Sådan geninstalleres Windows 10 hurtigt uden at miste personlige filer

For ikke at være forvirrende, lad os finde ud af det, end at geninstallere ved hjælp af “Start igen”, adskiller sig fra den tidligere tilgængelige tilbagekaldelse af systemet til dets oprindelige tilstand.

Siden fremkomsten af ​​Windows 10 har den mulighed “Gendan computeren til sin oprindelige tilstand”. Den er placeret i afsnittet “Indstillinger” → “Opdatering og sikkerhed” under “Gendan” -elementet.

Med det kan du nulstille systemet og efterlade intakte personlige filer. Fremgangsmåden returnerer den oprindeligt installerede version af Windows 10 og sletter alle de programmer, du har installeret. Men hvis computeren har software forudinstalleret af producenten, vil den ikke gå overalt.

Funktionen “Start igen”, der er tilføjet af opdateringsopdateringsopdateringen, virker lidt anderledes. Den nulstiller også (og faktisk – geninstallerer) Windows 10 uden at gå på kompromis med personlige filer. Men samtidig opdateres systemet til den aktuelle version og fjerner begge de programmer, du leverede, og forudinstalleret af producenten (undtagen programmer fra Windows Store).

Så hvis dit mål er en ny version af Windows 10 med uberørte personlige filer, nulstilles til standardindstillinger og helt ryddet af unødvendig software, så er “Start igen” -tilvalget det rigtige for dig. For at aktivere det, brug instruktionerne nedenfor.

Sådan geninstalleres Windows 10

  1. Lav sikkerhedskopier af de vigtigste filer. Windows lover ikke at røre ved dem, men det er bedre at forsikre dig selv mod mulige fejl i systemet.
  2. Sørg for, at du har alle de nødvendige adgangskoder og nøgler til programmer, der kræver godkendelse og aktivering. Hvis du f.eks. Bruger Office-pakken, kan du muligvis kræve en produktnøgle efter geninstallation af den.
  3. Slut computeren til internettet.
  4. Åbn “Settings” → “Opdater og sikkerhed” → “Gendan” sektionen.
  5. Klik på “Find ud af hvordan man starter med en ren Windows-installation” under “Avancerede opsætningsmuligheder”, og bekræft handlingen.
  6. I vinduet, der åbnes, skal du klikke på “Kom godt i gang” og følg vejledningen på systemet, læs omhyggeligt alle meddelelserne.

Windows geninstallerer sig selv og leverer alle nødvendige drivere. Om nødvendigt kan du selv installere dem ved at downloade fra pc-producentens hjemmeside eller ved at bruge et særligt program.