A Windows betűtípusainak megjelenése a Mac OS rendszerben

Bár a Microsoft használja és használja a saját anti-aliasing rendszer hívott ClearType, Mégis, sokan inkább a Mac OS rendszerben alkalmazott módszert választják. És segíts nekünk ebben a kis segédprogramban a Gdipp és a MacType.

Gdipp Egy független fejlesztők nyílt projektje, amelynek célja egy alternatív technológia létrehozása a betűkészletek Windows környezetben való megjelenítéséhez. Ez egy simább és kellemes betűtípust biztosít a szem számára, hasonlóan a Mac OS operációs rendszerhez és néhány Linux disztribúcióhoz.

https://code.google.com/p/gdipp/

A Gdipp technológia támogatja a Windows Vista, 7, 8, 8.1 és 32 bites és 64 bites változatait. Az anti-aliasing módszer teszteléséhez le kell töltenie a program legújabb verzióját a saját webhelyéről, és telepítenie kell normál alkalmazásként. Ne feledkezzen meg azonban arról, hogy a szokásos Windows renderelő architektúrával való eltérések miatt néhány programban a betűtípusok megjelenítése nem megfelelő. Az ismert problémákra a Gdipp munkájában és a megoldás módjáról az ezen az oldalon olvashat.

gdipp

MacType

Ez a program, mint a fent tárgyalt Gdipp, egy korábban lezárt GDI ++ projekten alapul. A fő funkció pontosan ugyanaz, de van néhány kiegészítő lehetőség, amellyel részletesebben finomíthatja a betűk megjelenítését.

https://code.google.com/p/mactype/

A MacType telepítése nem különbözik más program telepítésétől a Windows rendszeren, de az első indításkor japán karaktereket láthat a felületen. Ne félek, az alkalmazás beállításainál angolra váltasz. Itt kiválaszthatja az előre beállított anti-aliasing opciókat, vagy létrehozhat saját, változó beállításokat, mint például az anti-aliasing, a gamma, a kontraszt, a vastagság, az árnyék, az RGB-simítás színhőmérséklete, a sarkok és így tovább.

MacType

A felhasználók visszajelzése alapján a MacType és a Gdipp programok munkája meglehetősen bizonytalan becsléseket eredményez. Az újfajta betűtípusok nagyon hasonlítanak, mások nem látnak különösebb dolgot, és visszatérnek a standard ClearType-hez. És mi a benyomásod?