Újdonságok várják Önt, amikor áttérnek a Windows 10 rendszerre

Biztos vagyok benne, sokan akkor is elégedetlen Windows 8. Ha az új csempézett felület és zavaróak kezdőképernyőn tudott kijönni, nincs meg az a gombot a „Start” kísértetjárta. Használtam mancsokat vagy speciális szoftvereket telepítettem. Nagyon kellemetlen volt. Volt egy benyomás, hogy a Microsoft kockázatos kísérletet keltett magunkon és magunkon. Ahogy nekem úgy tűnt, elég sikertelenül kiderült. Gyorsan elhagyták a “nyolc” -ot, mint a környezetem túlnyomó többsége. Továbbra is reménykedett, hogy a következő operációs rendszer megszünteti a hiányosságokat, és az XP sikere lesz.

A WinBeta.org szerint 2015 júniusában a Windows 7 az asztali operációs rendszerek világpiacának 61% -át birtokolta. A Windows 8 csak 13% -ot tett ki.

De eddig túl korai lenne a tizenhárom éves “nagyapám” híres dicsőségét veszélyeztetni, bár merészelnek megjósolni, hogy a fiatalok lőni fognak. Minden rendelkezésre áll: gyors betöltés, kitűnő teljesítmény, klasszikus kényelem, perspektivikus cross-platform és számos friss hasznos funkció. Hat hónapig tartó tesztelés “tucat” beleszerettem. Határozottan javasoljuk, hogy a Windows 10-et azonnal kipróbálja. És annak érdekében, hogy az átmenet legenyhébb legyen, azt javaslom, hogy megtanulják a népszerű munkakörnyezet legvonzóbb újításait.

kezdet

A Microsoft abbahagyta az elrejtést a felhasználókkal, és a “Start” gombot visszaküldte a megfelelő helyre. Bár nem nélkülözi eltérések a kanonokok: hozzáadott „élő” csempe, ezért a menü mérete drámaian növekedett. A hordozható számítógépeken a képernyő területének 70-80% -át is igénybe veheti. Sok minden megy. De nem olyan rossz, mert a panel rendkívül testreszabható: a felesleges elemek eltávolítása, a szükséges húzza át és csoportosítani a kényelem, és a teljes méretét úgy állítjuk be, az egérrel (mint a hagyományos képernyők).

A Windows 10 Start menüje könnyen konfigurálható

De ez nem minden. Ha az operációs rendszer beállításait vizsgálja, a “Testreszabás” szakaszban megbotlik. Többek között a “Start” számos lehetőség.

A Windows 10 Start menüjének testreszabása

Kiderül, hogy néhány egyszerű művelettel leginkább beállíthatja a Windows 10 “Start” -ját a “hét” típusnak. És sokkal modernebb és stílusosabb.

beállítások

A “Start” személyre szabása ablak némi szokatlannak tűnt számodra? És mindez azért, mert a Redmond-emberek radikálisan megváltoztatták a rendszerbeállítások legtöbbjét. Bár a lényeg ugyanaz marad: kilenc kategória több tucat könyvjelzőt tartalmaz, amelyekben több száz opciót, kapcsolót és csúszkát gyűjtenek össze.

Windows 10 telepítési kategóriák

Először is nagyon szokatlan volt, hogy a beállítások köré keressek, legyenek jól felépítve és jól szolgálják. De itt nem tudsz segíteni megtalálni az utat. Ezzel többször gyorsabban megtalálhatja a szükséges paramétereket.

A keresősáv segítségével könnyedén megtalálhatja a szükséges beállításokat a Windows 10 rendszerhez

Elvesztettél, és nem találtál valamit? A régi jó “Vezérlőpult” nem ment el. Nyomja meg a Win + X billentyűt és használja a szokásos módon.

By the way, a hívás felépítés megfelel a kombináció Win + I Ez az, amit a cikkben említett körülbelül gyorsbillentyűk a Windows 10. Az alternatív – megnyomja az ikon a tálcán.

