Hvilke hovedtelefoner skal vælges for ikke at fortryde at købe

1. Identificer prioriteterne

Når du køber hovedtelefoner, er det vigtigt at forstå, at et af dine valg i nogle henseender vil være et kompromis. Kun de rigtige prioriteter vil hjælpe med at finde den optimale løsning, der opfylder de vigtigste krav. Det er naturligvis muligt at skelne mellem tre kriterier, som man skal starte. Det handler om tilgængelighed, bærbarhed og selvfølgelig lydkvalitet.

Tre af disse termer kan repræsenteres i form af et trekantet kronblad, hvor væksten af ​​et kronblad betegner sammentrækningen af ​​de to andre.

Således omfatter valget af den bedste lydkvalitet et maksimalt pris og en afvisning af bærbarhed. Tilsvarende giver et ultraportabelt trådløst headset ikke en bedre lyd, og det er usandsynligt, at det er billigt. Derfor er det vigtigt at udpege mindst et af de kriterier, som du er villig til at ofre.

2. Beslut hvorfor du har brug for hovedtelefoner

Hovedtelefoner, som enhver gadget, købes til bestemte opgaver og formål. Det er nødvendigt at forstå, hvornår og hvordan du vil bruge dem. Fra brugsscenarierne afhænger valget af typen af ​​hovedtelefoner.

Hjem og kontor

Til brug på arbejde og i hjemmet køber du normalt headset i fuld størrelse, der giver fuld dækning af auricleen og den mest komfortable pasform på hovedet. Denne type kan ikke være bedre til længe at lytte til musik.

Du kan også overveje overhead type hovedtelefoner, som på grund af mindre kopper er normalt mere kompakte end fuld størrelse dem. De forstår ikke ørehalsen, men er overlejret på toppen. Et godt eksempel er Meizu HD50.

Meizu HD50
mymeizu.ru

De mest populære blandt hovedtelefoner til kontoret er modeller af lukket akustisk type. De har bedre lydisolering, så din musik bliver ikke hørt omkring dig. Åben type er velegnet til privat brug. Disse hovedtelefoner har huller på ydersiden af ​​kopperne, så lydvibrationer spredes på samme måde som i et naturligt miljø, hvilket gør lyden mere realistisk.

Når du vælger fuld størrelse eller hovedtelefoner, må du ikke undervurdere vigtigheden af ​​øretelefonens materiale. Velour eller endda syntetiske stoffer gør dine ører ikke sved så meget som kunstigt eller naturligt læder.

For byen

For enkle gåture er det muligt at bruge de tidligere omtalte hovedtelefoner. Men hvis vi taler om at flytte i metroen og rejse i en anden offentlig transport, så vil det bedste valg være i-kanal hovedtelefoner, også kaldet gags. De er kompakte, mest praktiske at bruge og skaber ikke problemer, når de kører i en tæt strøm af mennesker. Et af de bedste i forholdet mellem pris og kvalitet kan kaldes Xiaomi Hybrid Pro HD.

Xiaomi Hybrid Pro HD
mi.com

Høretelefoner af denne type er normalt suppleret med silikone ørepuder i forskellige størrelser, så hver bruger kan vælge de rigtige. Også meget populære er dyser fremstillet af porøst skum, som opvarmes af kroppens varme tilpasses til den menneskelige øregang. I sammenligning med silikone er de mindre holdbare, men forvrænger næsten ikke lyden.

Trådens ledning spiller også en vigtig rolle. En af de mest praktiske er væv, som for eksempel i Bang Olufsen Beoplay H5. Dette forhindrer ledningsangreb og reducerer risikoen for skade ved utilsigtet spænding.

Separat kan du skelne og helt trådløse hovedtelefoner som Apple AirPods. Tilbehør af denne type giver maksimal bevægelsesfrihed, men den pris, de har, er ret høj. Derudover er risikoen for at miste dem stor.

Til sport

Til løb og et motionscenter bruger du normalt trådløse headset af indlæsningstypen. De kan have nakkesting eller ørekroge med kroge til bedre fiksering indenfor auricleen eller på ydersiden som i tilfældet med Xiaomi Mi Sports.

Mange af disse typer af hovedtelefoner har beskyttelse mod sved og endda en fuld nedsænkning i vandet, som giver dig mulighed for at svømme uden at tage din yndlingsmusik.

jabra.ru

Nyere mere og mere sportslige Bluetooth-hovedtelefoner er udstyret med sensorer til overvågning af fysisk aktivitet, som i tilfældet med Jabra Sport Pulse. Sådanne headset giver dig mulighed for at erstatte dig selv med de sædvanlige fitness trackers, men samtidig er det meget dyrere end de klassiske modparter.

Til rejse

Hvis du ofte flyver og kan lide at lytte til musik på vejen, giver det mening at tænke på et headset med aktiv støjaflysning. Ofte er disse store hovedtelefoner i fuld størrelse, som enten kan være ledningsnet eller trådløse. Deres evne til at afbryde eksterne lyde giver dig mulighed for at fordybe dig i din yndlingsmusik, selvom du sidder ved siden af ​​dig rastløs barn.

Et vigtigt træk ved rejsen headsettet er et foldet design. Det gør det muligt for hovedtelefonerne at optage meget mindre plads og reducerer risikoen for skade under transport i posen. Dyre modeller suppleres ofte med et hårdt tilfælde til bedre beskyttelse.

