7 legjobb Mac-alkalmazás a képszerkesztéshez

Valószínűleg gyakran a digitális fényképeket nézegetve, azt mondta magának: “Nem rossz. De valamivel jobbat tehetsz, ha valamit kijavítunk. A hasznos Macintosh-hoz készült iPhoto segédprogram segítségével eltávolíthatja a piros szemek hatását, kivághatja a képet és lejátszhatja a színt. De ha ezek a funkciók nem elég neked, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a komplexebb programokkal.

Acorn 4

Az Acorn egy könnyen használható szerkesztő, amely alternatívát kínál azok számára, akik nem igénylik a drága és összetett szerkesztőket, mint például az Adobe Photoshop. A különböző szabványos funkciók és szűrők mellett az Acorn lehetővé teszi a szöveg tetején lévő szöveg átfedését, és különböző rajzeszközöket használ, beleértve a vektoros grafikát is. Az alkalmazás támogatja az Automator, az AppleScript és a JavaScript fejlettebb felhasználók számára. A makk költsége 979 rubel, de számos hasznos tulajdonságnak köszönhetően teljesen indokolja árát. Az alkalmazás magában foglalja az alapismeretek megismerését, így soha nem fog elveszni benne.

GIMP

A GNU Image Manipulation Program, rövidítve a GIMP, a Photoshop szabad alternatívája. Ez a program nem érhető el a Mac App Store-ban, de szabadon letölthető a hivatalos fejlesztői webhelyről. Az ő menüje nagyon eltér a normálitól, amit más programok alkalmával látunk. Azonban funkciói nagyjából egybeesnek a Photoshop programmal. Van ecsettel, ceruzával és bélyegzővel is, lehetőség van szöveget dolgozni, különböző szűrőket alkalmazni, valamint expozícióval dolgozni és más módon is javítani, csak néhány kattintással. Egyes felhasználók számára a program túl bonyolultnak tűnhet, ebben az esetben más grafikus szerkesztőknek is figyelniük kell.

zsinór

Töltse le a GIMP-t

Adobe Lightroom

A Lightroom egyik legfontosabb előnye természetesen a RAW formátumú fájlokkal dolgozik. Ha fotókkal dolgozik, az eredetik változatlanok maradnak, és nagyon könnyen visszatérhet az eredeti képhez az összes korábbi művelet törlésével. A különbség a bátyja, az Adobe Photoshoptól, az, hogy a Lightroom kiválóan alkalmas több fénykép katalógusozására és feldolgozására. Ha több részletesebb szerkesztésre van szüksége az egyes fényképek esetében, ebben az esetben a Photoshop elengedhetetlen. A Lightroom-ban könnyen és gyorsan megtekintheti a teljes kiterjedt könyvtárat, kiválaszthatja vagy elutasíthatja a képeket, majd beállíthatja a kontrasztot, a fényerőt, a fehéregyensúlyt vagy más fontos paramétereket.

Lightroom

Feliratkozás a Lightroom legújabb verziójára

PhotoLine

A PhotoLine a Photoshop egyik alternatívája, de ezúttal nem ingyenes. Ez a szerkesztő olyan fejlett felhasználók számára készült, akik már szerkesztettek sok fotót, ismerik a feldolgozás finomságait és a szükséges eszközöket. A felhasználói felület egy kicsit gyenge, de ennek ellenére a PhotoLine lenyűgöző hasznos funkciókat tartalmaz. A hivatalos fejlesztői webhelyről könnyedén letöltheti a szerkesztő demo verzióját, kipróbálhatja annak funkcióit, és hozzáadhatja saját benyomását.

photoline

Próbálja ki a Photoline-t

Photoshop CC

Mit mondjak, ez a képszerkesztő programok királya. Nem ok nélkül a mi nyelvünkön még egy “otfotoshopit” ige is megjelent. Mit mondhatsz a Photoshopról szóló újról, amelyet százezer alkalommal írtál? Amint azt már láthatta, a felsorolt ​​programok valahogy a Photoshophoz hasonlítanak, és ez már önmagáért beszél. Ez valóban aranyminta minden fotószerkesztő számára. Természetesen az átlagos felhasználó számára készült, de hihetetlenül összetett eszköz sok funkcióval. De ha sok időt töltöttél el, meg fogja érteni, akkor nagyon szép fotókat kapsz. Havonta 299 rubelt fog kapni nem csak a legfrissebb Photoshop-verziót, hanem a hozzájuk tartozó hasznos könyvtárat is, amiről fent írom, a Lightroom-ot. Nagyszerű ajánlat professzionális fotósok számára.

photoshop

Feliratkozás a Photoshop legújabb verziójára

Photoshop Elements

Ha az Ön igényei elég szerények, és nem kell a Photoshop teljes körű verziója előfizetéssel, akkor javaslom, hogy fordítson figyelmet egy másik Adobe-Photoshop Elements termékre. Számos hasznos eszközzel rendelkezik, de a program interfésze barátságosabb és érthetőbb. Itt könnyedén mozgathat objektumokat a fotókhoz, eltávolíthatja a vörösszem-hatás hatását, növelheti a színt vagy létrehozhat panorámaképet. Az Adobe kiadta a program két verzióját – a Photoshop Elements és a Photoshop Elements Editor, amely a Mac App Store-ban áll rendelkezésre. De ez utóbbi esetben nem talál számos hasznos funkciót a verzióban, amelyet közvetlenül az Adobe webhelyről tölthet le.

Alkalmazás a Mac App Store-ban:

Töltse le a Photoshop Elements programot

Pixelmator

Véleményem szerint ez az egyik legkényelmesebb grafikus szerkesztő a Mac számára. Számos formátumot támogat, lehetővé teszi a rétegekkel való munkát, különböző szűrőket és más hasznos eszközöket. Itt van egy teljes készlet a teljes körű fotószerkesztéshez, kezdve az objektumok és az ecsetek kiválasztásának különböző módjaival, amelyek az árnyékok átfedésével és különböző hatások alkalmazásával befejeződnek. A hivatalos honlapon letölthet egy ingyenes próbaverziót, és értékelheti a Pixelmator kényelmét.

Kérdezd meg, hol van az Aperture és az iPhoto? De az a tény, hogy az Apple bejelentette, hogy a közeljövőben ezek a programok eltűnnek, így a szabad hely az új alkalmazás Fotók. És mi megmondjuk róla, amint ez a program elérhetővé válik.

keresztül iMore