5 Αποτελεσματικοί τρόποι ενίσχυσης της αυτο-πειθαρχίας

Είναι από καιρό γνωστό ότι δεν μπορείτε να φτάσετε αρκετά μακριά για να παρακινήσετε τον εαυτό σας. Εκτός από την επιθυμία να αρχίσετε να κάνετε κάτι, είναι αναγκαία η πειθαρχία για την ανάπτυξη αυτών των δεσμεύσεων. Παρακάτω είναι απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι ενίσχυσης της αυτοπειθαρχίας σε 21 ημέρες.

Ξεκινήστε να παρακολουθείτε τον εαυτό σας

Για 21 ημέρες, προσέξτε τον εαυτό σας: τι κάνετε, πώς στέκεστε, πώς μιλάτε, τι αποσπούν την προσοχή σας, πώς πηγαίνετε και ντυθείτε. Ελέγξτε τον εαυτό σας πλήρως. Μην πηγαίνετε πουθενά, προσέξτε τη στάση σας, τη θέση των χεριών και των ποδιών σας. Μαρκάρετε τις στιγμές που αρχίζετε να ανθίζουν. Ακόμη και όταν είστε μόνοι, να είστε προετοιμασμένοι.

Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε: στη χώρα, στη δουλειά ή στο γυμναστήριο – θα πρέπει να κοιτάτε 100 τοις εκατό και να ακτινοβολείτε θετικά και σίγουρα. Δημιουργήστε το στυλ σας με βάση την άνεση, κολλήστε σε αυτό.

Όσο περισσότερο σκέφτεστε για την προσωπική γοητεία, τόσο περισσότερο θα το έχετε. Φανταστείτε ότι κάθε μέρα βρίσκεστε κάτω από την όψη της φωτογραφικής μηχανής και δεν μπορείτε να κοιτάξετε κακά, πρέπει να είστε όλη την ώρα στο ύψος, και στη συνέχεια να μην κοκκινίζει πριν από το κοινό.

Μάθετε να ελέγχετε τον εαυτό σας θα βοηθήσει μια απλή άσκηση για κάθε μέρα – οι πεζοναύτες. Έρχεστε στον τοίχο, πιέστε προς τα πάνω με τα τακούνια, τους γλουτούς, τις ωμοπλάτες, το πίσω μέρος του κεφαλιού και τους αγκώνες. Σε αυτή τη θέση, πρέπει να σταθείτε τουλάχιστον 10 λεπτά ημερησίως. Σε λίγες μέρες θα παρατηρήσετε ότι η πλάτη αρχίζει να ισιώνει.

Αυτό το μικρό συγκρότημα βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας, καθώς συνηθίζετε να ελέγχετε τη συμπεριφορά σας και να μην είστε χαλαροί. Θυμηθείτε, αυτό είναι αυτό που κάνετε για τον εαυτό σας, όχι για τους άλλους.

Σκεφτείτε ένα τελετουργικό το πρωί

Η παραγωγικότητα και η εστίασή μας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το πώς θα σηκωθούμε το πρωί. Δεν μπορείτε να βγείτε από την κουβέρτα μετά το σήμα του όγδοου ξυπνητήρι και σκεφτείτε μόνο πώς να επιστρέψετε γρήγορα στο κρεβάτι στο τέλος της ημέρας. Μπορείτε να σηκωθείτε λίγο πριν φύγετε από το σπίτι, γεμάτος θλίψη, γεμίζοντας τον εαυτό σας σε κάποιο σάντουιτς και πετώντας έξω στο δρόμο, μην καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω και στο κεφάλι σας. Αλλά είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για την αφύπνιση, να αισθανθείτε τον βιορυθμό σας και την αναπνοή μιας καινούριας ημέρας.

Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα πρωινό τελετουργικό που θα σας καθοδηγήσει για την έναρξη μιας νέας μέρας.

Εδώ είναι μια απλή επιλογή: αύξηση στο πρώτο ξυπνητήρι, φόρτιση με λίγη σωματική άσκηση, ντους αντίθεση, υγιεινό πρωινό, ανάγνωση. Χρειάζεται περίπου μία ώρα για τα πάντα. Και 21 μέρες αρκεί για να γίνει μια συνήθεια.

Δεν έχει σημασία ποια τελετουργία συναντάς. Το κυριότερο είναι ότι δεν πρέπει να το εγκαταλείψετε τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες.

Εσείς ο ίδιος δεν θα παρατηρήσετε πώς θα γίνετε πιο αποτελεσματικοί, πιο συγκεντρωμένοι, πιο πειθαρχημένοι. Με τον καιρό, θα αρχίσετε αυτόματα τα πρωινά πράγματα, θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας.

