Hvad skal man gøre, hvis den bærbare computer får vand

Hvis den bærbare computer har besøgt poolen, floden, badet eller brusebadet, er det usandsynligt, at noget vil hjælpe. Denne artikel kan kun være nyttig, hvis der var lidt væske, og kontakt med det var kort.

1. Hvis den bærbare computer er tilsluttet en stikkontakt, skal du straks slukke for den.

Træk opladerkablet ud af stikkontakten og din computer og derefter og alle de andre kabler, der er sluttet til den bærbare computer. Vand og elektricitet er ikke den sikreste kombination for både teknologi og dig.

Hvis vand kommer ind i den bærbare computer, skal du straks trække netledningen ud
Macinhome Mac Consulting / youtube.com

2. Tænd og sluk for notebook’en

Vend apparatet op og ned med tastaturet, så vandet, der kunne komme ind, er lækket ud.

Tryk samtidigt på tænd / sluk-knappen og hold den nede, indtil skærmen slukker. Dette er den hurtigste måde at slukke for enheden. Nu er det ikke på tide at bekymre sig om ikke-gemte dokumenter. Det vigtigste er at stoppe bevægelsen af ​​elektricitet på indersiden af ​​den bærbare computer for at forhindre en kortslutning.

Tænd for og sluk for den bærbare computer
Macinhome Mac Consulting / youtube.com

3. Sluk for alle enheder

Afbryd alle eksterne enheder fra den bærbare computer. Flash-drev, hukommelseskort, USB-modem, endda et batteri – helt ned! Når computeren kontakter vandet, ikke kun det, men også disse tilbehør kan blive påvirket.

4. Tør notebook’en af

Tør helt din bærbare computer helt uden at vende den tilbage. Ideelt til dette formål er et bomulds håndklæde egnet: det absorberer helt væsker. Du kan også bruge papirservietter.

Hvis ingen af ​​dette er der, redde enheden med alt, hvad der kommer til hånden.

Vær særlig opmærksom på tastaturet: vand flyder let under tasterne. Glem ikke at tørre portene og hullet til afkøling.

5. Byg en sjov konstruktion

Først sætte en ventilator på gulvet. Derefter dække det med pap eller plast kasse og gøre det på top- og sidevægge af de store åbninger til ventilation. Dæk kassen med et håndklæde og sætte det på sin bærbare computer tastatur ned. Tænd blæseren på to dage, så at enheden helt tørre.

Hvis den bærbare computer får vand, skal den tørres 48 timer
mediamilan.com

For at undgå brand skal du ikke lade ventilatoren stå uden opsyn i længere tid. Sluk det om natten og når du forlader huset.

6. Kontrollér enheden efter 48 timer

Hvis den bærbare computer efter to dage kopieres, kopieres de vigtige data til et tredjepartsmedie. Faktum er, at skade ikke kan manifestere sig straks. Måske vil virkningerne af kontakt med vand minde om dig selv om et par dage eller endda uger, og computeren vil mislykkes. Håb for det bedste, men lad dig ikke slappe af.

Hvad skal man gøre hvis kaffe, vin eller te er inde i den bærbare computer

Væsker indeholder tilsætningsstoffer farlig Laptop indvolde end vand. Kaffegrums, sukker og andre tilsætningsstoffer i disse drikkevarer kan tilstoppe og oxiderende komponenter, der forårsager dem yderligere skade. I sidste ende kan den bærbare nøgler blive klæbrig og selv nægter at arbejde.

For at undgå problemer, bedre til at rense en bærbar computer indeni før tørring. Du kan gøre det selv ved at demontere maskinen og fjerne snavs med en papirserviet eller en vatpind dyppet i en lille mængde alkohol. Men husk, at selv-adskillelse vil ugyldiggøre garantien.

Sagerne af forskellige bærbare computere kan være meget forskellige i design og parsing rækkefølge. Hvis du aldrig har åbnet din enhed, skal du se på internettet for serviceinstruktioner af samme model.


Hvis den tørrede notesbog ikke tænder mere eller du ikke vil rengøre det selv, kan du bede om professionel hjælp fra et servicecenter.