Hvorfor gør mine ben ondt, og hvad har jeg brug for for at forbedre min smerte?

Smerter i benene er et ubehageligt fænomen, omend uopmuntrende. Nedre ekstremiteter i løbet af dagen påtager mere stress end nogen anden del af muskuloskeletalsystemet. Især hvis det arbejde du har står eller siger, er du glad for noget som en triathlon.

Smerter kan variere inden for meget vide grænser, fra en let følelsesløshed og pulsering som uafhængigt testet for et par minutter før udmattende trækker fornemmelser eller kramper, der kan dræbe selv nat søvn. Heldigvis truer sådanne anfald i de fleste tilfælde ikke noget. Der er dog muligheder …

Men før vi finder ud af årsagen til ubehag, skal vi forstå, at det ikke er nødvendigt at reflektere over spørgsmålet: “Hvorfor fødder gør ondt”, Og vi skal flytte så hurtigt som muligt (af dig selv eller med nogen hjælp) i retning af en læge.

Hvornår skal man kontakte lægerne

Ring straks en ambulance hvis:

 1. Smerten tillader dig ikke at gå eller bære vægten af ​​kroppen til foden.
 2. Der er en åben brud eller et dybt snit.
 3. Du ser flere symptomer på samme tid – smerte, hævelse, rødme, en kraftig stigning i temperaturen i lemmen.
 4. Før du føler smerten, har du hørt et højt klik, som om noget havde hoppet ud af dit ben eller en gnashing.

Kontakt så snart som muligt en læge hvis:

 1. Der er tegn på infektion: hudflettet på benet er skyllet, varmt til berøring, alt sammen ledsaget af en stigning i kropstemperaturen generelt.
 2. Benet svulmede, huden på den blev blege og / eller det virker meget koldt.
 3. Ødem observeres på begge ben og ledsages af forskellige vejrtrækninger.
 4. Dine skind gør ondt meget efter længerevarende møde. For eksempel, efter en lang tur på bussen eller flyrejser.
 5. Du observerer enhver smertefuld symptomatologi, som udvikler sig i benene uden nogen indlysende årsager.

Planlæg et besøg hos terapeuten eller kirurgen i den nærmeste fremtid, hvis:

 1. Du oplever smerte regelmæssigt under eller efter at gå.
 2. Du er hjemsøgt af ødem i underekstremiteterne.
 3. Smertefornemmelser, som oprindeligt var næsten usynlige, synes at vokse i flere dage i træk.
 4. Du har bemærket en hævet åre på benet og rører ved, som forårsager ubehagelige fornemmelser.

Hvis du ikke har nogen af ​​de angivne symptomer, kan du udånde: sandsynligvis er der ikke noget, der er forfærdeligt med dine ben, der sker ikke. Selvfølgelig betyder det ikke, at du kan score for ubehag. Men der er store muligheder for at håndtere årsagerne alene. Vi fortsætter.

Hvad skal man gøre lige nu, hvis dine ben gør ondt

Lad dine ben være alene

Lad dem bare hvile: læg dig ned, hvis det er muligt, hæve dine ben lidt over hjertets niveau (dette kan ske med en rulle placeret under anklerne). Denne situation vil forbedre venøs udstrømning af blod, reducere puffiness og slappe af musklerne.

Lav en kold komprimering

Fastgør til det område, hvorfra, efter din mening, er baseret på smerte, pakket ind i en tynd håndklæde ispose (eller, for eksempel, frosne ærter eller andre halvfabrikata, som er der i din fryser). varighedBen smerte komprimere – 15-20 minutter, gentag tre gange om dagen efter behov.

Tag OTC Painkiller

Velprøvede stoffer baseret på ibuprofen og naproxennatrium.

Foretag massage

Massage hjælper i disse tilfælde, hvis smerten er forårsaget af en spasme eller overtok dig efter fiznigruzki – en lang gåtur eller jogging.