Και παρεμπιπτόντως, μην ξεχάσετε να κοιμηθείτε. Για να έχετε αρκετό ύπνο, χρειάζεστε 7-8 ώρες.

Γίνε ασκητής

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε από την οποία θα αρνηθείτε για 21 ημέρες (ιδανικά). Μην τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ή καλύτερα – και τα τρία. Μια πολύ καλή άσκηση είναι να τοποθετήσετε τη θεραπεία σε ένα περίοπτο μέρος και κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην την αγγίξετε ποτέ.

Μπορείτε να βάλετε ταμπού σε ταινίες, σεξ, κοινωνικά δίκτυα, συνομιλίες, αλκοόλ, παιχνίδια. Το κύριο πράγμα είναι να μάθεις να αρνείσαι στον εαυτό σου.

Ο άνθρωπος πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει τον εαυτό του, αλλιώς οτιδήποτε άλλο θα τον ελέγξει. Είναι απαραίτητο να κάνουμε ό, τι προγραμματίζεται, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα.

Αλλά η πιο σοβαρή δοκιμασία είναι η κοινωνική απομόνωση για τρεις εβδομάδες, όχι η επικοινωνία με τους ανθρώπους, εκτός από την εργασία ή σε στενό οικογενειακό κύκλο. Μην πηγαίνετε στην επίσκεψη, στις ταινίες, στις εκδηλώσεις, στα καταστήματα. Μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας για τρεις εβδομάδες, και θα παρατηρήσετε πόσο καλά αυτό θα επηρεάσει την παραγωγικότητά σας.

Ορίστε τον εαυτό σας δύσκολες εργασίες

Επιλέξτε ένα πραγματικά δύσκολο έργο ανά εβδομάδα και εκτελέστε το καθένα ανεξάρτητα από το τι. Ο καιρός, οι συνθήκες, η διάθεση δεν έχουν σημασία.

Κάνετε 50 push-ups ανά ημέρα; Πηγαίνετε στο 80, 90 ή ακόμα και 100 – δεν υπάρχει όριο. Γράψτε ένα άρθρο για μερικές ημέρες; Γράψτε δύο. Περάστε πολλά χρήματα; Μην σπαταλάτε ούτε λίγες μέρες καθόλου. Είναι αδύναμη;

Αν δεν υπολογίσετε τις δυνάμεις και επιλέξατε μια εργασία που απλά δεν μπορείτε να χειριστείτε, φανταστείτε ότι πρόκειται για μια σειρά, όπως σε έναν πόλεμο! Πρέπει να το εκπληρώσετε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Δεν έχετε χρόνο για την ημέρα; Αναβάλλετε άλλα πράγματα μέχρι να έχετε κάνει ό, τι χρειάζεστε.

Αυτό το καθήκον είναι δύσκολο, επειδή δεν μπορείτε να αποτύχετε να είστε ο ίδιος με οποιονδήποτε τρόπο. Όταν το κάνετε, θα είστε συγκλονισμένοι με την ενέργεια και την εμπιστοσύνη ότι εσείς πολύ – αν όχι όλοι – στον ώμο. Εξάλλου, όλοι οι περιορισμοί είναι μόνο στο μυαλό σου.

Εστιάστε στο αποτέλεσμα

Αυτή η άσκηση είναι παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά εδώ επιλέγετε το στόχο, καταρτίζετε ένα σχέδιο και υπολογίζετε τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για την εκτέλεση του σχεδίου.

Προσπαθήστε να επιτύχουμε κάτι για 21 ημέρες: να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, να γράψει ένα κεφάλαιο ενός βιβλίου, να χάσει 3 κιλά, για να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο … Σχεδόν αμέσως, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι άνθρωποι, οι συνθήκες, τη διάθεση, την ψυχαγωγία, internet, και πολύ περισσότερο εμποδίζουν να τηρήσει τις προθεσμίες. Αλλά μην απελπίζεστε.

Πρέπει να εστιάσετε στο στόχο σας, να το δείτε στο τέλος του δρόμου, να το σκεφτείτε, και όχι για τις περισπασμούς.

Χρησιμοποιήστε υπενθυμίσεις στο smartphone ή στον υπολογιστή σας για να θυμάστε τι πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε αποτελέσματα.

Μην ξεκινήσετε από τις υπάρχουσες ευκαιρίες: εσείς, όπως και οι περισσότεροι, δεν θα πιστέψετε ποτέ στον εαυτό σας και δεν θα ξεκινήσετε την πορεία προς την επιτυχία. Κοίτα το μέλλον, τραβήξτε το.

Θυμηθείτε ότι ο σχηματισμός των συνηθειών απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια θα σας οδηγήσουν στο όνειρό σας μέσα από τυχόν εμπόδια.