Sådan tester du internetens hastighed fra kommandolinjen

Du kan åbne Speedtest-siden eller enhver anden lignende tjeneste i browseren, men nogle gange er der sådan et humør, at hænderne er direkte trukket til kommandolinjen. Det er i disse øjeblikke, du kan teste din Internet shustrost lidt mere interessant måde.

Tilsvarende sjov er også tilgængelig for Windows-brugere efter installation af Cygwin, curl eller wget. For Mac kan du bruge curl, men wget fans bliver nødt til at installere det på forhånd.

Test med curl

Alt er elementært her. Du skal bare kopiere og indsætte følgende kommando (bekymre dig ikke om, at den vises her i 2 linjer, alt bliver indsat normalt).

curl -o / dev / null http://speedtest.sea01.softlayer.com/downloads/test100.zip

I dette tilfælde bruger testen en zip-fil på 100 megabyte fra Softlayer-webstedet. Med en meget hurtig forbindelse er denne størrelse muligvis ikke nok, og så vil mere kraftfulde arkiver med Thinkbroadband komme i brug. For eksempel, her er dette arkiv i 1 gigabyte.

curl -o / dev / null http://download.thinkbroadband.com/1GB.zip

Bemærk at -t er et bogstav “o”, ikke nul. Da downloaden sker i / dev / null, vil processen automatisk blive slettet, når processen er færdig.

Test med wget

Forskellen i dette tilfælde er kun i det anvendte program. Ellers er kommandosyntaxen næsten identisk med det første eksempel, kun på plads -O er hovedbrevet.

wget -O / dev / null http://speedtest.sea01.softlayer.com/downloads/test100.zip

Glad for dig minutter i et miljø af en indfødt terminal.