Alt hvad du behøver at vide om oprettelse af en ekstern harddisk i OS X

I øjeblikket bruges cloud storage teknologier næsten overalt. Skyen er hurtig, bekvem og vigtigst, altid ved hånden. Men uden fysisk opbevaring kan vi stadig ikke gøre det. Harddiske og SSD’er bruges som systemdiske, og almindelige flashdrev er stadig i gang. Nogle drev er klar til at arbejde straks ud af kassen, andre skal formateres; Derudover leveres bundtet med proprietære forsyningsselskaber, som fabrikanten anbefaler at bruge. I denne artikel lærer du, hvordan du korrekt forbereder et eksternt drev til at arbejde i OS X.

* * *

Når du først tilslutter et eksternt drev til Mac’en, bliver det automatisk monteret og klar til brug. Men før du stoler på det, er det værd at tjekke nogle få vigtige ting.

bemærkning. Jeg har ikke på hånden en disk, hvor du kan gøre det sjovt, så jeg vil springe alt det eksempel på en gammel USB-stick, men bare rolig, i tilfælde af proceduren harddisk setup vil være de samme.

Skærmbillede af 2013-12-02 kl 21.52.23

Det første punkt, der bør tages i betragtning – det er det, der sandsynligvis din nye drev vil blive formateret i FAT32, i stedet for de mere almindelige og udvidede ntfs (til Mac og Windows, henholdsvis). FAT32 er godt, fordi det har støtte til både læsning og skrivning i begge operativsystemer. Dette er den nemmeste måde, hvis du har brug for en universaldisk, selv om den har nogle begrænsninger.

For det første understøtter FAT32 ikke logføring, hvilket vil medvirke til at forhindre data korruption. For det andet understøtter det ikke tildelingen af ​​filsystemtilladelser. Derudover har FAT32-diske normalt en MBR-partitionsordning, der ikke fungerer sammen med Apple CoreStorage, og vil derfor ikke tillade brugen af ​​datakryptering på disken. For det tredje er FAT32-begrænsningen på filstørrelsen 4 GB, hvilket er meget, meget dårligt ved moderne standarder.

 Novytstsy

Nogle gange er en speciel software inkluderet i diskdrevspakken, hvor du kan lave disklayout og oprette sikkerhedskopier af data. Det kan være praktisk, men jeg vil stadig ikke anbefale at bruge det, fordi OS X har alle de værktøjer, den har brug for. Tredjeparts diskstyringsværktøjer kan forårsage kompatibilitetsproblemer, der vil medføre tab af data.

Hvis du vil bruge dit eksterne drev kun med hans eller anden Mac, er det bedst at formatere det i den udvidede-format, der bruges i OS X som standard. Hvis der er behov for at oprette forbindelse til Windows-maskiner, skal du unikt anvende FAT32.

Disk layout

Til alle manipuleringer med drev bruger OS X Diskværktøj, som er i mappen Programmerne – Hjælpeprogrammer. Nå, lad os køre det og fortsæt med at markere vores eksterne drev.

Trin 1. Vælg disken og antallet af partitioner

 Skærmbillede af 2013-12-02 den 03/22/17

Vælg vores disk i sidepanelet til venstre og angiv partitionstabellen. Hvis du har brug for flere mængder, skal du angive deres nummer i rullemenuen Sektion layout eller ved hjælp af knappen +, hvis der er et ikke-allokeret område på disken.

hjælpe. Hvis du vælger en disk i sidepanelet, viser Diskværktøjet alle dets partitioner. For dit primære drev vil de være grå, fordi du ikke kan formatere eller ændre partitionstabellen til bootdisken. For alle andre tilsluttede enheder er disse muligheder tilgængelige.

Trin 2. Vi angiver ordningen af ​​sektioner

 Skærmbillede af 2013-12-02 den 06/22/34

Standard er normalt GUID-partitionsskemaet, men det er bedst at åbne parametre og kontroller, at dette virkelig er det. Og generelt, for alle operationer med disken, siger “Mål to gange – klippe én gang” er mere relevant end nogensinde, især hvis disken allerede indeholder nogle data.

Trin 3. Kontroller og bekræft alle ændringer

Snimok_ekrana_2013-12-03_v_0.02.14

Når du har tjekket alle indstillingerne, er det sidste at gøre ved at anvende dem. Klik på den rigtige og vente på slutningen af ​​processen med at bryde vores disk.

Så snart ændringerne træder i kraft, vil disken blive udskudt og genmonteret til din Macs filsystem. Nu er han helt klar til at arbejde.

Noget andet

Hvis du vil gå videre, kan du teste drevet for at sikre, at der ikke er nogen dårlige sektorer og andre fejl. For at gøre dette kan du bruge tredjepartsprogrammer, f.eks. Drive Genius eller Tech Tool Pro, fordi Diskværktøj har ikke denne funktionalitet. Men der er stadig et trick, der hjælper med at kontrollere diskfejl med det. Denne metode er baseret på Sikker sletning af en disk. Som du sikkert ved, er denne sletning udføres ved at skrive nuller hver sektor, og dermed giver os mulighed for at forstå, om der er en dårlig sektor i tilfælde af mislykket afslutning af operationen.

Snimok_ekrana_2ts01uu3-12-03_v_0.12.18

Det er værd at bemærke, at den sikre sletningsprocedure og andre lignende harddiskoperationer, der kontrollerer hver sektion af disken, tager lang tid (flere timer).

* * *

Jeg ønsker alle dine diske problemfri arbejde, lad dem arbejde hurtigt og behage dig, kære læsere. Hvis du har spørgsmål om opsætning af en ekstern harddisk i en Mac – spørg dem i kommentarerne.