A szövegszerkesztő írása! Windows esetében: minimalizmus a szöveg elrendezésére helyezve

Egy üres papírlapon valami különleges, szimbolikus. Lefedi a potenciált, hozzáférhető, egyszerű és szokásos. És függetlenül attól, hogy a számítógépek miként próbálnak helyettesíteni minket papírral, továbbra is a sok ember és sok millió ember gondolatait, eseményeit és sorsát rögzíti.

Ez a hófehér papírlap, amely emlékeztet az Írásra! Nagyon szokatlan szövegszerkesztő a Windows számára. Miért vannak ilyen egyesületek? Először is, az extrém vizuális minimalizmus miatt, amely mögött sok hasznos meglepetés van. A szerkesztő teljesen különbözik attól, amit valaha láttam. Biztos vagyok benne, hogy írsz is! képes lesz meglepni.

Első ismerős

Miért kell változtatnia a szokásos Word-et vagy Jegyzettömböt valami másra? Nem fogod megérteni a választ a végéig, ha nem próbálsz dolgozni az Írással! Csak az összehasonlítás az igazság született.

A szerkesztőben nincs semmi zavaró. Bár … Valami még mindig ott van – ez egy stílusos, sima, fejlett design. Kezdetben csodálják, játszanak és megszokni kezdik, megfeledkezve a program fő céljáról. Nem kétséges, hogy az írása fölött van! A csapat jó ízléssel és egy felhasználóbarát felület finom megértésével dolgozik. Miért működik? A szerkesztő még mindig béta tesztelés alatt áll, és újrakezdése folytatódik.

Szövegszerkesztő a Windows rendszerhez
Opció menü és navigációs blokk Írj! a Windows számára könnyen elrejthető, és szinte egy üres papírra fordítja a szerkesztőt

Néhány korábbi bekezdés olvasása után gyanakodó érzés lehet a szerző személyes érdeklődésére a Write! Népszerűsítésében. Dobd el ezeket a gondolatokat – minden elbeszélés a címedben Írj! Ő szerezte. És ezért.

Főbb jellemzők

Mozgás az írásra! a böngészők és a szabványos szövegszerkesztők világából mindent elnyelnek: a dokumentumok közötti váltást lapok és mozgatás a fájlban – az oldalsó navigációs blokk használatával történik.

A szerkesztő a felhasználók számára a dokumentum szigorú hierarchikus felépítését teszi lehetővé. A többszintű fejléceket, valamint a listákat és a speciális szókincset “ékezetek” támogatják. Az így létrejövő struktúrák nagyon könnyű megemészteni, kényelmesen kezelhetők. Például egy blokkot átmenetileg összeilleszthet a munkaterület további egyszerűsítésére. De a lényeg nem ez. Az IT világából érkező emberek (és a hétköznapi felhasználók) kapják a kezüket a könnyű Markdown jelölőnyelvre. Ezzel könnyedén szöveget készíthet összetett és vizuálisan éles formázással, amelyet később strukturált HTML-kká alakíthat át.

Írj! Windows alatt
A szöveg szerkezeti elemeinek csoportosítása az Írásban! Windows alatt

A beépített keresés figyelembe veszi a betűk eseteit, és büszkélkedhet a szabályos kifejezések megértésével.

A program prediktív beviteli funkcióval rendelkezik. Minél többet írsz, annál gyorsabban tudsz szöveget szúrni intelligens szavak kiválasztásával.

A helyhez a forró billentyűk nagy száma is szerepel. Így dolgozni a Write !, Elvileg, és nem követeli meg az egér jelenlétét.

Forró billentyűk írása közben! Windows alatt
Írj! a Windows támogatja a jelölőnyelvet

A munkák mentése nem igényli a Ctrl + S kombináció folyamatos nyomását, a szerkesztő a beállított intervallumnak megfelelően automatikusan elvégzi a munkát.

Minden kiemelt szó lefordítható a Google Fordítóra, és a kifejezést a Wiki anyaga rágja fel.

Írja beállításokat! Windows alatt
Egy sor lehetőség ír! Windows alatt

Az egyensúlyért érdemes megemlíteni a jelentős hiányosságokat:

  • Egyszerűen nincs eszköz a táblák hozzáadásához.
  • A menthető WTT fájlok natív formátuma nem nyílik meg harmadik fél szövegszerkesztőin.
  • Nincs multimédiás támogatás – még képeket sem tud beilleszteni.

A hangos árnyalatok nyilvánvalóan nem ízlik a Word értelmezőinek. Igen, írj! Niche megoldás azoknak a szerzőknek, akik csak egy speciális héjban írják és “fésülik” munkáikat.

következtetés

Írj! nem úgy néz ki, mint a Windows versenytársai, ez egy különleges út. Emiatt szükség van arra, hogy megszokja és alkalmazkodjon hozzá, ami visszaszorítja a rendesen elavult irodai közönség nagy részét a szerkesztőből. De a bátorok kapnak jutalmat – különleges érzéseket és tapasztalatokat egy csodálatos szövegszerkesztőben.

A programban nincs semmi torlódás az interfész elemeivel: a munkaterület nem csökkenti a szöveg írását, ugyanakkor lehetőséget ad a dokumentumok bonyolult elrendezésű dokumentumok létrehozására. A teljes egyszerűsítés mellett írj! jellemzője a következetes logika, a megfelelő funkcionalitás és természetesen a szépség. 30 MB merevlemez-területet és alacsony igényeket támaszt a rendszer erőforrásaihoz a Write! egy jó szobatársat egy gyenge számítógépen. Bevezetésként legalább mindenki számára ajánlott.

Írj!