Hogyan módosíthatja a programok alapértelmezett telepítési könyvtárát a Windows rendszerben?

I, mint minden olvasónk, akik szeretteiket között a hírnevét „a kiemelt felhasználói”, folyamatosan meg kell válaszolni a kérdésekre, és a segítségnyújtás iránti kérelmeket a kevésbé elkötelezett számítógép bölcsessége barátai és kollégái. És az egyik leggyakoribb közülük: „Próbálom telepíteni egy programot, és azt mondja nekem, hogy nincs helye.”

Rendben. Nem számít, hogy mennyi szabad hely a lemezen D, testvéreink előtt tartva továbbra is makacsul fel minden a játékok és a Photoshop egy rendszer lemezt C. Csak azért, mert nem tudja megváltoztatni a telepítési könyvtárat a telepítő. Ezért segítsük őket, és csak változtassuk meg az alapértelmezett telepítési útvonalat.

A művelet elvégzéséhez csak egy kis változtatást kell végrehajtanunk a Windows rendszerleíró adatbázisban. Ehhez kattintson a gombra kezdet és írja be a keresősávba regedit.exe.

A windows

Mielőtt megnyitná a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő ablakot, amelyben meg kell találnia a következő kulcsot:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

Most a jobb oldali ablaktáblában válassza ki az értéket ProgramFilesDir és / vagy ProgramFilesDir (x86) attól függően, hogy melyik Windows verziót használja (32 bites vagy 64 bites). Kattintson duplán erre a bejegyzésre és a felbukkanó ablakban, módosítsa értékét D: \ Program Files. Mentse el a változtatásokat és zárja be a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt.

A windows

Most minden új program telepítve lesz a lemezen és a megadott könyvtárban. Ez nemcsak segít a rendszerlemez túlcsordulásának elkerülésében, hanem a Windows rendszerrel kapcsolatos problémák megoldásában is. A legtöbb esetben, ha újra a rendszer, akkor már nem kell újra az alkalmazást, mivel sokan közülük túléli elég könnyen. Ha a tanácsokat ebben a cikkben, és gondoskodunk a transzfer a felhasználói adatok, a rendszer összeomlik nincs káros hatása.

Loading...