Sådan indsætter du adgangskoden på Windows, skal du fjerne den og nulstille den, hvis du pludselig glemmer det

Bemærk: I de fleste af vejledningen i denne artikel skal du bruge en lokal Windows-konto med administratorrettigheder.

Sådan indsættes en adgangskode på en Windows-computer

Hvis andre har adgang til din computer, er det rimeligt at beskytte Windows med et kodeord. Så dine indstillinger og data er sikre: uden særlig viden vil ingen kunne se eller ændre dem. Windows vil bede dig om et kodeord, når du tænder computeren, når du ændrer din konto, eller når du har slukket dvaletilstand.

Sådan indsættes et kodeord på Windows 10

Sådan indsættes et kodeord på Windows 10

 1. Åbn “Start” → “Indstillinger” (tandhjulsikon) → “Konti” → “Logindstillinger”.
 2. Klik på “Tilføj” under “Password”.
 3. Udfyld felterne i henhold til systemets anvisninger og klik på “Afslut”.

Sådan indsættes adgangskoden på Windows 8.1, 8

 1. I højre sidepanel skal du klikke på “Indstillinger” (gearikon) → “Skift computerindstillinger”. I vinduet, der åbnes, skal du vælge “Konti” (eller “Brugere”) og derefter “Logindstillinger”.
 2. Klik på knappen “Opret en adgangskode”.
 3. Udfyld felterne, klik på “Næste” og “Udført”.

Sådan indsættes et kodeord på Windows 7, Vista, XP

 1. Åbn “Start” → “Kontrolpanel” → “Brugerkonti”.
 2. Vælg den konto, du har brug for, og klik på “Opret et kodeord” eller klik blot på “Opret en adgangskode til din konto”.
 3. Udfyld felterne ved hjælp af systemanmodninger og klik på knappen “Opret adgangskode”.

Sådan fjerner du et kodeord, når du logger på Windows en version

Sådan fjerner du et kodeord, når du logger på Windows en version

Hvis udenforstående ikke har fysisk adgang til din computer, kan det være bedre at deaktivere beskyttelsen. Dette eliminerer behovet for at indtaste et kodeord hver gang systemet startes.

 1. Brug Windows + R-tastaturet og skriv kommandolinjen netplwiz (eller kontrol userpasswords2, hvis den første kommando ikke virker). Tryk på Enter.
 2. I vinduet, der åbnes, skal du vælge den konto i listen, som du vil fjerne adgangskoden for, og fjerne markeringen af ​​”Angiv brugernavn og adgangskode”. Klik på OK.
 3. Indtast adgangskoden, bekræft den og klik på OK.

Windows vil ikke bede om adgangskoden, indtil computeren er tændt. Men hvis du låser skærmen (Windows + L-taster), logger af eller computeren går i dvaletilstand, vil displayet stadig bede om en adgangskode.

Hvis indstillingen “Kræv brugernavn og adgangskode” ikke er tilgængelig, eller du vil deaktivere og slette Windows-adgangskoden helt, skal du prøve en anden metode til mere erfarne brugere.

For at gøre dette skal du åbne kontoadministrationssektionen ved hjælp af en af ​​instruktionerne i starten af ​​denne artikel.

Hvis det åbne afsnit siger, at du bruger en online Microsoft-profil (email og adgangskode), skal du deaktivere den. Brug derefter systemprompterne til at oprette en lokal profil, men i færd med at udfylde ikke adgangskodefelterne.

Når du har deaktiveret Microsoft-kontoen, synkroniserer systemet ikke længere dine indstillinger og filer på forskellige computere. Nogle programmer kan nægte at arbejde.

Hvis i lokalforvaltningsmenuen den lokale profil først er aktiv, skal du blot ændre den aktuelle adgangskode, så feltet for den nye adgangskode er tom.

Hvis du sletter den gamle adgangskode, vil systemet aldrig bede om det, før du tilføjer en ny.

Sådan fjerner du et kodeord, når du går ud af dvaletilstand

Hvis du deaktiverer adgangskodeanmodningen, når du starter Windows, kan systemet stadig anmode om det ved vågne op. Men du kan deaktivere denne funktion separat ved hjælp af disse instruktioner.

