Hvordan man opstiller en salgskontrakt: Grundregler og advokatrådgivning

Hvad er en salgskontrakt?

Essensen af ​​salgskontrakten er overdragelsen af ​​ejerskab fra sælger til køber. Sælger forpligter sig til at overføre varerne sammen med alt tilbehør og dokumenter til køberen inden for den frist, der er angivet i kontrakten. Og køberen lover at acceptere dette produkt og betale et bestemt beløb for det.

Salgsaftalen anses for at være indgået, så snart parterne har aftalt varerne. Men ejerskabet af en ting går kun fra sælgeren til køberen på tidspunktet for overførslen. Undtagelse – køb og salg af fast ejendom.

Du kan købe med forudbetaling, i rater eller på kredit. I disse tilfælde bevares ejerskabet af sælgeren, indtil betalingen er afsluttet.

Hvad kan og kan ikke sælges og købes

Nogle ting, selv dem, der kun vil blive skabt. Derudover kan varerne være dyr og intellektuel ejendomsret.

Du kan handle som fast ejendom (jord, bygninger osv.) Og løsøre (alle andre ting, herunder køretøjer).

Våben, medicin, smykker og andre begrænsede genstandeCivil Code of the Russian Federation. Artikel 129. Kapacitet af civile rettigheder Du kan kun sælge og købe, hvis du har speciel tilladelse.

Hvem kan indgå en salgskontrakt

Sælgere og købere kan være både fysiske og juridiske personer samt statslige og kommunale enheder.

Borgere på samme tid skal være lovligt i stand og juridiske enheder – lovligt. Ungdom i alderen 16 til 18 år er delvist funktionelle, så de kanCivil Code of the Russian Federation. Artikel 28. Minorers evne At sælge og købe ejendomme kun med forældres skriftlige samtykke.

I hvilken form er salgskontrakten

Hvorvidt et papirdokument er nødvendigt, afhænger af, hvad der sælges og købes. Overholdelse af den skriftlige form er nødvendig, hvis:

 1. Varerne er fast ejendom.
 2. En eller begge parter er juridiske enheder.
 3. En borger sælger en borger en vare mere end 10.000 rubler.

Undtagelse – transaktioner udført på tidspunktet for deres indgåelse. For eksempel, detailhandel.

Hvad er kontrakterne om salg og køb

Syv varianter af salgskontrakten er udpeget i borgerloven.

 1. Kontrakten for detailsalg.
 2. Leveringskontrakt.
 3. Leveringskontrakt for statslige eller kommunale behov.
 4. Kontrakt for indgåelse af kontrakter (køb af landbrugsprodukter).
 5. Kontrakten om energiforsyning.
 6. Kontrakt af salg af fast ejendom.
 7. Kontrakt med salg af virksomheden.

Hver af dem har juridiske funktioner.

Lad os overveje mere detaljeret kontrakten om køb og salg af bilen som et specielt tilfælde af den generelle konstruktion og kontrakten om salg af en lejlighed som et særligt tilfælde af salg af fast ejendom. Disse transaktioner findes oftest i enkeltpersoners og juridiske personers økonomiske aktiviteter.

Sådan laver du bilkøb og salgsaftale

For registrering af køb og salg af maskinen behøver du ikke at kontakte notarius publicus. Kontrakten kan laves i enkel skrivning, idet man som stikprøve tager en af ​​formularerne på internettet.

Eksempel på bilkøbs- og salgsaftale →

Udfyld dokumentet manuelt eller på computeren – det er ligegyldigt. Det vigtigste er, at det indeholder oplysninger om:

 1. Sted og dato for transaktionen.
 2. Sælger og køber (fuldt navn, fuld pasoplysninger).
 3. Vehicle (type, mærke, farve, udstedelsesdato, licensnummer, VIN, drivline og chassisnummer, serier og antal TCP).
 4. Omkostninger (uden kontrakten er gyldig, men i tvistelige tilfælde skal prisen fastlægges ved hjælp af eksperter og gennem retten).
 5. Bestilling af overførsel af bilen.

Normalt spiller købekontrakten samtidig en rolle som overførselsattest. Men advokater anbefaler at udarbejde en særskilt handling med acceptoverførsel. Fordi ejerskab overføres sammen med maskinen. I retsakten er det nødvendigt at fastsætte sin tekniske tilstand i detaljer. Dette vil undgå tvister på grund af sammenbrud identificeret efter transaktionen.

Kontrakten skal ske i tre eksemplarer: Til sælger, for køber og til registrering i trafikpolitiet. Efter underskrivelsen af ​​dokumentet skal sælgeren angive oplysninger om den nye ejer i køretøjets pas. Og så – at give køberen en PTA, et certifikat for bilregistrering og nøgler.

