Hvad du behøver at vide om 4K opløsning på pc

Hvad er 4K formatet?

Dette er et nyt detaljeringsniveau for video og spil. 4K-indhold genererer fire gange opløsningen end den, der allerede er kendt for os Full HD. 8 millioner pixel giver dig mulighed for at se de mindste detaljer i billedet og nyde glatte overgange af det klareste billede.

Er det på tide at opdatere din computer til nye teknologiske trends? Hvor meget vil ideen, set ud fra billedet, være en film eller et spil?

Alle de oplysninger, der indsamles i dette materiale, er afledt af forskellige udenlandske og indenlandske kilder. Jeg har ikke kunnet konfigurere og arbejde med 4K-systemer, så jeg må stole på ordene fra kompetente tekniske eksperter. Jeg beder om at påpege eventuelle fejl, jeg kunne have lavet en fejltagelse. Formålet med artiklen er at bestemme selv og fortælle dig, hvilken slags dyr det er, og om det skal gå ud på jagt efter det.

Overgangen til et ultraklart billede lover os en række tekniske problemer. Lad os sortere dem i orden.

skærm

Normalt holder vi ikke opmærksom på skærmopløsningen, når den er købt. For de fleste af os spiller udseende og tykkelse en afgørende rolle. Er det, at spillere kan være interesserede i specifikke stik og svartid.

Derfor ønsker du at fordøje dig fuldt ud i 4K-billederne, skal du købe en passende skærm. Vær opmærksom på dens specifikation. Hvis standardskærmen understøtter Full HD-opløsning 1920 × 1080, så skal vores elskede skærm bære en stolt tag UHD 3840 × 2160.

4k opløsning

Skærmopløsning angående dens dimensioner

Windows-skrivebordet miljø begynder at lide, når tætheden af ​​pixels per tomme (PPI) kommer til 200. 30 “skærme med en opløsning på 4K-144 har en massefylde på PPI, og skærme med mere beskedne 24” med samme opløsning er allerede 184 PPI.

En sådan høj densitet kan gøre visning af ikoner på skrivebordet og websider lidt underligt, som om de ikke var i fokus.

Der er også skaleringsproblemer i nogle spil, f.eks Legends League og World of Warcraft, som har en lille skala af standardgrænsefladen. Selvfølgelig giver spilindstillingerne dig mulighed for at zoome ind, men det vil igen reducere billedets klarhed.

Problemet med “to paneler”

Nogle 4K-skærme opnår opløsning 3840 × 2160 ved at kombinere to paneler med en opløsning på 1920 × 2160. Dvs. skærmen indeholder to controllere, som hver især er ansvarlige for sin halvdel af matrixen. Computeren definerer en sådan skærm som to separate logiske skærme og slutter dem til en helhed ved hjælp af drivere fra AMD (Eyefinity) og NVIDIA (Surround).

Det vil sige, vi har brug for god software, optimeret til et eller andet behov. Hvad er der galt med det?

For eksempel, hvis du har lyst, hvis spillet vil blive vist på skærmen på en af ​​de to halvdele, eller billedet er unaturligt strækkes eller indsnævret på grund af defekter driver? For at finde sandheden om disse specifikke nuancer af hver enkelt skærm, du næppe vil få den menige konsulenter butikker, du har brug for at blive fortrolig med den detaljerede gennemgang af det foreslåede køb på internettet.

Billedopdateringshastighed

60 Hz, eller opdatering af billedet med en hastighed på 60 billeder pr. Sekund, er guldstandarden i de seneste år. Kun højtydende chips inden for skærmen er i stand til at klare sådan en stor mængde data. For at undgå unødig prisforhøjelse installerer nogle producenter derfor mikrocontrollere i deres produktion, hvilket giver en frekvens på kun 30 Hz.

Selv med en super kraftig påfyldning af din systemenhed kan du stadig ikke se mere end 30 FPS, da skærmen selv opdaterer billedet kun 30 gange i sekundet. Igromany her kan i høj grad snuble.

