτικό ιστότοπο. Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν περισσότερα από 40 εκατομμύρια ταχυδρομικά δελτάρια. Το postcrossing είναι πολύ δημοφιλές στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, επειδή είναι ρομαντικό και βοηθά στην εξεύρεση νέων φίλων.

Κτύπημα σε μεταστροφή:

 • Το Postcrossing.com είναι ο επίσημος ιστότοπος του έργου.
 • Postcross.ru – Πύλη Ρωσικής Γλώσσας για τους μεταγενέστερους εραστές.

22. Geocaching – Κυνήγι Θησαυρού

Geocaching
find-way.com.ua

Πρόκειται για ένα διεθνές τουριστικό παιχνίδι, η ουσία του οποίου είναι η αναζήτηση ενός “θησαυρού”. Μερικοί παίκτες κάνουν κρυφές μνήμες, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν το GPS για να τις αναζητήσουν. Για σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το παιχνίδι έχει εκατομμύρια οπαδούς. Επιπλέον, ότι αυτό το χόμπι δεν μπορεί να γίνει μόνο, αλλά ολόκληρη η οικογένεια ή μια εταιρεία φίλων.

Για να αντληθείτε στο geocaching:

 • Το Geocaching.com είναι ο επίσημος ιστότοπος του κινήματος geocaching.
 • Geocaching.su – η κύρια περιοχή των ρωσικών geocaches.

23. Επιβίωση – η ικανότητα επιβίωσης

Επιβίωση
zlikovec / Depositphotos.com

Οι επιθεωρητές καλούν τους ανθρώπους που σκοπεύουν να επιβιώσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές μέχρι την επιδημία. Θα συμβεί μαζί τους κάτι τέτοιο ή όχι – δεν έχει σημασία. Είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι! Survivalisty συλλογή ανησυχητικό βαλίτσα τους, οργανώνουν παιχνίδια, εκπαίδευση και να αποκτήσουν μια σειρά από χρήσιμες δεξιότητες (για την παροχή πρώτων βοηθειών, κάνει μια φωτιά, για την απολύμανση του νερού και ούτω καθεξής).

Για να κουνηθείτε στην επιβίωση:

 • Odnagdy.com – ένα blog σχετικά με την κυκλοφορία των επιζώντων.
 • Survivalbook.ru – ένα φόρουμ για την επιβίωση και την προετοιμασία για μετα-αποκάλυψη.

24. Ιστορική ανακατασκευή

Ιστορική Ανασυγκρότηση
massonforstock / Depositphotos.com

Θέλεις να νιώθεις σαν ένας γενναίος λεγεωνάριος της Ρώμης ή να παλεύεις για έναν ρώσο πρίγκιπα; Βυθιστείτε στον υπέροχο κόσμο της ιστορικής ανασυγκρότησης. Είναι μια επιστήμη και μια καλλιτεχνική δημιουργία. Ορισμένοι επαναφέρουν παλιά τεχνική και αποκαθιστούν πανοπλία, άλλοι οργανώνουν παραστάσεις. Για να αναδημιουργήσετε τα πάντα αξιόπιστα, χρειάζεστε βαθιά γνώση και υπομονή. Η ιστορική ανοικοδόμηση πολλών οπαδών, κλαμπ δημιουργούνται, γίνονται διάφορα φεστιβάλ.

Αναρρόφηση σε ιστορικές ανακατασκευές:

 • Rushistory.org – ο επίσημος ιστότοπος της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας, μια πύλη για επαγγελματίες και ερασιτέχνες της ιστορίας.
 • Reconlog.ru – ο κατάλογος των συλλόγων ιστορικής ανασυγκρότησης, αλλά και οι ενέργειες που συνδέονται με αυτές.

25. Εθελοντισμός – δωρεάν βοήθεια

Εθελοντισμός
miloserdie.ru

Ο εθελοντισμός είναι πολύπλευρος. Αυτό δεν είναι μόνο η εργασία σε εθνικά πάρκα και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και, για παράδειγμα, η βοήθεια ορφανών ή άστεγων ζώων. Μπορείτε να επιλέξετε τη σφαίρα του εθελοντισμού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και κάθε μέρα μέσω καλών πράξεων λαμβάνετε ένα μέρος από νέες γνώσεις, εμπειρία και αγάπη.

Για την ταλάντευση του εθελοντισμού:

 • Η “Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εθελοντισμού” είναι ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα.
 • Το “Dobrovolcytsiorsii.rf” είναι ο κύριος εθελοντικός πόρος της Ρωσίας.

Και τι σας αρέσει; Συζητήστε για τα ασυνήθιστα χόμπι σας στα σχόλια.

Contents

Loading...