A sötét téma aktiválása a Windows 10 rendszerben

Mielőtt elkezdenénk, figyelmeztetni szeretnénk, hogy a Windows rendszerleíró adatbázis minden művelete potenciálisan veszélyes lehet. Bár az alábbiakban leírt trükk rendkívül egyszerű és többször tesztelt, ajánlatos nagyon óvatosnak lenni, és menteni a rendszerleíró adatbázis és a fontos adatok biztonsági másolatát.

Nos, most, hogy teljesülnek az alakszerűségek, folytassa a mágiát. A Windows 10 rendszerbe épített sötét téma aktiválásához a következő műveleteket kell végrehajtania.

1. Kattintson az eszköztár keresési ikonjára, és írja be a Regedit szót. Kattintson a legfelső eredményre. A “Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő” programot futtatja.

Windows 10 sötét téma reg

2. Keresse meg a bal oldali ablaktáblában a mappát HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Témák \ Testreszabás.

3. Ha nincs ilyen szakaszod, létre kell hoznod. Ehhez kattintson a jobb gombbal a Témák szakaszra, és válassza ki a helyi menüből a “Létrehozás” → “Szakasz” sort. Adja meg a személyre szabott nevet.

Windows 10 sötét téma kulcs

4. Most kattintson jobb gombbal a Testreszabás mappára, és hozzon létre egy új kulcsot (“Létrehozás” → “DWORD paraméter (32 bit)”). Adja meg a Name AppsUseLightTheme nevet.

Windows 10 sötét téma személy

5. Az általunk létrehozott kulcs automatikusan hozzárendeli a “0” értéket. Erre van szükségünk, ezért ne változtasd meg.

6. Lépjen a rendszerleíró kulcsra a következő helyen: HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Themes \ Testreszabás.

7. Ebben a részben ugyanazokat az akciókat kell végrehajtania, mint az előzőben. Vagyis nyissa meg a Testreszabás mappát (ha hiányzik, majd hoz létre), majd hozzon létre egy új kulcsot, amelyet az AppsUseLightTeamnek neveznek. Értékének szintén “0” -nak kell lennie.

8. Kijelentkezés a rendszerből. Ehhez kattintson a avatarra a “Start” menüben, és válassza a “Kilépés” parancsot. Az új testreszabási beállítások a bejelentkezés után lépnek érvénybe.

Windows sötét téma aktiválása

Ez minden. Most meg lehet csodálni a beállítási ablakok sötét színeit, az alkalmazásboltot és néhány más, a Windows rendszerbe épített programot. Sajnos ez a téma nem vonatkozik harmadik féltől származó alkalmazásokra, így a globális átalakulás sajnos nem fog megtörténni.

A könnyű témához való visszatéréshez újra be kell indítania a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt, és módosítania kell a létrehozott kulcsok értékét “0” -ról “1” -re.

Tetszik a Windows fekete vagy fehér még mindig ismerős?

Loading...