Sådan installeres to versioner af OS X på en Mac

virtuel

Jeg forestiller mig, hvilken slags tanker de fleste læsere sandsynligvis havde, da de var opmærksomme på titlen på denne note – “Hvorfor skal nogen bruge to forskellige versioner af OS X på en Mac?” Lad os sige, at du skal køre flere gamle PowerPC-programmer, der ikke har optimering til moderne operativsystemer. Til hånden er der en gammel iMac-model, hvor Mac OS X Snow Leopard bruges som hovedsystem til dette formål. Hvordan kan jeg installere det, f.eks. Mountain Lion, for at få adgang til alle de nye programmer? Der er to mulige løsninger på dette problem.

For det første kan du købe en separat harddisk, formatere den til Macs krav og installere den nødvendige version af Mac OS X. Når du skal skifte mellem systemer, skal du blot starte “System Settings”, gå til “Startdisk” fanen og vælg tilsvarende disk.

Hvis det drejer sig om at installere Mountain Lion, skal du tage højde for minimums hardwarekravene. Officielt kan den nyeste version af desktop-operativsystemet installeres på følgende computere:

  • iMac (model 2007 eller nyere)
  • MacBook (model 2008 eller nyere)
  • MacBook Pro (model 2007 eller nyere)
  • MacBook Air (model 2008 eller nyere)
  • Mac mini (model 2009 eller nyere)
  • Mac Pro (model 2008 eller nyere)
  • Xserve (model 2009)

For at opgradere til Mountain Lion har du brug for 2 gigabyte RAM, 8 gigabyte harddiskplads og installeret OS X Snow Leopard 10.6.8 (eller OS X Lion).

Der er en anden måde – virtuelle maskiner. Du kan købe Parallels Desktop 8 produkter til $ 80 eller VMware Fusion 5 til $ 50. Begge disse løsninger installeres på Lion og Mountain Lion og giver dig mulighed for at køre andre operativsystemer (herunder Windows, Linux og ældre versioner af OS X).

[via macworld]

Loading...