Sådan fjerner du adgangskoden, når du vækker Windows 10, 8.1, 8, 7 og Vista

Sådan fjerner du adgangskoden, når du vækker Windows 10, 8.1, 8, 7 og Vista

 1. Indtast “Power” i søgefeltet i Windows, og klik på linket, der findes i sektionen med samme navn. Eller find det manuelt via “Kontrolpanel”.
 2. Klik på “Anmod om et kodeord på vågne op”, og tryk derefter på “Skift indstillinger, der ikke er tilgængelige nu”, og marker muligheden “Undlad adgang til adgangskode”.
 3. Gem ændringerne.

Sådan fjerner du adgangskoden, når du vågner Windows XP

 1. Åbn “Kontrolpanel” → “Strøm” sektionen.
 2. I vinduet, der vises, skal du åbne fanen “Avanceret” og afmarkere feltet “Anmod om adgangskode, når du forlader standbytilstanden”.
 3. Gem ændringerne.

Sådan nulstilles adgangskoden til Windows i enhver version

Hvis du glemmer adgangskoden og ikke kan logge ind i den lokale Windows-administratorprofil, behøver du ikke geninstallere operativsystemet. Der er en nemmere vej ud: Nulstil adgangskodebeskyttelsen. For at gøre dette skal du bruge en anden computer, et USB-drev og et gratis værktøj til at nulstille adgangskoden.

Opret et bootbart USB-flashdrev på en anden pc

Sådan nulstilles adgangskoden til Windows i enhver version

 1. Download Lazesoft Gendan min adgangskode installer på enhver tilgængelig computer.
 2. Kør den hentede fil og udfør installationen.
 3. Slut USB-flashdrevet til computeren. Hvis det er nødvendigt, lav en kopi af de filer, der er gemt på den, da al information skal slettes.
 4. Åbn Lazesoft Gendan min adgangskode, klik på Burn bootable cd / USB disk nu! og opret et bootbart USB-flashdrev ved hjælp af programmets anvisninger.

Start computeren med et USB-flashdrev

 1. Indsæt det forberedte USB-drev i computeren, den adgangskode, som du har glemt.
 2. Tænd (eller genstart) pc’en, og så snart den begynder at starte, skal du klikke på kontakten til BIOS-indstillingerne. Normalt er dette F2, F8, F9 eller F12 – afhænger af udstyrsproducenten. Oftest vises den ønskede nøgle på skærmen under BIOS boot.
 3. Fra BIOS menuen, gå til boot boot partitionen, hvis systemet ikke omdirigere dig der straks.
 4. I boot-sektionen skal du først installere USB-flashdrevet i listen over enheder, der vises på skærmen. Hvis du ikke ved hvordan man gør det, skal du kigge rundt – der skal være nogle tips om ledelsen næste.
 5. Gem ændringerne.

Hvis BIOS også er beskyttet med et kodeord, som du ikke ved, kan du ikke nulstille Windows-adgangskodebeskyttelsen med Lazesoft Gendan mit kodeord.

Måske vil du i stedet for den klassiske BIOS se en mere moderne grafisk grænseflade. Derudover kan indstillingerne, selv i forskellige ældre BIOS-versioner, variere. Men i hvert fald vil rækkefølgen af ​​handlinger være omtrent det samme: Gå til Boot boot menuen, vælg kilden til det ønskede USB-drev og gem ændringerne.

Derefter skal computeren starte fra flashdrevet, som er skrevet til værktøjet Lazesoft Gendan mit kodeord.

Nulstil adgangskoden i Lazesoft Gendan min adgangskode

 1. Vælg Lazesoft Live CD (EMS Enabled), og tryk på Enter.
 2. Nulstil adgangskoden til din konto ved hjælp af Lazesoft Recover My Password værktøjstips.
 3. Genstart computeren.

Efter disse handlinger stopper Windows med at spørge om den gamle adgangskode, og du kan angive en ny i instruktionerne i starten af ​​artiklen.