Hvordan slippe af med lugten af ​​kat urin

Handle straks

Hvis et kæledyr har lavet en pølse uden for bakken, skal du starte fejlfinding så hurtigt som muligt. Jo længere kattens urin forbliver uklar, jo skarpere og mere ubehagelige lugten bliver. Situationen forværres af, at en tør plet ikke kan ses, og det vil stadig være uudholdeligt at lugte. Derudover kan sporene af en gammel pølle provokere en kat for at gentage eksperimentet.

For effektivt at bekæmpe lugten skal du i det mindste i den mest generelle form for at forestille dig sammensætningen af ​​katteurin. Dens vigtigste ingredienser er urinstof og urokrom, som let vaskes af med vand, såvel som farveløse krystaller af urinsyre. Det er sidstnævnte, der repræsenterer problemet, da de opløses dårligt i vand, men med en stigning i fugtighedsniveauet begynder de at lugte med fornyet kraft.

Fjern vandpuden

Tør pølen med papirhåndklæder eller en lap. Hvis tæppet eller gulvtæppet er blevet beskadiget, skal du trykke en tør klud på pletten flere gange med kraft. Gnid ikke eller smør urinen. Hvis pletten har tørret, dyser den med vand og blottet. Din opgave er at fjerne så meget katteurin som muligt uden at øge området på stedet.

Ansøg på pletbensmidlet med enzymer

Du kan bruge både specielle sammensætninger, der sælges i dyrebutikker og almindeligt rengøringsmidler. Det er meget vigtigt ikke at forsøge at klare lugten ved hjælp af andre kemikalier, før du behandler pletten med et middel med enzymer: det kan reagere med rester af den tidligere sammensætning og ikke handle.

Påfør stoffet i overensstemmelse med instruktionerne på pakningen og lad det gå helt tørt. Mest sandsynligt vil denne foranstaltning være tilstrækkelig til fuldstændigt at ødelægge lugten.

Brug eddike, sodavand og hydrogenperoxid

Hvis der ikke er nogen måde at hurtigt få et middel mod enzymer, kan du gøre med improviserede midler. Til at begynde med blandes 1½ kopper vand med ½ kop bordeddike og hæld en plet på denne løsning. Efter 3-5 minutter, blæk pletten med papirhåndklæder og sprøjt det generøst med bagepulver.

Fortynd derefter 1 tsk opvaskemiddel i 100 ml 3% hydrogenperoxid. Prøv at gnide den resulterende opløsning med et ubetydeligt område af gulvet eller gulvtæppet for at sikre, at opløsningen ikke misfarver belægningen. Hvis alt er i orden, bland blandingen over sodavand og gnid forsigtigt med en børste.

Derefter forbliver det kun at vente et par timer, indtil blandingen tørrer og støvsuger. Hvis urinen havde tid til at spise, kan det være nødvendigt at gentage hele proceduren igen.

Eller kaliumpermanganat

Et andet bevist værktøj i kampen mod lugten af ​​katturin er en svag opløsning af kaliumpermanganat. Denne metode kan imidlertid ikke kun løse problemet, men også skabe en ny: På stoffet og gulvfladerne kan pletter fra mangan forblive, især hvis der er uopløselige krystaller i opløsningen.

Glem alt om blegemiddel og ammoniak

Brug aldrig midler med ammoniak: dets lugt vil provokere dyret for at gentage feat på samme sted. Af samme grund skal du ikke klæbe på midlerne med klor. Desuden kan de beskadige det berørte dæk.

Læs også:

  • 25 geniale lifhucks til katteelskere →
  • 5 grunde til at katte elsker bokse så meget →
  • Hvad skal man gøre, hvis du har hentet et dyr på gaden →
Loading...