Vær forsigtig med at købe en bil ved generel fuldmagt. De jure i sådanne transaktioner køber papir, ikke maskiner. Du bliver ejer, men ikke ejer af bilen. Den nuværende ejer kan forresten til enhver tid trække fuldmagten tilbage. At vende tilbage således vil penge være meget problematisk.

Sergey Voronin, Managing Partner, Legal Solution Company

Sådan genregistreres en bil

Inden for 10 dage fra datoen for indgåelse af salgskontrakten er den nye ejer af bilen forpligtet til at overlade statens trafikinspektorat en ansøgning om ændring af registreringsdata.

Endvidere er køberen forpligtet til at indgå sin kontrakt om tvangsmotorisk TPL-forsikring. Og den gamle ejer kan bede forsikringsselskabet omberegne og returnere pengene.

Det er i sælgerens interesse at sikre, at den nye ejer af maskinen genregistrerede den. Ellers vil den tidligere ejer stadig få bøder og skatter. I slutningen af ​​det årti, der er afsat til omregistrering, kan sælgeren bede om at leje en bil fra kontoen på hans vegne.

Alexander Spiridonov, førende advokat for Den Europæiske Juridiske Tjeneste

Hvordan man tegner en kontrakt om salg af en lejlighed

Kontrakten med salg af en lejlighed er skriftlig. Dette er strengt fastsat i artikel 550 i den civile lov om den russiske føderationCivil Code of the Russian Federation. Artikel 550. Kontraktform for salg af fast ejendom . Notarial certificering er valgfri. Undtagelse – tilfælde hvor ejerne eller en af ​​dem er mindreårige eller uarbejdsdygtige.

Sælgeren og køberen underskriver et dokument med angivelse af:

 1. Dato og sted for transaktionen.
 2. Navn og udfyld pasoplysninger fra parterne.
 3. Objektets detaljerede egenskaber (kadastral nummer, fuld adresse, område, antal værelser, antal etager og så videre).
 4. Forudsætninger for titeldokumenter.
 5. Liste over personer registreret (registreret) i boligarealet på tidspunktet for underskrivelsen af ​​kontrakten.
 6. Pris – til køb og salg af fast ejendom er et mustCivil Code of the Russian Federation. Artikel 555. Pris i kontrakten om salg af fast ejendom , uden at kontrakten ikke er afsluttet.
 7. Oplysninger om pant, leasing, ret til liv og andre belægninger.
 8. Betalingsordenen og overførslen af ​​lejligheden.
 9. Parternes underskrifter og krav.

Prøveaftale om salg af lejligheder →

Sælger udarbejder juridiske dokumenter til lejligheden: en ekstrakt eller USRRE (bekræfter status af ejerne, samt fravær af hæftelser), den tidligere købsaftale, gave, bytte, privatisering eller en arvebevis. Mere anbefales ordre eksplicitering, matrikulære pas og en plantegning af BTO og få hjælp på fraværet af en fælles gæld.

Alexander Spiridonov, førende advokat for Den Europæiske Juridiske Tjeneste

Hvis lejligheden er parrets fælles ejendom, er det nødvendigt at opnå notarens samtykke fra hustru (mand) til salg. Hvis der er mindreårige blandt ejerne, kræves det skriftlige samtykke fra værger og trusteeship myndigheder.

Sådan registreres en kontrakt om salg af en lejlighed

Fra 1. marts 2013 er proceduren for registrering af køb af boliger blevet lettere.

Registrering af køb og salg er reguleret af forbundslov nr. 302 af 30. december 2012, og ikke artikel 558 i borgerloven. Derfor er salgskontrakten i øjeblikket lavet i simpel skriftlig form og anses for afsluttet på tidspunktet for underskrivelsen.

Olga Sautina, advokatfirmaet “Nedelko og Partners”

Men at ansøge om statens registreringstjeneste (Rosreestr) skal stadig. Sælgeren og køberen skal registrere ændringen af ​​lejeren. Følgende dokumenter skal udfyldes:

 1. Ansøgning om registrering.
 2. Salgsaftale.
 3. Kadastralpas til lejligheden.
 4. Samtykke til transaktionen fra interesserede personer (ægtefæller, værnemyndigheder og andre).
 5. Kvittering for betaling af statens told (2000 rubler).

Ansøgningen og pakken af ​​dokumenter kan indsendes personligt i afdelingen for Rosreestr eller MFC, mailing med deklareret værdi eller via internettet.

Inden for syv (når du ansøger direkte på Rosreestr) eller ni dage (når du ansøger om MFC), overdrages ejendomsretten. Den nye ejer vil modtage et uddrag fra Unified State Register of Taxpayers (EGRN). Individuelle ejendomscertifikater for boliger udstedes ikke nu.

Læs også

Hvem og hvorfor har du brug for en ægteskabskontrakt →

Hvordan man skriver en erklæring korrekt →

Hvordan man skriver en ansøgning i skat: generelle regler og særlige tilfælde →

Hvordan man opstiller en lejekontrakt →