5 ikke-indlysende måder at spionere på dig med din smartphone

Du ved sikkert, at din smartphone godt kunne bruges mod dig. Efter at have revnet gadgeten, kan du få adgang til kameraerne eller mikrofonerne. Derfor kan alt, hvad du skyder og siger, overføres til tredjeparter. Muligheden for moderne smartphone spionage er ikke begrænset til dette. I teorien er der en række andre mindre indlysende måder at få information om, hvor du er og hvad du gør lige nu.

1. Keylogger baseret på gyro data

Smartphone følger dig: keyloger
windowscentral.com

Alle moderne smartphones er udstyret med et gyroskop. Denne sensor er nødvendig for at bestemme den nøjagtige retning af gadgetens hældning, som kan bruges til automatisk at aktivere nogle funktioner eller styre en bil i et racerspil.

Med hvert år bliver disse sensorer mere præcise. Teoretisk kan deres følsomhed over for de mindste udsving blive brugt af ubudne mod dig. Dette er blevet bevistSingle-stroke sprog-agnostisk keylogging ved hjælp af stereomikrofoner og domæne-specifik maskinindlæring. forskere ved det nordøstlige universitet i Boston. Med hjælp af en gyro og en mikrofon lykkedes det at skabe en ret præcis keylogger.

Keylogger, eller Keylogger, er en software eller hardware enhed, der registrerer forskellige bruger handlinger: tastetryk på tastaturet, bevægelser og museklik, gestus på berøringsskærmen.

Når du bruger tastaturet på skærmen, tiltes din smartphone lidt ved hvert tryk. Genkendelse af den mindste bias med et gyroskop, kan keyloggeren gætte den stikprøve tekst, du skriver. De mulige variationer korrigeres under hensyntagen til intensiteten af ​​den lyd, der produceres, når displayglaset røres. Mikrofonerne på smarttelefonen hjælper allerede med dette. Ved hjælp af en kombination af disse sensorer og et sæt algoritmer lykkedes forskere fra første gang at gætte de trykte nøgler med en nøjagtighed på 90-94%.

2. Bestemmelse af placeringen uden GPS

Selv med GPS-slukket, kan du bestemme enhedens placering ved hjælp af celletårne ​​og Wi-Fi-punkter med geolocation-oplysninger, der er bundet til dem. Du kan dog få oplysninger om brugerens placering selv uden adgang til sådanne data.

Samme gruppe forskere fra Nordøst Universitet forsøgteSingle-stroke sprog-agnostisk keylogging ved hjælp af stereomikrofoner og domæne-specifik maskinindlæring. dette er demonstreret ved hjælp af smartphone sensorer, hvilke applikationer kan bruge uden særlige tilladelser. Resultatet af deres arbejde var et program med et gyroskop, et accelerometer og et magnetometer.

På basis af kortet over det område, hvor personen var, gjorde ansøgningen det muligt at spore alle bevægelser på bilen. Accelerometeret blev brugt til at bestemme bevægelse og stop. Magnetometeret fastspændte bevægelsesretningen. Gyroskopet måler vinklerne, så du kan nøjagtigt spore, hvornår og i hvilken retning maskinen drejede.

Smartphone følger dig: placering Smartphone følger dig: placering uden GPS

En særlig algoritme kombinerede data fra alle disse sensorer og dannede en omtrentlig forskydningsordning for dem. Det blev sammenlignet med de rigtige ruter i det område, hvor overvågningen blev gennemført. Ifølge sådanne data er det muligt at bestemme præcis, hvor og hvornår brugeren gik, hvor meget tid han brugte på det.

3. Sporing gennem reklame bannere

Der er en anden måde at bestemme placeringen af ​​en person uden direkte adgang til GPS-dataene på hans smartphone. Denne metode blev beskrevet af forskere ved University of Washington, der brugte bannerreklame for mobil. Minimumsindbetalingen for at placere en sådan annonce via Google AdWords og Facebook var $ 1.000.

Hvis du køber et sådant banner, kan du angive, hvilken applikation og hvilke unikke enhedsidentifikatorer du vil vise. Forskerne angav også en tre-mile square geo-zone, da det var i de valgte applikationer viste annoncer.

Hver gang måltelefonen brugte det angivne program, blev oplysninger om enheden sendt til tid og sted sendt til bannerindehaverne. Med disse oplysninger var forskergruppen i stand til at spore brugerens placering inden for 25 fod (~ 7,6 meter). Det er sandt muligt, så længe ansøgningen forbliver åben i fire minutter, eller det blev lanceret to gange på samme sted.

smartphone følger dig: reklame bannere
gadgethacks.com

Selvfølgelig kræver denne overvågningsmetode den konstante anvendelse af en bestemt applikation. En del af denne hindring kan omgå, hvis du placerer bannere i de mest populære programmer. Det er også nødvendigt at på forhånd kende den specifikke reklameidentifikator for en bestemt persons enhed. Men selv uden det kan denne metode godt bruges til at overvåge befolkningen på det valgte sted.

4. Visning af besøgte links gennem lyssensoren

Den omgivende lysføler giver dig mulighed for at justere lysstyrken på din smartphones display. Du vil blive overrasket, men selv denne tilsyneladende uskyldige sensor kan bruges mod dig.

Lukasz Olejnik (Lukasz Olejnik) illustreret dette klartStjælper følsomme browserværdier med W3C Ambient Light Sensor API. , oprettelse af en applikation, der baseret på data fra lyssensoren bestemmer farven på de links, der er besøgt af brugeren. Enkelt sagt, det lys, som din skærm udsender, kan nøjagtigt genkendes af denne sensor. Dette giver dig mulighed for at bestemme hvilke websider du har migreret til.

Smartphone følger dig: besøgte links
eztexting.com

Websider kan vise forskellige farver til links. For eksempel kan teksten være lyseblå, hvis du ikke har besøgt den før, men den bliver lilla efter det første klik. Webstedet selvfølgelig kan ikke genkende hvilken farve et link til en bestemt bruger vises, fordi browseren fanger overgangerne. Men hvis repræsentanterne for webressourcerne får adgang til dataene fra lysføleren på din smartphone, kan de bestemme, om lyset kommer fra skærmen, om du tidligere har bestået det viste link eller ej.

Især er det mærkbart på kontrasterende sider med en mørk baggrund af teksten og lysfordeling af hyperlinks. Det er umagen værd for dig at snuble over dem, da sensoren registrerer en stigning i lysniveauet fra skærmen. I teorien kan du uden denne viden oprette lister over alle de sider, du besøger.

5. Identifikation af brugere og ejendomme i nærheden

Langt de fleste smartphones har en nærhedsføler. Det er vant til at slukke for berøringsskærmen, når du ringer. Ellers vil du under en samtale fortsætte med at trykke på knapperne på displayet.

Denne sensor registrerer ikke kun, at objekter er tæt på skærmen, men kan også måle afstanden til dem. Hver af os holder smartphone på en anden afstand afhængigt af væksten, håndens længde, visionen og andre faktorer. Baseret på al denne information kan applikationen helt differentiere brugere og deres adfærdsmæssige træk.

Nøjagtigheden af ​​en sådan metode kan være lav, men i kombination med de samme mål mobile bannere kan annoncører identificere deres målgruppe. Derudover kan du ved hjælp af nærhedsføleren bestemme afstanden til nærliggende objekter omkring brugeren. Og det kan være yderligere vejledning, når du ikke bruger GPS.


Hver af disse metoder beskrives stadig som en teoretisk. Hidtil har ingen af ​​dem fået stor omsætning. Det er dog muligt, at dette kun er et spørgsmål om tid.