Til spil

Valg af spillere – Høretelefoner i fuld størrelse, med indbygget eller aftagelig mikrofon. Et vigtigt kriterium ved valg er tilstedeværelsen af ​​surround sound teknologi, som i nogle modeller af Creative Sound BlasterX. Simulering af en 5.1 eller endda 7.1-konfiguration vil være en stor fordel ved 3D-handling, hvor du ofte skal navigere i rummet ved øre.

Creative Sound BlasterX
creative.com

De fleste spilhovedtelefoner har et langt, 2 meter langt kabel. Det er vigtigt, at han havde en pålidelig fletning og hård fortykning i propperne, hvilket eliminerer kinks og mulige kinks.

Støjreduktion er også en vigtig parameter. I dette tilfælde gælder dette for både hovedtelefoner og mikrofoner, så du ikke vil blive distraheret af eksterne faktorer, og du kan blive hørt godt.

3. Evaluer de grundlæggende egenskaber

Uanset type og klasse har alle hovedtelefoner grundlæggende tekniske egenskaber, der gør det muligt at danne en ide om lydkapaciteten. Når man vælger relativt billige headset for alvorligt at behandle sådanne figurer er det ikke nødvendigt, men uden opmærksomhed kan de ikke overlades.

Frekvensområde

Denne parameter karakteriserer spektret af lyde, som hovedtelefoner kan reproducere. Standardområdet er 20-20.000 Hz. Mere menneskelig hørelse genkender ikke, selv om det i beskrivelsen af ​​headsets ofte er muligt at opfylde de værdier, der går ud over disse grænser. Der er ikke noget dårligt i dette, men det kan ikke kaldes en ubestridelig fordel.

følsomhed

Følsomhed angiver, hvor højt hovedtelefonerne vil spille, alt andet lige. Afhængigheden er direkte: Jo højere følsomhed, det højere og det maksimale volumen. 95-100 dB eller mere betragtes som en god indikator for normal brug.

Strømforbrug

Denne parameter påvirker også loftets lydstyrke, men det er værd at overveje kun for baselskere ved hjælp af faste forstærkere. I en duet med en højkvalitets lydkilde giver højeffektive hovedtelefoner mulighed for en lysere, mere mættet lyd. Hvis du vil høre musik hovedsagelig fra en smartphone, vil du næppe være i stand til at afsløre potentialet for høj effekt.

modstand

Den nominelle impedans ved indgangen til hovedtelefonen, også kaldet impedans, påvirker både lydstyrken og den samlede lydkvalitet. Du bør fokusere på denne parameter i overensstemmelse med den enhed, som du skal bruge hovedtelefoner på. For smartphones og bærbart udstyr skal der vælges et sæt med en lavere impedans – op til 32 eller endda 16 ohm og for en stationær – med en højere fra 32 ohm.

Frekvensrespons

Amplitudfrekvenskarakteristikken demonstreres i form af en graf og karakteriserer transmissionskvaliteten af ​​forskellige frekvenser.

Den mindste mængde skarpe bøjninger i AFC-kurven angiver en afbalanceret lyd og nøjagtighed af transmissionen af ​​det originale lydmateriale. Kurvens placering på kurven afspejler lydstyrken i et bestemt område. “Hump” i begyndelsen af ​​kurven for frekvensresponsen, ved lave frekvenser, taler om hovedtelefonens bassiness.

stik

Det er umuligt at ikke nævne måden at tilslutte tilsluttede hovedtelefoner på. De fleste modeller på salg har en mini-jack stik (3,5 mm). Standardstikket (6,3 mm) findes på professionelle headset, og mikro-stik (2,5 mm) er meget sjældne i nyere tid. Og alligevel skal du være opmærksom på, hvilken stikket der er i headsettet, og der er en adapter i sættet.

4. Lyt og læs

Blindt stole på alle numrene i egenskaberne, selvfølgelig, det er ikke det værd, især hvis du vælger relativt billige hovedtelefoner. To headset med ens parametre kan lyde ganske anderledes, fordi kvaliteten påvirkes af mange andre funktioner, som ikke altid er angivet af fabrikanten i beskrivelsen.

For at finde ud af, om de valgte hovedtelefoner passer dig, kan du bruge deres pre-listening. Hvad angår disse dæknings- og overhead sæt, hvilke specialforretninger giver dig ofte mulighed for at teste, før du køber. Dette er en chance for at evaluere ikke kun lyden, men også bekvemmeligheden af ​​landing på hovedet.

Gode ​​hovedtelefoner
hollywoodreporter.com

Også, før du køber, skal du henvise til anmeldelser og fulde anmeldelser, som kan findes på internettet. Denne feedback giver dig mulighed for at få mindst en ide om den reelle lydkvalitet, designfunktioner og mulige svage punkter på enheden, der er identificeret efter en lang brug.

Købers checkliste

  1. Først og fremmest bestemme maksimumsprisen og hovedscenariet for brug.
  2. Dernæst, afhængigt af destinationen, vælg type af hovedtelefoner: dækning, overhead eller in-channel.
  3. Vælg flere modeller af en bestemt type, der passer ind i dit budget.
  4. Vurder de vigtige egenskaber ved de valgte modeller: Ørepadsens materiale, trådflettet, hovedbåndsdesignet og så videre.
  5. Undersøg de tekniske parametre, der karakteriserer lydkvaliteten.
  6. Læs anmeldelser og anmeldelser på internettet, og kontroller også, om du kan teste hovedtelefonerne et eller andet sted før du køber.
  7. Vælg dit valg.

Læs også

  1. Sådan vælger du et fjernsyn: Alt der normalt er stille i butikker →
  2. Sådan vælges en smartphone →
  3. Sådan vælger du en bærbar computer →