På baggrund af ovenstående kan vi anbefale dig at købe Samsung U28D590D til en udenlandsk pris på $ 700. Jeg håber, at efter at have offentliggjort dette materiale, vil virksomheden ikke glemme at give mig en kopi af sine produkter til reklame.

Måske ved du mere vellykkede muligheder?

Videokort

Har du allerede brugt mange penge? Det er blomster! 4K-monitor er kun venlig med grafikkortniveau high-end, det vil sige, at det heller ikke er det bedste. Selv AMD Radeon 295X2 gav kun 22 FPS ved meget høje indstillinger i spillet Crysis 3, i Battlefield 4 denne figur nåede 37 FPS.

Ud over bearbejdningseffekt til at behandle 8,3 millioner pixel i et 4K-billede, skal grafikkortet have nok videohukommelse om bord. For eksempel en flok to Nvidia 780 GTX Ti bare choked i samme Crysis 3, giver kun ud minimum 3 FPS. Et sådant lavt resultat skyldes manglen på video RAM.

Således skal systemet ideelt set ikke kun omfatte to kraftige GPU, men også 4 GB video RAM til hver af dem. Radeon 295X2 bærer 8 GB videohukommelse og to Nvidia 780 GTX Ti i SLI-tilstand – kun 6 GB. Her ligger fejlen i GTX 780 i Crysis 3.

Titan Z

Ud over den nævnte Radeon 295X2, en flok to Nvidia GTX Titan (ikke forveksles med 780 GTX Ti). Løsningen fra AMD vil ramme $ 1.500 på lommen, to titan bliver trukket til $ 2.000. Hvis du ikke er begrænset i økonomi, skal du kigge på det nye video monster Nvidia Titan Z med 12 GB RAM ombord til $ 3.000.

forbindelse

Hvis jeg endnu ikke har lyst til at skræmme dig, så kan du slappe af. Det er en lille ting: Tilslut skærmen til videokortet.

Konventionelle moderne skærme er tilsluttet til grafikkort med HDMI-interface. De fleste af HDMI-tilslutninger understøtter ikke 4K. Træk denne beslutning til HDMI 1.4 tilstand og derefter kun med det største antal FPS – 30. Kom i eftertragtet 60Hz 4K-skærm kunne teoretisk HDMI 2.0, men det er banalt ikke har den rette grafikkort.

Således kan den velkendte og velkendte HDMI glemmes. Gå til DVI. Denne standard er i stand til at give et billede i 17 Hz med en opløsning på 3840 × 2400 (i dual-link 33 Hz-tilstanden, men de fleste skærme understøtter ikke en sådan forbindelse).

Hvad er løsningen? DisplayPort! Kun denne grænseflade er i stand til at presse 60 Hz på UHD og har den rette understøttelse fra videokort. Men her er der også et hitch. Abby, som DisplayPort også ikke virker, har du brug for dens versionsnummer 1.2. Ældre versioner understøtter “kun” 2560 × 1600. Omkostningerne ved blonder er ca. $ 20.

DisplayPort

Forkert udvalgte kabler kan føre til artefakter og mærkelig billedadfærd. Flimmer, ulogisk farveændring og billedforvrængning kan få dig til at bekymre sig om din dyre skærm, men det forkerte kabel kan ikke skade.

konklusion

Hvem har brug for alt dette for sådanne penge?

Spørgsmål om pris er selvfølgelig relativt. For et halvandet år siden nåede prisen på en enkelt 4K-skærm titusindvis af dollars. En sådan bunke penge var ikke klar til at lægge de mest desperate entusiaster ud.

Allerede i dag vil 4K-løsninger være nyttige for designere, designere og gamere. De plejede at arbejde på flere skærme på samme tid, nu kan store diagonaler i 34 “og endda i 39” erstatte alt dette “skraldespand”. Et imponerende arbejdsområde, sammen med imponerende detaljer, vil give reel fornøjelse til dem, der har råd til det.

Det er for tidligt for folk at skynde sig på nye teknologier. Og det handler ikke kun om penge. De eksisterende tekniske kompatibilitetsproblemer kræver præcis indstilling, som næsten altid ikke tiltrækker masse.

Har du stødt på 4K på en computer? Er det det værd?