Értesítési panel

Az értesítési ablaktáblában a munkakörnyezet összes segéd- és segédadata tárolódik. Itt megtalálja a rendelkezésre álló frissítésekről, az ütemezett újraindításról, a meglévő problémákról és az Ön által használt Microsoft-szolgáltatásokból származó különböző adatokról szóló jelentéseket. Kényelmes dolog, bármit is mondhatnék.

A Windows 10 értesítési sáv hasznos információkat szolgáltat

Azonnali gyorsítótáblák vannak: a kijelző fényerejének beállítása, a vezeték nélküli eszközökhöz való csatlakozás, az internetes csendes üzemmód engedélyezése, VPN-kapcsolat indítása. Ez hasznos.

Visszatérve a tippekhez és ismételjük meg: előnyei nyilvánvalóbbak a Microsoft-fiók használatakor.

A Microsoft szolgáltatások integrálása

A Windows 10 TP-hez való ismerkedésem során úgy tűnt számomra, hogy rendelkeznie kell egy Microsoft-fiókkal, hogy működjön a rendszeren, és minden alkalommal, amikor beindítja az operációs rendszert, be kell írnia egy bejelentkezési és jelszó kapcsolatot. Találtam egy utat, megosztottam azokat olvasókkal, akik rámutattak a hibámra: helyi profilokat használhat. A választás a tiéd. De a regisztrált számla még mindig jobb. Miért? Például, a OneDrive már be van építve a “Top Ten” -be, ami sokkal könnyebbé teszi a felhővel való együttműködést. Kétségtelen, hogy a fejlesztők idővel még közelebb kerülnek azokhoz a szolgáltatásokhoz és platformokhoz, amelyeken a Windows 10 fut, és alig észre fog venni egy átmenetet a számítógépről a táblagépre vagy a mobiltelefonra. A teljes adatszinkronizálás az egyik profillal összekapcsolt eszközök között lehetővé teszi, hogy megnézze, hogy a barátaid milyen módon játszanak az Xbox-n. A jövőben a konzolon játszhatóak a számítógépen. A többplatformos multiplayer játék nem messze van. Töltsön le egy ingyenes alkalmazást a boltból.

Univerzális alkalmazások

Rövid analógiát rajzolunk. Van egy Android okostelefon vagy iPhone, amelyet könnyedén letölthet a Google Playről vagy az iTunes-ról. Tehát a “tucatnyi” esetében van egy alkalmazás tároló – Store. És egy közös ökoszisztémában működik mind a mobil gadgetek, mind a számítógépek számára.

Az univerzális alkalmazások egy rendszerre – a Windows 10 rendszerre – lettek kifejlesztve. Ez automatikusan azt jelenti, hogy mind az álló, mind a hordozható eszközökön dolgoznak.

Könnyedén letöltheti a Skype alkalmazást közvetlenül a Store-ból, feltölthet egy linket a tálcára és elindíthatja a programot innen. Nem kell letöltenie a terjesztést az internetről, a telepítési könyvtár megválasztásával, vagy a licencszerződéssel – a folyamat ugyanúgy lesz, mint a telefonon.

Töltse le az univerzális alkalmazásokat a Windows 10 Store-ból

Az univerzális alkalmazások normál ablakként nyílnak meg, amelyet a képernyő körül húzhat, minimalizálható, zárt és skálázható. Egy kicsit szokatlan, de ideológiailag helyes. A segédprogramot egy megbízható forrásból töltheti le, nem pedig egy véletlen weboldaltól az interneten. A biztonság ebben az esetben növekszik.

biztonság

Biztosan a “hét” van telepítve valamiféle víruskereső. Talán ez a Microsoft Security Essentials, a vállalat ingyenes, ingyenes megoldása, amely az alapvető rendszervédelemt biztosítja. A “top ten” -ben alapértelmezés szerint van valami újat a “Windows Defender” néven.

