A rendszerindító lemezterület (MBR) helyreállítása Windows Vista rendszerben

A rendszerindító terület vagy a mesterindító rekord helyreállításához az Ubuntu rendszeres telepítését követően kénytelen voltam az üresjárat érdekében. A második merevlemez után, amelyen ez a csodálatos szabad operációs rendszer telepítve lett, formázva lett. A számítógép nem működött megfelelően, mert a Linux telepítette a Grub boot-betöltőt MBR-be, amely az Ubuntu megölése után abbamaradt. A “szél” betöltő helyreállítása teljesen nem triviális vállalkozásnak bizonyult.

Mivel a Windows XP számos dolog megváltozott, és standard parancsokat fixboot és fixmbr már nem alkalmasak az MBR és a rendszerbetöltő helyreállítására.

Ha vissza kell állítania az MBR-t és általában a normál boot-eljárást a Vista számára, akkor helyezze be a telepítőlemezt, és indítsa el a telepítőlemezt. Ezután válassza ki a kívánt telepítő nyelvét:

Image16

Ha az orosz nyelvet választja, akkor beírja az orosz nyelvet, hogy a parancssorral való munka nagyon kellemetlen megszállás. Az elrendezések átváltása alapértelmezés szerint itt az Alt + Shift.

Miután kiválasztotta a nyelvet, nem kell újra telepíteni a Vista-t 🙂 Csak kattintson Javítsa ki a számítógépet.

Image17

Ezután nyomja meg a következő Next (Következő) ablakban és a megjelenő ablakban válassza ki a Command Prompt parancsot egyszerre, megnyílik a terminál ablak. Hasonlóan ahhoz, amelyet a cmd parancs egy működő Windows rendszerben indít el.

Image19

Ezután két parancsot futtasson:

bootrec / fixboot

bootrec / fixmbr

Visszaállítják a normál rendszerbetöltőt, és visszaadják az operációs rendszert a működő állapotba.

HTG-n keresztül