Hvorfor gør mine ben ondt?

Efter at være sikker på, at der ikke er nogen farlige symptomer lige nu og lindre tilstanden, kan du forsøge at analysere på egen hånd, hvad der forårsager ubehag. Faktisk kan årsagerne til smerter i benene være havetBen smerte . Her er nogle af de mest almindelige.

Træthed efter træning

Eller på en simpel måde krepature. Måske er du overextended efter en lang forsømmelse af træning. Eller de valgte ikke meget komfortable sko. Eller planlægger en 10 kilometer kørsel, glemte opvarmningen og hitchen. Alt dette bliver ofte årsagen til styrken, som heldigvis hurtigt passerer alene.

microtrauma

Måske snuble du for nylig, men har ikke lagt vægt på det. I mellemtiden har det akavet ført til en lille udstrækning af ledbåndene eller bruddet af nogle fibre i senerne. Sådanne skader er ikke fatale og ofte helbreder af sig selv, men kan levere et par ubehagelige minutter og endog timer.

Udvikling af diabetes mellitus

Selv ved starten af ​​sygdommen påvirker de perifere nerver, som halloo til hinanden følelsesløshed, prikken og ømhed i underbenet område, kalve og fødder. Ubehag manifesterer sig oftest under søvn.

Derfor, hvis gåsen og kramper i lægmuskler begyndte at hjemsøge dig for ofte, er det nyttigt at kontrollere dit blodsukkerniveau og rådføre sig med endokrinolog.

graviditet

Med temmelig smertefulde kramper i benene er kendt for næsten alle fremtidige mødre. Årsagen til ubehag er forstyrrelser i mineralmetabolisme, der ofte ledsager graviditet. Oftest er anfald forårsaget af mangel på kalium, calcium, magnesium eller vitamin B6. Og læger er meget opmærksomme på dette: Når de klager, foreskriver de for patienterne komplekser af vitaminer og mikroelementer, der kan kompensere for manglen på vigtige stoffer.

osteoporose

Kramper og smerter i kalve er de mest almindelige symptomer på calciummangel. Bemærk: Selvom du har mistanke om denne mulighed, kan du diagnosticere og ordinere lægemidler kun være læge. Derfor skal du altid konsultere en terapeut og tage de anbefalede tests.

Åreknuder

Med åreknuder i underbenene er arbejdet i de ventiler, der passerer blod i blodårerne, forstyrret. På grund af dette øges blodårerne i størrelse, udstrømningen af ​​blod forværres, der er ømhed og ømhed. Årsagerne til åreknuder kan være mange, og det afslørede ubehag kræver høring af en phlebolog.

myalgi

Muskelsmerter af denne oprindelse har et trækkende eller trækkende tegn og kan forstærkes under fysisk anstrengelse eller i koldt og vådt vejr. Mistænkt for myalgi bør gå til neurolog: Han vil diagnosticere og, hvis det er nødvendigt, vil ordinere dig anti-inflammatoriske lægemidler og smertestillende medicin geler og salver.

flatfoot

For at genkende denne lidelse er det muligt og visuelt: det ledsages ofte af en stigning i fodens størrelse og / eller fremkomsten af ​​en udbulende knogle. Satellitten på de udviklende flade fødder er en smerte i fødderne og benene, som vokser til aften, samt hurtig træthed, når man går. Med lignende problemer er det nødvendigt at henvende sig til ortopæderen.

Lumbosacral osteochondrose

Denne sygdom får sig til at mærke af en skytesmerter fra hæle til skinkerne, hovedsagelig på bagsiden eller på siden af ​​foden. For hjælp skal du kontakte en neurolog eller en vertebrolog (specialist i rygmarvsbehandling).

Uanset hvad det var, ville det være overflødigt at huske, at kun en læge kan diagnosticere det. Så hvis dine ben gør ondt regelmæssigt, så spørg mindst en terapeut.