Hogyan lehet megkerülni a táviratzárat Oroszországban a SOCKS5 protokoll használatával?

A SOCKS5 hálózati protokoll lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen továbbítsa az adatokat az ügyfélről a kiszolgálóra. A funkció már létezik a Telegram Windows és a MacOS esetében. A közeljövőben megjelenik a Messenger mobil verziói.

Javasoljuk a SOCKS5 engedélyezését, mielőtt a zár érvénybe lépne. Miután letöltötte az alkalmazást a Google Playről és az App Store-ból, valószínűleg problémás lesz. VPN-szolgáltatásokat kell használnunk ahhoz, hogy beléphessünk “másik országból”.

Annak érdekében, hogy növelje a Telegram jelenlegi verziójának megszerzésének esélyeit, engedélyezze az alkalmazás automatikus frissítését. Ha Androidot használ, az operációs rendszer beállításaiban frissítéseket tölthet le harmadik féltől származó forrásokból, és letöltheti a frissítést a hírnök hivatalos oldaláról.

A SOCKS5 konfigurálása a táviratban

  1. Nyissa meg a Messenger asztali verziójának beállításait, és keresse meg a “Speciális beállítások” (Haladó beállítások) lehetőséget.
  2. Módosítsa a kapcsolat típusát (Csatlakozás típusa) a “TCP nem szabványos zokni5-proxy” -ra (TCP with custom socks5-proxy).
  3. Adja meg a proxykiszolgáló címét és portját. Javasoljuk az amerikai, német, svéd vagy angol meghatalmazást.
  4. A “Use IPv6” jelölőnégyzetet (próbálkozzon az IPv6-on keresztül), és mentse el a beállításokat.

A proxy szerverek az alábbi linkeken érhetők el. A kiválasztásnál fontolja meg a szerver típusát – SOCKS5.

  • Az USA proxy szerverei.
  • Anglia proxy szerverei.
  • Proxy szerverek Németországban.
  • Proxy szerverek Svédországban.