Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter

Vi vil rette fejl i Windows 10. Men vi bliver nødt til at gøre det samme i Windows XP, 7 og 8. I Windows 7 og senere udgivelser forbedrede udviklerne gendannelsessystemet efter problemer med lanceringen. I ældre versioner af systemet skal der ofte løses alvorlige fejl ved geninstallation.

Afbryd eksterne enheder

Prøv at huske, hvilke ændringer du lavede for nylig til systemet: om nye drivere blev installeret, enheder eller noget blev skiftet. Måske er problemet i en af ​​hardwarekomponenterne. Prøv at deaktivere:

  1. USB-drev.
  2. Kortlæsere.
  3. Printere.
  4. Scannere.
  5. Kamera.
  6. Alle andre eksterne enheder.

Hvis dette ikke virker, skal du afbryde tastaturet og musen: Alle mulige kilder til funktionsfejl skal slettes.

Også interne komponenter, f.eks. RAM, kan blive årsagen. På en stationær pc kan du kontrollere funktionsmulighederne for RAM ved at forbinde lamellerne skiftevis.

Kontroller strømforsyningen

Hvis computeren ikke tænder helt, skal du være opmærksom på netledningen og stikkene. Glem ikke om afbryderen på bagsiden af ​​skrivebordet.

Hvis alt fungerer på dette niveau, men computeren stadig ikke tændes, er der sandsynligvis et problem i strømforsyningen, som du næsten ikke kan reparere selv: du skal udskifte eller reparere den fra en specialist.

Det er muligt, at computeren tændes, men kun i et kort øjeblik. Dette er det samme problem med strømforsyningen.

Konfigurer disken for at starte systemet

Du kan få fejl ved start: Der blev ikke fundet et operativsystem. Prøv at afbryde eventuelle drev, der ikke indeholder et operativsystem. Tryk på Ctrl + Alt + Del for at genstarte eller Boot failure. Genstart og vælg korrekt Boot Device eller Insert Boot Media i den valgte Boot Device.

I BIOS- eller UEFI-indstillingerne kan opstart fra en ekstern enhed eller en anden logisk partition, snarere end fra systemdisken, installeres. Standardparametrene kan gendannes som følger:

  1. Genstart computeren.
  2. Tryk straks efter genstart på systemtasten, for eksempel F2. Det kan være en anden nøgle: Normalt under opstart, kan du finde den nederst på skærmen med laptopproducentens logo eller bundkort.
  3. I indstillingerne skal du indstille den ønskede disk til første sted i opstart.
  4. Vælg “Gem og Afslut” for at gemme ændringerne.

Hvis ovenstående ikke hjælper, skal du genoprette systemlasteren. For at gøre dette skal du have et bootbart flashdrev eller en genoprettelsesdisk med et passende system til bitkapacitet. Sådan oprettes et bootbart flashdrev eller en disk, læses i Lifehacker-artiklen om installation af Windows.

Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter: Konfigurer disken til at starte systemet

Start systemet fra et USB-flashdrev eller drev ved at vælge den ønskede indstilling i opstartsmenuen. Vælg “Systemgendannelse” i menuen, der åbnes.

Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter: Systemgendannelse

I genoprettelsesmenuen skal du vælge “Fejlfinding” → “Avancerede indstillinger” → “Gendan ved opstartstid”. Derefter forsøger systemet automatisk at rette loaderen. I de fleste tilfælde løser dette problemet.

Det samme kan gøres manuelt via kommandolinjen, men det er bedre at vælge den automatiske indstilling for ikke at forværre situationen.

Hvis denne metode ikke fungerede, ligger problemet sandsynligvis i hardwaren: harddisken er beskadiget.

Kontrollér disken for fejl og beskadigelse

I genoprettelsesmenuen skal du vælge “Fejlfinding” → “Avancerede indstillinger” → “Kommandolinje”.

Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter: Kontroller disken for fejl og beskadigelse

Ved kommandoprompten skal du indtaste følgende kommandoer en efter en: diskpart → listevolumen (Husk at huske navnet på disken med Windows) → frakørsel.

For at kontrollere disken for fejl og korruption, indtast kommandoen chkdsk X: / r (hvor X er navnet på Windows disken). Tjekket varer normalt længe nok, du bliver nødt til at vente.

Start Windows i fejlsikret tilstand

På grund af en pludselig afbrydelse af computeren under installationen af ​​operativsystemopdateringer kan rengøring fra virus og unødvendige indgange i registreringsdatabasen, eller ved hjælp af hjælpeprogrammer, beskadiges for at fremskynde Windows. I dette tilfælde, når systemet starter, vises “den blå skærm af død”.

Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter: dødsskærmen

Prøv at starte Windows i sikker tilstand uden at indlæse driverne og programmerne i autorun. Hvis computeren virker i denne tilstand, skal du afinstallere driverne, rulle systemet tilbage og scanne efter vira.

Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter: boot muligheder

Med genoprettelsespunkter kan dette problem ganske enkelt løses. Du skal blot rulle tilbage til den tidligere stabile konfiguration.

Geninstaller systemfiler

De ovenfor beskrevne handlinger hjælper måske ikke. Derefter skal du nulstille Windows-indstillingerne og geninstallere systemet ved at gemme filerne. Desværre skal alle programmer geninstalleres.

Hvad skal man gøre, hvis Windows ikke starter: Geninstaller systemfilerne

I genoprettelsesmiljøet skal du vælge “Fejlfinding” → “Nulstil denne pc” → “Gem mine filer” → “Nulstil”.

Systemet vil rulle tilbage til de indledende indstillinger.