A Windows Defender felelős a rendszer biztonságáért

De ne légy lelkes: az új tábla mögött ugyanaz az MSE rejtőzik. Ez azt jelenti, hogy még mindig választania kell valami megbízhatóbbat a harmadik féltől származó fejlesztők közül. Miért? A Microsoft víruskeresője a népszerű AV-TEST teszt legjobb eredményeit nem mutatja stabilan.

A biztonságról szólva érdemes megemlíteni a SmartScreen funkcióját – a Windows egyik összetevőjét, amely felismeri a weboldalak gyanús tulajdonságait, hamis webhelyeket és megkérdőjelezhető letöltéseket. Most működik a rendszer szintjén, bár korábban nem volt választva a natív Internet Exploreren kívül. Az utóbbi, az úton, utat engedett egy lenyűgöző utódnak.

él

A NetMarketShare szerint 2015 júniusában az Internet Explorer vezetője az asztali böngészők között, ahol 54% -os arányt ért el. Igaz, nem tudom elhinni ezeket a számokat (bár hasonló forrásokból származó statisztikákat), és nem tudom, ki ezek a kertészek. 🙂 Ugyanakkor a hónapról hónapra esedékes kamatok esnek, és fokozatosan a Google, a Mozilla és az Opera felé tartanak. A Microsoft tisztában van a trendtel, és teljesen új fejlesztéssel próbálja megváltoztatni – Edge Web Browser.

Edge helyettesíti az IE-t a Windows 10-ben

Egy kicsit korábban ismert a Project Spartan kódnév alatt. Egyszer megosztottam a benyomásomat egy ígéretes web-megjelenítővel kapcsolatban. Fokozatosan a böngésző egyre jobb és jobb, új funkciókkal bővül, és számos teljesítménymutatóval növeli a teljesítményt. Általában jó tervet terveznek. Természetesen az Edge automatikusan telepítésre kerül a “tucatnyi” tálcán.

Tálca és asztali számítógépek

A feladat szalagnak két fontos eleme van: a keresési sztring és a feladatbemutató gomb. Kezdjük a másodikval.

A Feladat nézet módban láthatja az összes elindított folyamatot, és elosztja őket virtuális asztali gépekre. Ez nagyon, nagyon hasznos például, ha különbséget kíván tenni a munka és a szórakozás között. Képzelje el, hogy a főnök bejön az irodába, megnyomja az elegáns kulcstartót, és az összes futó pasziánsz játékot gyorsan helyettesítik irodai programokkal. A szúnyog nem aláássa az orrot!

Feladat nézet mód a Windows 10-ben

A kereső vonal elégedett. Fájlokat és dokumentumokat kereshet a merevlemezen, vagy információkat találhat az interneten. Beépített Cortana asszisztens is van.

Cortana

A Cortana a Microsoft hangos asszisztense a mobil Google Now vagy a Siri számára. Egy asszisztens dicséretének vagy megbélyegzésének még nem lehetséges, mivel egyszerűen nincs helye a régiónak. De az ötlet kiváló. Assistant integrálni fogják a teljes ökoszisztéma: elemezheti a levelek és felidézik, hogy helyreállítsa a rendet a felhő tárolás, kéri a tisztességes ételeket és italokat, és tájékoztassa az időjárásról, a lényeg, hogy a zsúfoltság, hogy megfelelő magyarázatot ismeretlen kifejezés, lefordítani egy böngészőt, és egyszerűen nem marad a Windows 10 kényelmes a határ. Hiszem, hogy előbb vagy utóbb így lesz.

következtetés

És néhány év múlva a Microsoft teljesen leállítja a Windows 7 és a 8 támogatását, várjon egy kicsit, és távolítsa el a verzió számszerű változatát, így csak a Windows. Az eredmény elkerülhetetlen, mindannyian az “első tízbe” kerülünk. Fogja meg azonnal a hullámot és költözzön át egy új operációs rendszerre. Minden előnyt vállalt elődeitől, és egyetemessé vált. A Windows 10 egyszerűen megemészthető, és nem igényel számítógépes erőforrásokat. Mi szükséges még?